Ukrayna Rusya savaş bilançosu: İki tarafta ağır kayıplar vermeye devam ediyor...

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş devam ederken iki tarafında sivil ve askeri kayıpları devam ediyor. Ukrayna halkı ve ordusu başkent Kiev'in teslim olmaması için direnişe geçerken Rusya'nın son iki günde verdiği kayıplar dikkat çekti. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklama göre toplam 5 bin 300 Rus askeri hayatını kaybederken, Rus ordusunun yaşam alanlarına ele geçirmek için yaptığı saldırılarda 352 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra birçok uçak, helikopter, tank ve zırhlı araç imha edildi. İşte Ukrayna Rusya savaş bilançosu...

Ukrayna Rusya savaş bilançosu: İki tarafta ağır kayıplar vermeye devam ediyor...
Ukrayna Rusya savaş bilançosu: İki tarafta ağır kayıplar vermeye devam ediyor...
GİRİŞ 28.02.2022 14:35 GÜNCELLEME 28.02.2022 15:13

Dünya Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşı konuşmaya devam ederken iki tarafında yaşadığı kayıplar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Resmi ağızlardan yapılan açıklamalara göre Rusya'nın Donetsk ve Luhanks'ın bağımsızlığını tanımasının ardından Rus ordusu harekete geçmiş ve bu bölgelere saldırı düzenlemişti. Bu iki şehre yapılan saldırıların ardından Rusya birçok bölgeden başkent Kiev'i ele geçirmek için operasyonlar düzenledi. Ukrayna'ya yapılan saldırılara düzenli ordu ile birlikte silahlanan halkta sert bir cevap verdi. Rusya'nın ilerleme çabaları sonuçsuz kalırken 5 bin 300 Rus askeri hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra esir alınan askerler bulunurken Rus ordusuna ait 816 zırhlı araç, 191 tank kaybetti. İşte iki tarafında yaşadığı kayıpların detaylı analizi...

Rus Ordusu Ukrayna'da Ağır Yara Aldı!

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşın 5'nci gününde Ukrayna Genel Kurmay Başkanlığı, Rus ordusunun kayıplarını açıkladı.  Açıklanan veriler Rus kaynaklardan yapılan açıklamalarla benzerlik gösterdi.

Rus ordusuna ait 29 savaş uçağı, 

29 Helikopter, 

191 tank,

816 zırhlı araç,

2 gemi,

74 top,

1 BUK Uçaksavar,

21 Grad Roketatar sistemi,

291 Normal araç,

60 Yakıt aracı,

5 Hava Savunma Sistemi

3 İnsansız Hava Aracı 

Ukrayna'da Sivil Can Kayıpları Dikkat Çekti!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, savaşta yaşanan can kayıplarını açıkladı. İki ülkenin arasında yaşanan gerilimin savaşa dönüşmesi sonrası sivil can kayıplarının yaşanması tüm dünyayı yasa boğdu. Açıklanan verilere göre 14'ü çocuk olmak üzere 352 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Rusya'nın yerleşim yerlerine saldırılarında 116'sı çocuk  bin 684 kişi yaralandı. 

İki ülke arasında yaşanan savaşta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait iki uçak düşürülmüştü. Yapılan açıklamada askeri kargo uçağı olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Ukrayna'nın kayıplarına ilişkin teyitli bilgi bulunamıyor. Ancak Ukrayna ordusunun envanterinde 42 savaş uçağı, 111 helikopter, 2 bin 430 tank ve 11 bin 435 zırhlı araç olduğunu biliniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi