Başkan Erdoğan'dan AB ve ABD'ye Ukrayna tepkisi: Kayıtlarımıza aldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, AB ve ABD'ye tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan'dan AB ve ABD'ye Ukrayna tepkisi: Kayıtlarımıza aldık
Başkan Erdoğan'dan AB ve ABD'ye Ukrayna tepkisi: Kayıtlarımıza aldık
GİRİŞ 28.02.2022 20:12 GÜNCELLEME 01.03.2022 09:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan AB ve ABD'ye Ukrayna-Rusya krizinde takındığı tutuma tepki gösterdi.

Her platformda "Dünya 5'ten büyüktür" ve "Daha adil bir dünya mümkün" diyerek ifade ettikleri küresel yönetim sistemindeki çarpıklığın, yaşanan her hadiseyle kendini yeniden gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

Öncelikle şu hususun altını kalın çizgilerle çizmek isterim. Türkiye bölgesinde barışı, huzuru, esenliği isteyen bir ülkedir. Bu tavrımızı Irak ve Suriye'den Kafkaslar ve Karadeniz'e, Akdeniz'den Balkanlar'a kadar her yerde, her hadisede gösterdik. Karadeniz'in kuzeyindeki krizde de her ikisini de dost olarak gördüğümüz Ukrayna ve Rusya'ya aralarındaki sorunları diyalog yoluyla çözmeleri çağrısında bulunduk, bu telkini yaptık.

BÖYLE BİR TABLODAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Ukrayna ve Rusya arasında yaptıkları arabuluculuk teklifi dahil gösterilen samimi gayretin şahidinin bizzat Ukrayna ve Rusya liderleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yine bu süreçte barış ve istikrarın temini için çok yönlü diplomatik girişimlerimizi kesintisiz sürdürdük, sürdürüyoruz. Maalesef sonuçta korkulan oldu ve 24 Şubat'ta silahlar patladı. Böyle bir tablonun ortaya çıkmasından dolayı gerçekten üzüntülüyüz." dedi.

MİLLİ ÇIKARLARIMIZDAN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

Erdoğan, iki ülke arasındaki krizin başından beri Avrupa'nın ve Amerika'nın sergilediği kararsız tutumu, bilhassa 24 Şubat sabahından itibaren takınılan dirayetsiz tavrı, ibretlik bir vaka olarak kayıtlarına aldıklarını bildirerek, şöyle devam etti:

Gerçi bunlar bizim geçmişte kendi sınırlarımız tehdit altındayken zaten tecrübe ettiğimiz hususlardı. Ukrayna krizinde tekrar teyit etmiş olduk. Bu süreçte bizim için önemli olan kendi duruşumuzdur. Türkiye, Birleşmiş Milletler, NATO ve Avrupa Birliği başta olmak üzere içinde yer aldığı kurumlar ve ittifaklar çerçevesindeki sorumluluklarını bugüne kadar harfiyen yerine getirmiştir, bundan sonra da yerine getirecektir. Kendi milli çıkarlarımızdan elbette ödün vermeyeceğiz ama bölgesel ve küresel dengeleri de ihmal etmeyeceğiz. Bunun için ne Ukrayna'dan ne Rusya'dan vazgeçmeyeceğimizi söylüyoruz.

Bunun için uğradığımız onca haksızlığa, maruz kaldığımız onca çifte standarda rağmen siyasi, ekonomik ve askeri ittifaklarımızdan vazgeçmiyoruz. Bunun için insani hassasiyetlerimizi diğer mülahazaların üzerinde tutuyor, Suriye başta olmak üzere bölgemizin her köşesinden gelen onca sığınmacıyı tüm sıkıntılarına rağmen barındırmaya devam ediyoruz. Bunun için Afrika'dan Güney Amerika'ya tüm mazlum coğrafyalarla ilişkilerimizi sıkı tutuyor, bizden yardım isteyen, desteğimize ihtiyacı olan hiç kimseyi, hiçbir toplumu, hiçbir devleti yüzüstü bırakmıyoruz."

YORUMLAR 5
  • Almanya Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    AB ve abd nin ikiyüzlülügünü anladinizmi bilmiyorum. Afghanistan Irak suriye ganze libya helede bize bunlar neyapti millet.aklinizi basiniza alin düsünün.milli olalim.ac kaliriz ama vatanimizi satmayalim.türkiyede türkiye düsmanligi yapiliyor.yaziklar olsun.milli ve milliyetci olmaliyiz.baska sansimiz yok.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok vatandaşı avrupa sokaklarında dilenen Romanya bile 500.000 kişiye kadar Ukraynadan sığınmacı kabul edebileceklerini, Suriyeli ve Afgan sığınmacılar sınırlarına geldiklerinde Macaristanda feryat ediyordu. Şimdi Ukraynadan sığınmacı alabileceğini söylüyor. Hani AB ülkeleri daha fazla sığınmacı kaldıramazdı ?
    Cevapla
  • Ertugrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Reise yakisir bir aciklama
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Onu bilemem ama Sözde Ukrayna'ya yardım etmek için aralarında bulunuan 400 ABD askeri..Aynısı da bizde olursa ne Zaman tesadüfen Rusya Türkiye ye Savaş açarsa incirlikte ki Askerler ve NATO birlikte Türk ordusunun arasına girip harekatı yönetirlerse daha şimdiden geçmiş OLSUN diyoruz aynıyna Ukrayna'nı durumu Hatta daha beteri olur şu an Amerika n basının haritada İstanbul'un bir kısmını Yunan'a ait gösterdiği gerçek olur
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    natonun maddesi terør pkk hainlere gelir iken yok bize kim dusman ise anto usa destek verir idi ukrani geldigi zaman olmayan maddeler bile cikti hepsi kosuyor ordan gelenlere yardim edin deniyor iyi de irak rusiye libya afganistan gibi yerde gelenler insan degil mi idi sadece musliman diye kapilar kapaniyor idi katliam yapiyor idi dunya su an avrupa usa nato ne net gørdu bence bu konuda tarafsiz kalmaz gerek cok konusan var tv bos bos yasak konacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?