İmamoğlu, bu kez de Türkiye karşıtı Kati Piri ile görüştü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye karşıtlığıyla tanınan Avrupa Parlamentosu eski Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüştü. Piri, İmamoğlu için, "Yükselen popülizm ortasında umut işareti" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, bu kez de Türkiye karşıtı Kati Piri ile görüştü!
İmamoğlu, bu kez de Türkiye karşıtı Kati Piri ile görüştü!
GİRİŞ 25.02.2022 22:22 GÜNCELLEME 25.02.2022 22:24
Bu Habere 241 Yorum Yapılmış

Bir dönem Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü olarak görev yapan ve açıklamalarıyla sık sık Türkiye'yi hedef alan Hollandalı siyasetçi Kati Piri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen Güvenlik Konferansında bir araya geldi.

TÜRKİYE DÜŞMANLARIYLA ART ARDA GÖRÜŞMELER

Piri, İmamoğlu için, "Vatandaşlarının demokratik özlemlerini temsil ediyor ve yükselen popülizm ortasında umut işareti" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, aynı konferasnta Türkiye karşıtlığıyla bilinen Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ile de bir araya gelmişti.

KATİ PİRİ'NİN TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN AÇIKLAMALARI

'Türkiye düşmanı' Piri, geçtiğimiz aylarda Avrupa Dış İlişkiler Konseyi'nin internet sitesinde yayımlanan makalesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı muhalefetin desteklenmesi çağrısını yapmıştı. Piri, "Dikkatinizi Türkiye'deki demokratik güçleri desteklemeye çevirin" ifadelerini kullanmıştı.

Piri, 15 Temmuz sonrası sadece bir tweet atarak darbe girişimini "Trajedi" diye nitelendirmişti. Piri, darbe girişiminin üzerinden 2 ay sonra Türk halkına hata yaptığını itiraf ederek, 15 Temmuz'u anlayamadıklarını söylemişti. Piri, "Bu o gece yeterince iyi anlayamadığımız bir gerçeklikti. Türk halkıyla empati yapmayarak hata yaptık" demişti.

Piri, Türk yargısını hedef alan 10 büyükelçiye destek vermiş, attıkları geri adım nedeniyle de rahatsız olmıştu. Bunun "utanç verici bir görüntü" olduğunu belirten Piri, sosyal medya hesabından Osman Kavala'ya özgürlük çağrısında bulunmuştu.

YORUMLAR 241
  • Muslim Brothers 2 yıl önce Şikayet Et
    Çare Kayyum
    Cevapla
  • Bayram Tunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Kati Piri, İmamoğlu
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için en tehlikeli kişi imamoğlu
    Cevapla
  • iiiiiiiiiiiiii 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam resmen Türkiye'nin aleyhine provokatörlük yapıyor Tayyip Erdoğan'a nasıl yıkarız hükümeti nasıl yıkarız Türkiye'ye nasıl böleriz bu hesaplar peşinde bizim Yüce adaletimiz Elbette ki bunu gün gelecek değerlendirecektir Allah bunları ve bunun gibileri muvaffak etmesin bu vatan bölünmez bu Bayrak inmez ezan dinmez.....
    Cevapla
  • Mustafa Menfaatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef CHP lilerin %90 nı,Türkiye'yi sevenlere,Destekleyenlere düşman,Türkiye'yi sevmeyenlerle çok sıkı dost.Yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler