Son dakika: 14 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Şubat koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 14 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 14 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 14.02.2022 21:00 GÜNCELLEME 14.02.2022 21:50
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı tarafından son dakika Türkiye'nin yeni koronavirüs tablosu açıklandı. 

14 Şubat koronavirüs tablosu

14 Şubat’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 76 bin 632 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 266 oldu. Bir günde toplam 438 bin 553 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 74 bin 936 olarak kaydedildi.

BAKAN KOCA: SALGIN BOYUNCA TESPİT EDİLMIŞ VAKA SAYIMIZ YAKLAŞIK 14 MİLYON

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tabloyla ilgili "Salgın boyunca tespit edilmiş vaka sayımız yaklaşık 14 Milyon. Yetişkin nüfusumuz ise 62 Milyon civarında. Süreçten hepimiz etkilendik ama büyük kısmımız kendini korumayı başardı. Bu başarıyı bu dönemin sonuna dek götürmeye çalışın. Nasılsa bulaşacak demek yanlış! Doğrusu tedbir." ifadelerini kullandı.

AŞILAMA ORANLARI

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,81 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,76 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 144 milyon 173 bin 367’e yükseldi.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA OSMANİYE VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 29
  • Kahramanmaraşlı 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın Bakanım sizler çalışıyorsunuz ama bazı kurumlar sizlere uygun davranmır. Açık öğretim fakülteleri sınavları yüz yüze yaparak hastalığın çoğalmasına sebep oluyor. Ben öğrenci değilim ama bu salgın bitene kadar sınavlar çevrimiçi olmalı.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Urfa'da asi yok asi karşıtı ama Karadeniz Marmara iç Anadolu Ege vb hepsinden daha az vaka neden acaba hemde aylardır
    Cevapla
  • kul 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı da yok ölümde çok az.
    Cevapla
  • Covit 19 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu toplum maalesef aşı olunca virüse yakalanmayacağını sanan bir zihniyetle bir arada yaşamak zorunda, keşke aşının vucutta virüse karşı antikor ürettiğini, virüs enfekte olduğunda da savaşçı antikorlar sayesinde virüs kolayca yeniliyor buda kişinin hastalığı hafif atlatmasına katkı ssğladığını bilecek kadar bilgi sahibi olsalardı.
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü test yaptirmiyorlar kardeşim
    Cevapla
  • Murat Çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    Veriler gösteriyor ki Biontec aşısı istenilen sonucu vermedi Devlet artık millî aşımız Turkovak aşısını ücretsiz karşılamalı diğer aşılar tercihe bağlı eczanelerden temin edilerek vurulmalı.
    Cevapla
  • ... 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ücretsiz kafanmı güzel senin
    Cevapla
  • İlker 2 yıl önce Şikayet Et
    Baba tarafından yakalanan yok anne tarafı pert.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir yer kapanmadan toplantı taziyeler seminerler vs uzaktan sınavlar olabilir haa Dr sistem üzerinden uzaktan muayene ve rapor veriyorsa ozaman bazı şeyleri de sistem üzerinden olsun yazın rahat ederiz en azindan
    Cevapla
  • Öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz nereden türediniz? Ne kullanıyorsunuz? Bedava okul bitirmek isteyenlerden misiniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı