YKS soru sayıları artırılıyor mu? 2022 ÖSYM TYT sınav süresini 30 dakika uzatmıştı...

YKS başvuruları devam ederken milyonlarca öğrencinin katılacağı üniversite sınavında yapılan değişikliklerin detayları merak konusu oldu. YÖK ön lisans ve lisans programlarını tercih edebilmek için şart koştuğu baraj puanını kaldırırken Temel Yeterlilik Sınav (TYT) süresinde değişikliğe gitti. Sınav süresinin arttırılması sonrası öğrenciler YKS soru sayısı değişecek mi? sorusuna cevap arıyor. Beklenen açıklama ÖSYM'den geldi...

YKS soru sayıları artırılıyor mu? 2022 ÖSYM TYT sınav süresini 30 dakika uzatmıştı...
YKS soru sayıları artırılıyor mu? 2022 ÖSYM TYT sınav süresini 30 dakika uzatmıştı...
GİRİŞ 18.02.2022 09:43 GÜNCELLEME 18.02.2022 09:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ÖSYM tarafından düzenlenecek üniversite sınavında yeni uygulamalar bu yıl hayata geçiriliyor. Hayallerindeki üniversitelerde eğitim alabilmek için 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlenecek sınavda ter dökecek yüzbinlerce aday sınavlarda yapılan değişikliklerin nasıl uygulanacağını merak ediyor. Önceki yıllara kıyasla öğrenciler 2021 yılında elde ettikleri puanları bu tercih döneminde kullanabilirken, ön lisans ve lisans programlarını tercih edebilmek için alınması gereken puan barajı şartı artık kaldırdı. Üç oturum şeklinde düzenlenen YKS sınavında Temel Yeterlilik Testi sınav süresi ise 135 dakikadan 165'e çıkartıldı. Geride bıraktığımız sene Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 120 soru adaylara yöneltilmişti. Sınav süresinin artması sonrası TYT soru sayıcı arttırılacak mı? sorusunun yanıtı öğrencilerde ve ailelerde merak konusu oldu...

AHBAP burs başvuruları internet üzerinden alınacak! Öğrencilere aylık 600 TL burs fırsatı!AHBAP burs başvuruları internet üzerinden alınacak! Öğrencilere aylık 600 TL burs fırsatı!

2022 TYT Oturumunda Soru Sayısı Artırılacak Mı?

2021 yılında uygulanan üniversite sınavında öğrencilere Temel Yeterlilik Testinde Türkçe'den 40, Sosyal Bilimlerden ( Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü) 20, Temel Matematikten 40 ve Fen Bilimleri testinden (Fizik Kimya, Biyoloji) 20 soru yöneltilmişti. TYT oturumunda soru sayısının değiştirilmesine yönelik bir açıklama bulunmuyor. Dolayısıyla 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde uygulanacak oturumda öğrencilere toplam 120 soru yöneltilecek.

2022 TYT soru sayısı

Bu Yıl YKS Sınavında Neler Değişti?

Öncelikle öğrencilerin ön lisans ve lisans programlarını tercih edebilmek için tercihte şart koşulan 150 ve 180 baraj puanının kaldırıldığını hatırlatmakta fayda var. TYT sınavında puan hesaplaması yapılabilmesi için Temel Matematik ve Türkçe testinden 0,5 veya daha fazla ham puan alınmış olma şartı uygulanmaya devam edecek. TYT puanı olmayan AYT veya YDT girmiş olsalar dahi sayısal, sözel ve dil puanları hesaplanmayacak. AYT ve YDT puanı hesaplanması için ilgili puan testi türünün en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan olma şartı aranacak.

baraj puanı

Özel Yetenek Sınavlarına Katılacaklar Dikkat!

Antrenörlük, Beden Eğitimi, Spor Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Resim Öğretmenliği, Aksesuar Tasarımı, Görsel Sanatlar, Grafik Tasarımı, Hat Sanatı, Fotoğrafçılık, Koro, Müzikal Tiyatro, Sahne Sanatları gibi birçok bölüm özel yetenek sınavıyla öğrencilerini kabul ediyor. Yeni yapılan düzenleme ile birlikte özel yetenek sınavıyla öğrenci alan üniversitelere başvuru yapabilmek için TYT puanının hesaplanmış olması gerekecek. Taban puan şartı aranıp aranmayacağına ise Yükseköğretim Kurulu karar verecek.

Başarı Sırası Koşulu Devam Ediyor!

Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Mimarlık, Mühendislik ve öğretmenlik programlarını tercih edebilmek için başarı sırası koşulu 2022 yılında da devam edecek. Hukuk programlarına yerleşebilmek için eşit ağırlık puan türünde en az 100 bin, mühendislik bölümlerine yerleşebilmek için sayısalda en düşük 300 bin, mimarlık bölümlerini kazanabilmek için sayısaldan en düşük 250 bin sıralamasını tutturabilmek gerecek. Tıp programında sayısalda 50 bin, öğretmenlik programlarında ilgili puan türünde en düşük 300 bin şartı aranacak.

Başvurular 7 Mart'a Kadar Devam Ediyor!

Üniversite sınavı başvuruları 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Ücret ödeme için son gün 8 Mart olarak belirlendi.  Adaylar katılacakları her bir oturum için 115 TL ödeme gerçekleştirilecek. Başvuru tarihlerini kaçıranlar veya unutan adaylar için ÖSYM geç başvuru işlemleri  16-17 Mart'ta alacak. Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti % 50 artırımlı olarak tahsil edilir. İşte YKS sınav takvimi;

YORUMLAR 2
  • Haber7 okuru. 2 yıl önce Şikayet Et
    Barajsız sınav insana sadece para toplamak için yapılıyormuş gibi geliyor. 0.5 ham puan almak da ne demek?
    Cevapla
  • Editöre 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir haber söyleyeceğim. Açıköğretim Fakültesi İçin Baraj Puanı Atanacak mı? 2 net yeterli olacak mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir