Türkiye'den gazeteciler Suriye'de "iyilik nöbetinde biz de varız" dedi

Suriye'de iç savaşla yıllardır devam eden kaosta mağdur olan yüzbinlere Türkiye sahip çıkmaya devam ediyor. En son bu kapsamda 28 gazeteci insanlık dramına dikkat çekmek için önemli bir çalışmaya imza attı.

GİRİŞ 17.02.2022 12:54 GÜNCELLEME 17.02.2022 12:57

28 gazeteci, yoğun kar yağışı nedeniyle zorlu günler geçiren Suriye halkının sessiz çığlıklarına ses vermek ve yaşanan drama dikkat çekmek amacıyla İdlib’e gitti. Yaşananlar, tüm gerçekliğiyle kamuoyu ile paylaşıldı. 

2 gün süren programda gazeteciler, vakfın Reyhanlı’daki Eğitim Kampüsü ve Koordinasyon merkezindeki çalışmalara şahitlik etti. Gazeteciler, ayrıca vakfın fırınlarını, terzihanesini, lojistik depolarını, yetimhanelerini, çadır kamplarını, yetim köylerini ve inşa ettiği briket evleri ziyaret etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de bulunduğu gazeteciler bölgedeki izlenimlerini aktardı.

"ONLARIN SESİ OLMAK İÇİN BURADAYIZ"

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli gördüğü manzara karşısındaki dramı şu sözlerle ifade etti;

Ben ilk defa geldim. Maalesef savaşın tahrip ettiği masum ve mazlum insanların yıkık ve dökük evlerde yaşamaya çalıştığı, hayata tutunmaya çalıştığı bir bölgeyle karşılaştık. Tabi manzara gerçekten çok acı. İnsanın insani değerlerin kabul edebileceği bir manzara yok. Çocukların ayakları çıplak, lastik ayakkabılarla çamurların içinde hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Biz onların sesi olmak için buradayız, sesi olmak zorundayız. İnsana sahip çıkmak zorundayız. Buradakiler din kardeşlerimiz. Bir gazeteci olarak benim en büyük gelme sebebim de buydu burada. İnsanlara dokunabilmek, birebir yaşadıkları hayatı durumlarını görebilmekti. İnşaAllah bir nebze faydamız olur. Onları sesi olmaya çalışırız. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde