7 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı, mahalle karantinaya alındı

Mardin'in Derik ilçesinde vatandaşlara saldırarak 7 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı. Köpeğin kuduz çıkması üzerine mahalle karantinaya alındı.

7 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı, mahalle karantinaya alındı
7 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı, mahalle karantinaya alındı
GİRİŞ 20.02.2022 12:21 GÜNCELLEME 20.02.2022 12:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Derik Bahçelievler Mahallesi'nde 15 Şubat'ta bir sokak köpeği vatandaşlara saldırdı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Abdullah Çakı, Ali Osman Karabat, Resul Yıldız, Kübra Ölçer, Mehmet Yıldız, Ergül Esen ve Mölkiye Ölçer, Derik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen yaralılara kuduz aşısı yapıldı.

Köpek saldırısı ekmek almaya giden çocuğa dehşeti yaşattıKöpek saldırısı ekmek almaya giden çocuğa dehşeti yaşattı

Vatandaşlara saldıran köpeğin Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'nda alınan numunesinin Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'nde yapılan tetkikleri neticesinde kuduz olduğu tespit edildi. Bunun üzerine İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararı ile mahalleye 6 ay süre ile her türlü hayvan, hayvansal madde ve ürünlerin giriş ve çıkışı yasaklandı.

Mahallede kuduz hastalığı nedeniyle karantina uygulandığı çevre ilçelere haber verilirken, mahalle giriş ve çıkışlarına "kuduz risk bölgesi" tabelaları asıldı. Belediye, sesli uyarılar yaparak vatandaşlara hayvanların serbest dolaşmasının yasak olduğu bilgisini verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • dursun 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi bakalım köpek kuduzmuş mahalle karantinaya alınmış. bekliyorum şimdi köpeği sevenlerin kuduz olması beni son derece sevindirir mutlu eder hadi hayırlısı
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yil 2022 ülkemin sokaklari saldirgan köpekle dolu. Adinada hayvan haklari diyorlar. Ben Almanyada yasiyorum. Dişarida sahipsiz bir hayvan göremezsin. Saldirgan cins köpekler tamamen yasak zaten. Haberleri okuyunca bir off cekiyoruz. Benim memleketim neden böyle insanin kiymeti niye yok. Ancak offfcekiyoruz.
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    köpeklerin yaşam alanı sokaklar diye tanımlanmış kanunda ne belediye ne de sözde hayvan bakım gönüllüleri köpeklere bakmıyor. Çöplüğe mecbur bırakıldı sokak köpekleri. Kanunu değiştirin. Sokak köpeklerini belediyeler toplayıp barınaklarda bakmak zorunda olsun. Toplamayan belediyelere ceza kesin. Özellikle Chpli belediyeler köpekleri toplayıp bakımını yapmıyor kanun yüzünden. Hayvan bakım gönülleri topladıkları paraları köpeklere harcamıyor kısırlaştırmıyor aşılarını yaptırmıyor. Devlet medya üzerinden cıngar çıkaran hayvan sömürücüleri yüzünden büyük bir hata yaptı kanunu değiştirmekle.
    Cevapla
  • Uyarı 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeye dava açsınlar
    Cevapla
  • bilmem mi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan severliği hastalık haline gelmiş her gördüğü hayvanı sahiplenmeye çalışan bozuk kişilikli insanları ısırsa ya belki tedavi olurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?