Doğal gaz yardımı nasıl alınır? e-Devlet üzerinden başvuru

İhtiyaç sahiplerine doğal gaz yardımı başvuruları başladı. Hane başına yıllık 450 TL ile 1.150 TL arasında doğal gaz desteği sağlanacak. Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

Doğal gaz yardımı nasıl alınır? e-Devlet üzerinden başvuru
Doğal gaz yardımı nasıl alınır? e-Devlet üzerinden başvuru
GİRİŞ 03.03.2022 08:30 GÜNCELLEME 03.03.2022 08:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların bugün itibarıyla başladığını açıkladı. Doğalgaz Tüketim Desteğine başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını belirten Bakan Yanık, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek” dedi.

 

DOĞAL GAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Vatandaşlara yapılacak ısınma desteğini konusunda çalışmaların neredeyse tamamlandığını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Isınma desteği hakkı olan vatandaşlarımızın bir kısmı bunu kömür olarak kullanıyorlar. Bunun bir kısmı da doğalgaz olarak bu ısınma desteğinden yararlanmak istedi. Alt yapısı mümkün olan yerlerde bunu sağlayabileceğimizi fark ettik. Bununla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızla çalışmaları başlatıp çalışmanın sonuna doğru geldik. Şubat ayının ikinci yarısı başvuruları, Mart ayının ikinci yarısından itibaren de ödemeleri yapmaya başlayacağız. 

Doğal gaz yardımı nasıl alınır?

DOĞAL GAZ DESTEĞİ İLLERE GÖRE DEĞİŞECEK

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceğini bildiren Bakan Yanık şunları söyledi:

 “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.”

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara yüzde 5 ek ödeme yapılacak

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını belirten Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacağız” dedi.

Bakan Yanık, “Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yaşlıların da bu süreçte mağduriyet yaşamaması için hak sahibi abonenin faturası ve kimliği ibraz edilerek işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli kolaylığı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Elektronik ortamda alınacak başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca detaylı inceleceğinin altını çizen Bakan Yanık, “Yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlarımız destekten yararlanmaya hak kazanacak” diye konuştu.

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

Ödemeler, mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek tutarı, hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişiklik gösterecek. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazlarına bağlı hayatını sürdürenlerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacak. 

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

 

YORUMLAR 7
  • fd1984 2 yıl önce Şikayet Et
    E devletten başvuru yapıyorum ama bir yerden sonra ekranda ilerleme olmuyor . Abonelik benim üzerime ev mesken ve oturumu var. Ama baş vuru yapamıyorum bilgi vere bilecek arkadas varsa sevinirim
    Cevapla
  • Emine 2 yıl önce Şikayet Et
    Yardıma ihtiyacım var devletimizin dogalgaz yardımına ama abonelik evsahipliği üstüne yardım alamıyorum sacmalık
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Yardım ile geçinir hale geldi memleket
    Cevapla
  • AntepÖzlem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu verilen yardımlar hiç gerçekten muhtaç birinin aldığını duymadım görmedim bizzat kendi çevremde bile hiç ihtiyacı olmayan aileler yakıt elektrik yardımı alıyor sosyal hizmetlerdeki tanıdıkları kayıt ettirmiş bir kere kayıt oldukları için artık her yadım geliyor gelip durumlarına bakan denetleyen yok bir örnek vereyim kadının üzerine maliyeye kayıtlı dükkan var ama çocuk yardımı erzak yardımı her türlü yardımı alıyor hali vakti gayet yerinde he birde bu yardımları alıp her gün hükümete ver yansın ediyorlar yazık çok acıyorum bu paralar değmeyen insanlara savuruluyor
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi tam okumayanlar Sapla samanı karıştırıyorlar. Bölgeye göre 450 tl ile 1150 tl arası doğalgaz yardımı aylık değil. Bir seferlik yapılacak yıllık toplam yakacak yardımı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor