AHBAP öğrencilere aylık 600 TL burs yardımı yapacak! Başvurular 5 gün içinde sona erecek!

Birçok özel kuruluş ve devlete ait vakıf 2022 yılında üniversite öğrencilerine yönelik burs başvurularını geçtiğimiz aylarda almıştı. AHBAP, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılayabilmesi için her ay 600 TL ödeme yapılacağını duyurdu. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar gerekli kriterleri yerine getirmesi durumunda internet üzerinden burs başvurusunda bulunabilecek. İşte burs başvuru sürecine ilişkin bilgiler...

AHBAP öğrencilere aylık 600 TL burs yardımı yapacak! Başvurular 5 gün içinde sona erecek!
AHBAP öğrencilere aylık 600 TL burs yardımı yapacak! Başvurular 5 gün içinde sona erecek!
GİRİŞ 18.02.2022 09:46 GÜNCELLEME 18.02.2022 12:00

AHBAP sosyal medya hesabından yeni bir burs duyurusu yapıldı. Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler için aylık 600 TL ödeme yapılacağı bilgisi paylaşıldı. İhtiyaç sahibi üniversiteliler burstan yararlanabilirken başvuru için herhangi bir kuruma belge teslim edilmeyecek. Başvuruların tamamı internet üzerinden yapılırken değerlendirme sonuçları öğrencilere mesaj yoluyla iletilecek. AHBAP resmi internet sitesine kayıt yaptıran adaylar " Eğim Desteği başvuruları" bölümünde bulunan formda yer alan eğitim alınan üniversite, başarı sıralaması, bölüm, ailenin maddi gelir ve gideri, burs alınan diğer kurumlar gibi bilgileri doldurarak müracaat edebilirler. İşte burs başvurusuna yönelik tüm detaylar...

MEB 2022 takvimi! İkinci dönem okulların gireceği 9 günlük tatilin tarihleri açıklandı!MEB 2022 takvimi! İkinci dönem okulların gireceği 9 günlük tatilin tarihleri açıklandı!

Üniversite Öğrencilerine 600 TL Burs Verilecek!

AHBAP'tan yapılan paylaşıma göre 100 üniversite öğrencisine 6 ay boyunca burs yardımı yapılacak. Burs değerlendirme işlemlerinde öğrencinin ihtiyaç sahibi olma kriteri dikkate alınırken başvuru işlemleri internetten tamamlanacak. Başvuru ekranına gitmek isteyenler buradan direkt olarak sayfaya yönlendirilir. 

Son Başvuru Tarihi 23 Şubat!

AHBAP tarafından ön lisans ve lisans öğrencilerine yönelik alınacak bursun son başvuru tarihi 23 Şubat olarak belirlendi. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmazken burs almaya hak kazanan adaylara Şubat-Temmuz ayları arasında ödemeleri gerçekleştirilecek. Başvurulara geri dönüşler en geç 15 gün içerisinde sonuçlandırılacaktır.

başvuru ekranı

AHBAP Burs Başvurusunda İstenen Bilgiler!                                                        

  • Mezun olunan lise,

  • Diploma Puanı,

  • ÖSYM Başarı Sıralaması, 

  • Eğitim Düzeyi,

  • Eğitim Türü,

  • Eğitim Alınan Üniversite,

  • Genel Başarı Ortalaması,

  • Aileye Ait Toplam Gelir

  • Aileye Ait Toplam Gider

  • Burs Alınan Diğer Kurumlar       

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor