Türk vatandaşların tahliyesi ile ilgili önemli gelişme: Tren kaldırılacak!

Türkiye Cumhuriyeti, bölgedeki vatandaşlarının tahliye edilebilmesi için önemli bir çalışma yürütüyor. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Türk vatandaşlarının tahliyesi için bugün saat 20:00'da Harkov'dan Romanya'ya tren kaldırılacağını açıkladı.

GİRİŞ 28.02.2022 16:16 GÜNCELLEME 28.02.2022 16:16
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Ukrayna’daki vatandaşlarımızın dikkatine: Bugün saat 20.00’de Harkiv’den Romanya sınırı yakınındaki Çernivtsi şehrine sadece vatandaşlarımızı tahliye etmek amacıyla tahsis edilen bir tren hareket edecektir. Kiev Büyükelçiliği tüm ihtiyaçlar için görev başındadır" açıklamasında bulundu

Konuyla ilgili Kiev Büyükelçiliği de açıklama yayımladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan bildiride tahliyelerin bu tren üzerinden sağlanacağı açıklandı.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “Bugün (28.02.2022) saat 19.00’da Kiev’den Romanya sınırı yakınındaki Çernivtsi şehrine sadece vatandaşlarımızı tahliye etmek amacıyla tahsis edilen bir tren hareket edecektir. Tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı başlamadan önce güvenliklerine azami dikkat göstererek en geç saat 18:00’e kadar Kiev tren garına ulaşmaları gerekmektedir” denildi.


HARKİV'DEN KALKACAK TREN 15.00'TE

Öte yandan Harkiv Büyükelçiliği, yine Çernivtsi kentine gidecek olan trenin 15.00’da kalkacağını duyurarak, "Bugün (28.02.2022) saat 20.00’de Harkiv’den Romanya sınırı yakınındaki Çernivtsi şehrine sadece vatandaşlarımızı tahliye etmek amacıyla tahsis edilen bir tren hareket edecektir. Tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı başlamadan önce güvenliklerine azami dikkat göstererek saat 15.00’e kadar Harkiv tren garına ulaşmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 70
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dünyanin her yerinde vatandasina sahip cikmali
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence çoğu Romanyadan Avrupaya kaçarlar
    Cevapla
  • Ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynaya bakıp kendi düşünceni yazmışsın. Herkesi senin gibi mi sandın bre adı Metin soyadı metanetsiz olan gafil..
    Cevapla
  • Memed emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah(c.c.) devletimize zeval vermesin. Patatesçilere ,soğancılara ,ortacılara, hangi bayrağa selam verdiği belli olmayanlara, rüzgara göre yön değiştirenlere, omurgasızlara ,cüzdanından ve işkembesinden başka hiç bir davası ve gayesi olmayanlara ,cem uzanı vatansever , meral akşeneri ülkücü zanneden yüzer gezerlere, akıl, izan ,basiret, feraset ,nasip et Yarabbii...
    Cevapla
  • Ebrar nur 2 yıl önce Şikayet Et
    Halka bi sorun bakalim sacas umurundami değil çünkü herkes gecim derdine düştü
    Cevapla
  • gülo 2 yıl önce Şikayet Et
    elbette üzücü ve kabul eidlemez. ancak ukrayna çocukalrına bugün ağalyanların müsebbebi oldukalrı YEMENDE şu anda hem ukraynaya saldıranların hem yardım edenlerin ortkalığında her dakikada bir bir çocuk hayatını açlıktan kaybediyor. ukrayna çocukalrı medeni yardımı haklkediyor. yemen çocukarı çağdışı gerekszi... boşver ölsünler. ALLAH HEĞİMİZİ PUTİNLE CEZALANDIRACAK... yemenlinin ahıdır suriyeli çocuığun ahıdır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız