İstanbul'a gelen Ukraynalılar son durumu anlattı: Halk evlerini arabalarını satıyor

Rusya ile Ukrayna arasında gerginlik gün geçtikçe artmaya devam ederken, İstanbul'a gelen Ukraynalı yolcular, başkent Kiev'de savaş korkusunun gün geçtikçe arttığını ve evlerini satıp ülkenin güvenli bölgelere taşınanlar olduğunu söyledi.

GİRİŞ 22.02.2022 15:33 GÜNCELLEME 22.02.2022 16:45
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Ukrayna arasında gerçekleştirilen uçak seferleriyle İstanbul'a gelen yolcular, ülkelerinde yaşanan son durumu anlattı. Ukrayna Havayolları'na ait uçakla Kiev'den İstanbul'a gelen yolcular kente yaşayan halkın korku içerisinde gelişmeleri takip ettiklerini söylediler. 

'HALK EVLERİNİ VE ARABALARINI SATMAYA BAŞLADI' 

Başkent Kiev'de yaşayan Ukrayna uyruklu Anna adlı yolcu, 14 Şubat tarihinden itibaren şehrin boşalmaya başladığını dile getirerek, "Kiev'de yaşayanlar kötü şeylerin olmasını bekliyor. Bu nedenle Liviv gibi diğer şehirlere ülkenin batı taraflarını doğru taşınmaya başladılar.  Bütün bu dedikodular ve yaşananlar insanlarını ruh halini etkiliyor. İnsanlar arabalarını, dairelerini satıp nakde  çevirmeye çalışıyorlar. Bankalarda paralarını çekiyorlar. Çünkü bankaların para çekmeye limit koymalarından korkuyorlar. Özel arabası olanlar çok korkmuyor çünkü bir şey olursa gidecekleri bir araçları var. Arabası olmayanlar ise akrabalarının yanına gidiyor. Bir şey olursa akrabaları ile beraber Kiev dışına çıkmaya çalışacaklar" dedi,.

'SAVAŞ İSTEMİYORUZ'

Ailesiyle birlikte İstanbul'a iş için gelen Margarita Piven ise, " Durum kötü ve gittikçe kötüleşiyor. Biz Kiev'den ayrıldığımızda durum sakindi. Dua ediyoruz. Birkaç güne döneceğiz. İnsanlarımızı destekleyeceğiz. Savaş istemiyoruz ve olmasını beklemiyoruz" şeklinde konuştu. 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli olunca gitsin ülkesine ukrayna olumca herkez evini açar
    Cevapla
  • Kirim türktür 2 yıl önce Şikayet Et
    Havalimanında Ukraynalılar ve Ruslar karsilasinca ne düşünüyorlar acaba? =)
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    fareler gemiyi terkediyor...
    Cevapla
  • Sedef 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynalı'lar eğitimli ve akıllı insanlardır onlar buraya zaten gelmez. Avrupa'da düzen kurarlar ya da diğer Slav ülkelerine giderler
    Cevapla
  • gurbetchi 2 yıl önce Şikayet Et
    cogu yunanistani seviyor.. ortodoks olduklari icin.. fakat sirbistana veya almanya ya gitmezler.. sirbistan rusya ya biatli.. almanya yi sevmezler.. Türkiyede utunmak isterler fakat 3 ay turist kaldiktan sonra mecbur dönmeleri gerekiyor.. isteselerde kalamzlar Türkiyede.. Polislerimiz 3 ay sonra bunlari deport ediyor.. bircok kisiden duydum..
    Cevapla
  • Kayseri 2 yıl önce Şikayet Et
    Onların düzeni bizim buralarda.
    Cevapla
  • Gerçekleri sylyrm 2 yıl önce Şikayet Et
    "Turkish palace mülteci cenneti" biz Türkler de bu ülkenin paryaları oluyoruz !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak