Rus askerinden sinsi taktik: Ukrayna vatandaşlarını uyardı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm hızıyla sürüyor. Kiev'e sızmaya çalışan Rus askerlerinin son taktiği ortaya çıktı. Askerlerin Ukrayna askeri kılığıyla dolaştığı iddia ediliyor.

GİRİŞ 25.02.2022 14:05 GÜNCELLEME 25.02.2022 21:09
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Ukrayna’nın Kiev şehrinde yaşayan gazeteci Deniz Berktay evinin penceresinden bu sabah tanık olduğu ilginç bir olayı canlı yayınında anlattı.

Silah seslerini duyup dışarı baktığında Ukrayna tanklarının etrafa ateş açtığını gören Berktay ‘‘Rus askerleri Ukrayna zırhlı araçlarını ele geçirmişler ve Sumi şehrinden Kiev’e gelmişler. Benim evim Kiev merkezine 10-15 dakika uzaklıkta... Ve hemen evimin önünde etrafa ateş açtılar’’ dedi. Berktay, Ukrayna makamlarının konuya dair vatandaşları uyardığını da söyledi.

 

SABOTAJ YAPACAKLARDI

Rus ordusu da Kiev içlerine sızma girişiminde bulunmak için askerlerine Ukrayna ordusunun kamuflajını giydirdi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus güçlerinin sabotaj grubunu Kiev'in Obolon semtinde etkisiz hale getirdi. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rus güçlerinin sabotaj grubunun etkisiz hale getirildiğini ve Ukrayna Ordusu üniforması giymiş kişilerin olduğu sabotaj grubunun videosunu paylaştı. 

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ANLAR KAMERADA

Ayrıca bölgeye giren kamuflajlı Rus askerleri, Ukraynalı askerler tarafından fark edilmesinden sonra öldürüldü. O anlar ise kameralara yansıdı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • nail erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı takdiğ ermeniler kurtuluş savaşımızda yaptılar rus forması giyerek biz rus askeriyiz diye ülkemizde ne katliamlar yaptılar
    Cevapla
  • Tarafsız insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Keske ruslar pyd pkk sorsaydı nasıl etek buluz giyinir çünkü kalleşlik uzmanları
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Rus ayısı suriyede 100 den fazla askerimizi şehit etti.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    kitap da yazan savac kullari sadece kitap da kaliyor sivil cocuk kadin diye ayrim yok ne var ise vuruluyor sadece kitap da masal gibi okusun diye kural yazilmis bence yakalan rus askerlerini orda kursuna dizilecek yada idam su an nukler silahi olsa idi rusya ukrani bu kadar kolay girmez idi bence ukrani uzaklari vuran fuze var ise rusya atacak hic olmaz ise savac buyur
    Cevapla
  • Allahın Kulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sızma girişimi değil ki bence korkuyorlar Rus Askeri olduğumuz belli olmasın diye giyiyor olabilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!