İBB'ye personel veren DİAYDER'le ilgili dava başladı

Terörist başı Öcalan'ın talimatıyla kurulan ve CHP'li İBB'ye personel verdiği belirlenen DİAYDER'in yöneticileri ile üyelerinin aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

İBB'ye personel veren DİAYDER'le ilgili dava başladı
İBB'ye personel veren DİAYDER'le ilgili dava başladı
GİRİŞ 18.02.2022 11:39 GÜNCELLEME 18.02.2022 11:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü öne sürülen Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) yöneticileri ile üyelerinin aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 23 sanığın 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 7 tutuklu sanık, 11 tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu. Duruşmaya 2 tutuklu ile 1 tutuksuz sanık ise SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Duruşma sanıkların kimlik tespitinin yapılmasıyla devam ediyor.

İBB'DE İŞE ALINAN ÖRGÜT ÜYELERİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 335 sayfalık iddianamede, DİAYDER'in referansı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesine işe alınan örgüt üyesi ve sempatizan şahısların aldıkları maaşın bir kısmını derneğe verdiklerinin tanık beyanları ve görüşmeler doğrultusunda tespit edildiği aktarıldı. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından derneğe verilen market yardım kartlarının örgüt sempatizanları tarafından değer ailelerine dağıtıldığına ilişkin tespit yapıldığı belirtildi.

3,5 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİSLE CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

İddianamede, Ramazan ayı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından DİAYDER'e verilen alışveriş kartlarının şüpheli Ekrem Baran tarafından dağıtılması amacıyla Avrupa ve Anadolu yakasında ikamet eden dernek üyesi melelere verilmesi hususunun yer aldığı, söz konusu kartların dağıtılacağı şahıslar arasında değer ailelerinin de bulunduğu kaydedildi. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, şüphelilerin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' ve ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' suçlarından 3,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar da fetönün başka versiyonu
    Cevapla
  • pusula 2 yıl önce Şikayet Et
    ee hani ibb de teröristler vardı ? hala tutuklanan yok?
    Cevapla
  • sait dbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    bu dernek bi yavudi kuruluşudur orda turk düşmanı terurist papazlar yetiştiriliyor
    Cevapla
  • TİT türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    olan biten her hainligin farkındadır bu millet ve evlatları artık uyandı yemez bunları yakında gelecek mahşer gününü bekliyoruz emin olun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...