Son dakika: 20 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 20 Şubat koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 20 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 20 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 20.02.2022 20:26 GÜNCELLEME 20.02.2022 21:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 440 bin 183 Kovid-19 testi yapıldı, 70 bin 355 kişinin testi pozitif çıktı, 263 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Salgının Omicron döneminde asıl mücadeleyi risk grubundakilerin hayatını riskten koruyarak vereceğiz. Bu mücadeleden, kendilerinin alacağı tedbirlerle, aşı ve tedavi desteğiyle, her birimizin bu gruptakilere göstereceği dikkatle başarılı şekilde çıkmak zorundayız.'' ifadelerine  yerverdi.


Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 20 Şubat’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, 70 bin 355 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 263 oldu. Bir günde toplam 440 bin 183 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 91 bin 164 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,93 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,84 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 144 milyon 850 bin 157’e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,1 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,0 ile Türkiye'de en az aşılamanı

YORUMLAR 11
  • Tozatar 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşüş yok. vatandaş hastaneye gitmiyor. Yazan arksdaşlar, ne öneriyosunuz. Yapılacak her şey yapıldı, gereksiz saçma tepkiler yazmayın.
    Cevapla
  • Yörük uyanık ol 2 yıl önce Şikayet Et
    İBB erken seçime gitmelimi? Gitmemelimi? Çadır kuralim halka soralım. imza toplayalım kırmadan dökmeden kanun dışına çıkmadan İstanbul biziz Rakı balık şahane ile olmaz Paralarimiz Buhar olacak
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle en az bir hafta rakamlar devamlı aşağıya doğru inişe geçsin ben ozaman sevindirici haber derim öyle bir gün inmekle olmuyor daha öncede olmuştu ertesi gün birden 100 binlere çıkıveriyor aniden dereyi görmeden paçaları sıvamayalım
    Cevapla
  • SİZDEN BİRİ 2 yıl önce Şikayet Et
    KUL HAKKI, İNSAN HAKKI DİYE DÜŞÜNÜP MASKEYİ TAKARAK, TEMİZLİK ve MESAFE KURALLARINA DİKKAT EDEREK, AYNI ZAMANDA TEMELDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİP AŞILARIMIZI da OLARAK BU HASTALIĞIN ÜSTÜNDEN ÇOK DAHAÖNCE GELEBİLİRDİK… NEYSE AZI GİTTİ ÇOĞU KALDI… TOPLUMUN % 60’ı BU KURALLARA DİKKAT ETMİYOR… YOKSA DAHA EVVEL KURTULURDUK BU MERETTEN… SAĞLIK KURALLARINI BİLMİYORUZ, DİNİ KURALLARI, SÜNNETLERİ, KARANTİNA DURUMLARINI, EPİDEMİ VE PANDEMİ BULGUSİNDEN UZAĞIZ ve UMURSAMIYORUZ BUNLARI… “EŞEĞİ SALDIM ÇAYIRA, MEVLAM KAYIRA…” MODUNDA TESADÜFİ BİR TTEDBİR VE YAŞANTI ANLAYIŞIMIZ VAR, MAALESEF… EEE, SONUÇ?… 2021 SONUNDA BİTMESİ GEREKEN HASTALIK, UZADIKÇA UZUYOR…
    Cevapla
  • kul 2 yıl önce Şikayet Et
    kafan gitmiş senin.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşüş yok. Artık vatandaş hastaneye gitmiyor. Tek fark bu. Etrafımız hiç bu kadar pozitif hastayla dolmamıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!