Bursa'da hava taşıtı düştüğü ihbarı asılsız çıktı

Bursa'da hava taşıtı düştüğü ihbarı asılsız çıktı. Ekipler seferber oldu, drone ile havadan da kontrol yapıldı bir sonuç elde edilemedi. Bölgede işaret fişeği atıldığı ve Dağyenice bölgesinden ses geldiği ihbarı ortalığı hareketlendirdi.

GİRİŞ 18.02.2022 15:34 GÜNCELLEME 18.02.2022 16:28
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ:  Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde bir hava aracının düştüğü iddiası ve ihbarı arama kurtarma ve polis ekiplerini alarma geçirdi.

Alınan bilgiye göre, saat 14.50 sıralarında merkez Nilüfer ilçesinde bir ihbarcı Gümüştepe Mahallesi civarında bir hava aracının düştüğünü ihbar etti. İhbar üzerine bölgeye, polis, itfaiye, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

İHBARI YAPAN KİŞİYE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Bu arada ihbarın bir kişiden geldiği, ihbarı yapan kişiye ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi.

Ekiplerin Gümüştepe-Misi bölgesinde yaptıkları araştırmada ihbarı teyit edecek herhangi bir gelişmeye rastlanmadığı öğrenildi.

ORMANLIK ALANDA ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR 

Öte yandan Yunuseli Havalimanı'ndan kalkıp da geri dönüş yapmayan herhangi bir hava taşıtı olmadığı ifade edildi.

İDDİA ASILSIZ ÇIKTI

Drone ile havadan yapılan kontrollerde bir sonuç elde edilemezken Gümüştepe Mahallesi Muhtarı Haluk Balta, bölgede işaret fişeği atıldığını gördüklerini, Dağyenice bölgesinden de bir gürültü geldiğini ifade etti. Ancak yapılan araştırmada ihbarın sadece bir kişiden geldiği ve o kişinin telefonuna da ulaşılamadığı kaydedildi.

Öğle saatlerinde ormanlık alana hava taşıtı düştüğü ihbarı polis, itfaiye, 112, AFAD ve NAK ekiplerini alarma geçirdi. Ormanlık alanda yapılan drone destekli kontrollerden bir sonuç elde edilemedi.

Gümüştepe MAhalle Muhtarı Haluk Balta da arama kurtarma çalışmalarına eşlik etti. Balta, bir işaret fişeğine benzer bir cisim gördüklerini ancak hava taşıtı düştüğü bilgisini kendisinin de gazetecilerden aldığını söyledi. Öte yandan bölgeye yakın Dağyenice Mahallesi'nden de patlamaya benzer bir gürültü geldiği kaydedildi.

100 civarında personelin katıldığı arama kurtarma çalışmalarından sonuç elde edilemezken, bu saate kadar sadece bir ihbarın geldiği, bu ihbarcının da telefonuna ulaşılamadığı belirtildi.

Drone destekli havadan yapılan arama çalışmalarından da sonuç elde edilemedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • Ayhan aga 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim ihbar ettiyse yakalanip tum masraflar odetilmeli ve içeri tikilmalidir
    Cevapla
  • Hyt 2 yıl önce Şikayet Et
    Komik olmuş arkadaşlar hava aracı düşüp düşmediği Hava kurumu ile konuşarak öğrenilebilir evet yada hayır çıkıp aramak fantezi olmuş biraz
    Cevapla
  • Erhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok zekice
    Cevapla
  • BeYzAdE 2 yıl önce Şikayet Et
    Tiktok ta bir video çekmişlerdir kesin..
    Cevapla
  • kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    bu kişi bulunup neden böyle bir ihbarda bulunduğu açıklanmalıdır. bu kişide araştırılmalıdır.
    Cevapla
  • Ertan 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah yalan haberdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak