Dolandırıcılara yarım milyon kaptıran profesör: "Terör örgütü yıkılacak" dediler

Dolandırıcılara yarım milyon nakit para ve yüklü miktarda ziynet eşyasını kaptıran Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı, olayı anlattı. Narlı dolandırıcıların kendisine, "Vatana hizmet ediyorsunuz. Yardımlarınızla örgüt yıkılacak" dediğini söyledi.

Dolandırıcılara yarım milyon kaptıran profesör: "Terör örgütü yıkılacak" dediler
Dolandırıcılara yarım milyon kaptıran profesör: "Terör örgütü yıkılacak" dediler
GİRİŞ 18.02.2022 08:53 GÜNCELLEME 18.02.2022 08:53
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Türkiye'de bir özel üniversitede Sosyoloji Bölümü Başkanı olan 65 yaşındaki Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı iddialara göre telefon dolandırıcılarına yarım milyon nakit para ve yüklü miktarda ziynet eşyasını kaptırdı. 

Dolandırıldığını anlayana Ayşe Nilüfer Narlı daha sonra polise durumu anlatarak şikayetçi oldu.

Sabah gazetesinde yer alan haberde ünlü doktorun yaşadıklarını anlattığı ifadesine yer verildi. Narlı, kendisini polis memuru olarak tanıtan bir şahsın aradığını, üzerine birden fazla hat çıkarılarak bu hatlarla FETÖ ve diğer terör örgütlerin yardım edildiğini söylediklerini beyan etti.

"POLİS KİMLİK KARTI GÖNDERDİLER"

Narlı, kendisine bir adet Polis kimlik kartı gönderildiğini beyan ederek, "e-Devlet üzerinden hatları kontrol edebileceğimi söylediler. e-Devlet şifremi girip baktığımda hat yoktu ve bunların terör örgütü üyelerince profesyonelce gizlendiğini belirttiler. Söz konusu operasyonun Adalet Bakanlığı ve MİT mensuplarınca gizli olarak yürütüldüğünü ifade eden polis memurlarına inandım" dedi.

Dolandırıcıların, para ve altıların alınıp parmak izi incelemesine gönderileceğini söylediklerini belirten Narlı, "Hatta kasada bulunan ziynet eşyalarımın terör örgütü üyelerince değiştirildiğini ve gerçek altınların yerine sahte altınlar bırakıldığını iddia ettiler. Vatana ciddi bir hizmet ettiğimiz yardımlarımla bu örgütün yıkılacağını ifade ettiler" ifadelerini kullandı. 

BARIŞ-PINAR PAROLASI

Ünlü profesör, vatana hizmet ettiğini düşünerek sözde polislerin talepleri doğrultusunda söylenen her şeyi yaptığını kaydederek, "Çalıştığım üniversitenin bağlı olduğu şubeye gittim, paraları çektikten sonra kasadaki ziynet eşyaları aldım. Telefondakiler bana ilk önce Barış Pınarı parolasını verdiler. Gelen polis bana, 'Barış' dediğinde 'Pınar' cevabını verecektim. Bu şekilde kararlaştırıldığını söyledi. Parolanın Barış Pınarı harekâtından dolayı bu şekilde seçildiğini beyan ettiler. İkametime geçtikten sonra kapının önüne gelen polis memuru barış dediğinde pınar cevabını verip çantaya doldurduğum yarım milyon değerindeki para ve ziynet eşyalarımı teslim ettim" dedi. 

PARALARI TESLİM ETTİKTEN SONRA SAVCILIĞA BAŞVURMUŞ

Ertesi gün tekrar arandığını belirten Narlı, "Paralar da şüpheli parmak izleri bulunduğunu söylediler. Diğer bankalarda başka kasalarımın olduğunu beyan edince önce avukat arkadaşımı çağırdım ardından apartman görevlisinden yaptığım konuşmalara tanıklık etmesini istedim. Bu sırada savcılığa başvurarak koordineli bir şekilde beni arayanlara geri dönüş yapmadan önce yardım istedim. Gerçek Polislerle işbirliği içerisinde parayı almaya gelen şahıs yakalanması için yardım ettim. Beni kandırarak dolandıran şahıslardan şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 53
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlaar prof profu bil dolandırıyorlarsa. bunlrda beyin yok.dangalakmısın yahu sizi arayıpda sizden para ziynet isteyene veriyorsunuz afedersinizde eşşekmisiniz.yıllarca kazandığınızı veriyorsunuz ama komşunuz etrafınızdakiler yada ailenizdeki bir fakire bildiğiniz halde durumunu vermessiniz.
    Cevapla
  • SarıÇizmeli Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    'Ayşe N. Narlı' diye bir yorumcu-ki bu malum prof. da olabilir-geziniyor sitede. Yorum yapacağı yerde hakaret de ediyor! Bu,dolandırılan kişi ise şayet hakaret etmeyi bıraksın da bu topluma bir açıklama yapsın lütfen.
    Cevapla
  • SAVAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırıcıların en kolay avları prof. dr. lar oluyor demek ki kaç kere şahit olduk
    Cevapla
  • RTEEBU 2 yıl önce Şikayet Et
    Açım dersiniz üzerinizden bir servet çıkar ben yiyemedim malımı alın siz yeyin demiş... Gülme garibe gelir başına....
    Cevapla
  • Fazıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Bize öğrenci yetiştiren insanlar bunlar. Vay halimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor