İstanbul'da taksilerde yeni karar: Artık o ücreti almayacaklar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin yeni taksi önerisi 13'üncü kez reddedildi. Öte yandan UKOME'de alınan karar doğrultusunda bundan sonra taksiciler köprü, tünel ve ücretli yollarda müşteriden sadece gidiş ücretini talep edebilecek.

GİRİŞ 23.02.2022 18:47 GÜNCELLEME 23.02.2022 19:00
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

İBB UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıda, İBB'nin yeni taksi taşımacılığının düzenlenmesi kapsamında, 500'ü engelli erişimine özel olmak üzere 5 bin yeni taksi plakası teklifi tekrar gündeme geldi.

Yapılan oylamada, İBB'nin 5 bin yeni taksi plakası teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

TAKSİCİ KÖPRÜ DÖNÜŞ ÜCRETİ İSTEYEMEYECEK

UKOME toplantısında, köprü tünel ve ücretli yollarla ilgili gündem maddesi de oylandı.

Oy çokluğu ile alınan karar göre Boğaz köprüleri, Avrasya Tüneli, ücretli otoyol veya otogar gibi ücretli bölgelerin kullanımda yolcudan taksimetre ücretinin yanı sıra o an kullanmış olduğu geçiş ücreti alınacak. Yolculuğunu tamamlamış kişiden, geri dönüş köprü ücreti, otoyol ücreti veya tünel ücreti ya da başka bir ilave ücret talep edemeyecek.

Alınan kararla ilgili itirazlarını dile getiren İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyup Aksu, "Bundan sonra şikayetler artar. Şoför kardeşimiz yakadan geçerken dönüş ücretinin verilmeyeceği kararı bu masadan çıkarsa 'ben karşıya geçmem' diyebilir. Bu şikayetler olur. Yolcumuzla taksicimiz arasında hoş olmayan ifadeler kullanılabilir. Bu bizim doğal hakkımızdır. Eskiden de böyleydi. Bu uygulamanın gidiş dönüş şeklinde alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

"YENİ TAKSİYE İHTİYAÇ YOK"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Temsilcisi ve İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyup Aksu, taksi konusunun UKOME toplantılarının olmazsa olmazı ve demirbaş konusu haline getirildiğini söyledi.

"İstanbul'da sanki bütün sorunlar bitmiş gibi, taksi sayısının artışının şart gibi" ısrarla gündeme geldiğini ifade eden Aksu, kentte yeni taksiye ihtiyaç olmadığını, bunu sürekli anlatmaktan bıktıklarını, yorulduklarını fakat İBB'nin ısrarla yorulmadığını belirtti.

ENGELLİ ERİŞİMİNE ÖZEL TAKSİ

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı İstanbul halkının taksi sayısının artırılması gerektiğini düşündüğünü ve bunun bir ihtiyaç olduğunu savundu.

İBB'nin 5 bin taksi teklifine bu ayki ile beraber ikinci kez "500'ü engelli erişimine özel" kısmının eklendiğini dile getiren Yazıcı, bu durumun Türkiye'ye örnek olacağını ve İstanbul'daki engellilerin ihtiyaç açığını kapatacağını ifade etti.

Engellilere hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu kaydeden Eyüp Aksu ise, ihtiyaç doğrultusunda çalışma esas ve şartları belirlenerek, var olan taksilerin engelli erişimine dönüşümünün sağlanabileceğini dile getirdi.

YORUMLAR 90
  • Ersen alkasi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 17 senedir bu taksi mesleğini icra eden biriyim bence ibb nin engelli yada engelsiz taksi talebi onaylanmali nedeni ise once uber cıktı onlarda taksiden geçme şoför arkadaşlardı ve lever atladı lar nezaket hizmet kılık kıyafet ve en önemlisi abi abla amca dayı tabir leri kalktı ibb taksi hizmeti çıkarsa bence yine düzelicek herşey bence tekrar tekrar şart olduğunu vurguluyorum ben ERSEN ALKASİ bu ibb taksiye taksimden 100 $a sultan ahmete insan tasi yanlar ve yardakçıları karşı çıkıyor gerisi boş bence
    Cevapla
  • Mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediye imkanları ile rant inadı bu kadar kuvvetli olursa.... olaki devlet başkanı olsa kimbilir neleri satıp rant elde etmeyi düşünür. Kendine yazık ettin imam. Bir daha muhtar bile olamazsın. Yasak olduğundan değil. Millet sana güvenmediğinden. Arkandaki rüzgarı önüne set haline getirdin. Milyonların umudu söndü. Daha ağzınla kuş tutsan kimse inanmaz. Yazık ettin kendine. 3senede perişan ettin kendini. Ne vizyon ne misyon kalmamış sende.
    Cevapla
  • Doğruya doğru 2 yıl önce Şikayet Et
    Taksilere duraklara kayıt olma zorunluluğu getirin, online uygulama ile şöföre ve araca puanlama sistemi getirin, her taksiye kamera ve ses kaydını şikayetlerde aktif bir şekilde kontrol edin ve taksi şöförü olmak için adaylar karekter, kurallar ve temiz esnaf olma yolunda sınavları oldukça zorlaştırın birkaç seneye taksi sorunu kalmaz. Örnek ingiltere'de taksi şöförleri toplumun en beyefendi, konuşması en düzgün, kurallara en çok uyan kesimidir. Avrupayı örnek alacaksak ahlaksızlıkları ile değil bunlarla örnek alalım.
    Cevapla
  • Mehmet TAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Taksici olup olmadigizi bilmiyorum ama inanın yapılması gerekenleri çok güzel özetlemiş siniz 32 yıldır her gün taksicilik yapan taksi sahibi olarak size teşekkür ederim. Saygılarımla.
    Cevapla
  • Hek 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen nesinki karşındakinin böyle olmasını istiyor sun bizde karakterli temiz taksiye binmesini inmesini bilen müşteri ler istitoruz
    Cevapla
  • Ahmet YILDIRIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Ornek ingiltere veriyorsunuz evet egitimi geliri sosyal haklari istihdamin amacini ve ulkenin sgk sisteminide ve denetleme sertifikalarinida iletisim ve taksiciligin hangi amaclada yapildigini guvenlik hukuksal imkanlari ve polis irtibatlarini da lutfen anlatin ben ist bir taksi soforu 20 yillik hangi cemiyet ve baskanlik beni davet etmis hangi kolluk gucu bilgilendirme yapmis hangi sertifika da benim nasil arac kullanacagim ve amacim belirtilmis
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek amaç yandaşları taksi sahibi yapmak
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediyenin İmamoğlu RANTA koşarken siz nereye öyle
    Cevapla
  • FarukBJK 2 yıl önce Şikayet Et
    15 katrilyon lira ya çökme çabası baska dertleri yok
    Cevapla
  • Nurettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Çökme işlerinin daniskası en alası devleti arkasına alarak ,kanun, nizam ahlak,vicdan dinlemeden hazineyi soyanlardan ,sormak lazım değilmi? Ankarayı parsel parsel satanların aleyhlerinde belgeli yüzü aşkın ,kanıtlı belgeli savcılıkta dilekçe var,hangisi işleme alındı. Kocasının firmasından bozuk dezenfektanı alarak devleti dolandıranlar hesap verdimi? Hangisini sayayım,binlerceb
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler