Son dakika... Başkan Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş için istenen ceza belli oldu

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten gözaltına alınan Sedef Kabaş hakkında 7 yıla kadar hapis talep edilirken, bakanlar Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de 4 yıl 8 aya kadar hapsi istendi

GİRİŞ 11.02.2022 19:22 GÜNCELLEME 11.02.2022 20:28
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik söylediği sözleri nedeniyle Sedef Kabaş hakkında soruşturma başlatılmıştı. Sedef Kabaş hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

İKİ AYRI SUÇTAN CEZA İSTENDİ

Katıldığı televizyon programındaki konuşmasında "hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanan Sedef Kabaş hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelinin "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Uğur Dündar 'Yılın Atatürkçüsü' ödülü Sedef Kabaş'a ithaf ettiUğur Dündar 'Yılın Atatürkçüsü' ödülü Sedef Kabaş'a ithaf etti

Sedef Kabaş kimdir ve nerelidir? Ne iş yapıyor? Sedef Kabaş daha önce hangi kanallarda çalıştı?Sedef Kabaş kimdir ve nerelidir? Ne iş yapıyor? Sedef Kabaş daha önce hangi kanallarda çalıştı?

CHP'den Sedef Kabaş hamlesiCHP'den Sedef Kabaş hamlesi

ABD'den tepki çeken Sedef Kabaş açıklamasıABD'den tepki çeken Sedef Kabaş açıklaması

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, Kabaş'ın 14 Ocak'taki televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan başlattığı soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Sedef Kabaş'ın zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanına alenen hakaret", İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de iki kez "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçlarını işlediğinin tespit edildiği belirtildi.

İddianamede Kabaş'ın zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya, bakanlara yönelik "görüntülü iletiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan ise 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya olmak üzere toplam 3 yıl 9,5 aydan 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

- OLAY

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedef Kabaş'ın 14 Ocak'taki televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Kabaş'ın suça konu konuşmayı yaptığı kanalın merkezi Sarıyer'de olduğu için dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, savcılıkça Kabaş hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltına alınan Kabaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe 22 Ocak'ta tutuklanmıştı.

Sedef Kabaş TELE1'de Cumhurbaşkanlığı makamına ve Erdoğan'a hakaret etmişti.

- "CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN" DAHA ÖNCE DE CEZA ALMIŞTI

Sedef Kabaş hakkında 7 Mayıs 2018'de sosyal medya hesabı Twitter'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan dava açılmıştı.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, 30 Mayıs 2019'da Sedef Kabaş'ı "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme, Kabaş'ın yargılama sürecinde pişmanlık gösterdiği ve tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluştuğu gerekçesiyle hapis cezasının ertelenmesine karar vermişti.

Mahkeme, hazırladığı gerekçeli kararında Kabaş'ın paylaşımında sarf ettiği sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediğinin açık olduğunu ve hakaret içerdiğinin anlaşılması nedeniyle cezalandırıldığını açıklamıştı.

Kabaş'ın aldığı cezaya yaptığı itiraz ise reddedilmiş, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Kabaş'a verilen 11 ay 20 günlük hapis cezasını hukuka uygun bulmuştu. Dava dosyası Kabaş'ın temyiz başvurusu üzerine Yargıtaya gönderilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 103
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Verilen ceza iyi halden düşer ise bu VATANA İHANET TİR.
    Cevapla
  • İsmet 2 yıl önce Şikayet Et
    yakında çıkar
    Cevapla
  • Berk 2 yıl önce Şikayet Et
    Eee islam düşmanı devlet düşmanı ait olduğun yerdesin geberip gidersin birtane vatan haininden daha kurtulmuş olur
    Cevapla
  • ALİ KARA 2 yıl önce Şikayet Et
    bu kadından ( Sedef KABAŞ) şikayetçiyim iki tane oğlum var herkes gibi doğru ,dürüst ,ahlaklı yetiştirmek için çabalıyorum bu kadın ( Sedef KABAŞ ) TV. lerde yalan konuşun büyük yalan konuşun tekrar tekrar konuşun diye nesillerimizin ahlakını bozuyor yetkili makamları göreve davet ediyorum bu bir suç duyurusudur.
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Suç duyrusunun yeri buyrası değil. Suç duyrusu için Savcılığa başvuru yapmanız gerekiyor. Suç duyrusunda bulundum örnek teşkil etsin diye yazabilirsiniz.
    Cevapla
  • C ince 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari doplayacan Afghanistan a gönderecen hapise atipta birde bunlarin karninimi doyuracan gönderin gidsinler baska yerleri görsünler biraz belki vatanin kiymetini anlarlar biraz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim