Mete Yarar'a göre 64 kilometrelik Rus konvoyunun sırrı

CNNTürk Canlı yayınına katılan güvenlik uzmanı Mete Yarar, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik saldırılarında sık sık gündeme gelen Kiev'in yanı başına kadar gelen 64 kilometrelik Rus konvoyuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 02.03.2022 22:59 GÜNCELLEME 02.03.2022 23:12
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Mete Yarar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırı sonrasında gündeme gelen ve her geçen gün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaşmakta olan 64 kilometrelik Rus kovoyuna ilişkin ilginç değerlendirmeler yaptı. 

BATININ ELİNDE HİÇ KAMİKAZE SİLAH SİSTEMİ YOK MUYDU?"

Mete Yarar, Batı'nın Ukrayna'ya ellerindeki tüm silah sistemleri vereceğini açıkladığını hatırlatarak "Vermedikleri sadece uçaktı bugün Ukraynalı pilotlar Polonya'dan uçakları teslim almaya gittiler. Bu uçaklar da daha önce Doğu Bloku'ndan ayrılan ülkelere verilen uçaklardı. Peki bu ülkelerin elinde hiç kamikaze sistemleri yok muydu?" diye sordu. 

"BUNLARDAN BİR TANESİ KİEV'E KONULMUŞ OLSAYDI 64 KİLOMETRELİK KONVOYDA BİR ARAÇ KALMAZDI"

Azerbaycan savaşı sırasında kaderi değiştiren 2 önemli etken olduğunu hatırlatan Mete Yarar " Bunlardan bir tanesi TB2 idi, diğeri de kamikaze drone'lardı. Hiç mi ellerinde yok. 64 kilometrelik konvoya daha ilerden atılabilecek sistem yok mu? Hadi onu da vermediniz, peki çok namlulu roketatar sistemlerinden atılan lazer güdümlü roketler de mi yok? Eğer bunlardan iki tane Kiev'e konulmuş olsaydı inanın bu 64 kilometrelik hat boyunca bir tane araç kalmazdı. " dedi. Yarar normal savunma sistemleri ile bunu durdurmanın imkansız olduğunu belirtirken "Hava savunma sistemi ile vurulabilecek bir sistem değil. Roket sistemi ile topçu sistemi ile atılan mühimmatla burada hedefe ulaşılamaz." dedi. 

"BATI ELİNDEN GELDİĞİ KADAR  TIPKI SURİYE VE IRAK'TA OLDUĞU GİBİ SAVAŞI UZATMAK İSTİYOR"

Batının ısrarla Ukrayna'ya Javalin gönderdiğini bunu da kasıtlı yaptığını ileri süren Mete Yarar bunun gerekçesini de şöyle açıkladı "Çünkü bu savaşı ellerinden geldiği kadar uzatmaya çalışıyorlar. Şehir muharebesine çekip Rusya'yı şehirlere giren adam olarak göstermek istiyorlar.  Çünkü emperyalizm böyle birşey. Bugün Suriye'de Irak'ta neden savaş bitmiyor. Burada da savaş bitmeyecek."

6400 ARACIN YER ALDIĞI KONVOYDAKİ EN FAZLA 1000 ARAÇ MUHARİP

64 kilometrelik konvoyda yer alan araçların büyük bir çoğunluğunun ikmal araçlarından oluştuğuna dikkat çeken Yarar "Bunlar ya askeri personel, ya akaryakıt ya da mühimmat taşıyor. Ya da yiyecek taşıyor.  Normal ordularda bir askeri savaştırabilmek için geri planda 5 kişi çalışır. Amerikan ordusunda bu 8 kişidir. 6400 aracın maksimum 1000 tanesi muharip araçtır." dedi.

RUSYA'NIN HAFIZASINDA ÇEÇENLERİN GROZNİ'DE YAPTIKLARI VAR

"Rusların Grozni diye kafalarında yazmış olan çok kötü bir senaryo var." diyen Mete Yarar bu konuda şunları sözlerine ekledi " Grozni'de bu kadar gelişmiş tank savar silahları yokken yalnızca RPG'ler ve molotofkokteylleriyle Çeçenlerin verdikleri zararı unutmayın. Çeçenler yıllarca Rusları Grozni'ye sokmadılar.  Bu konvoyla muhtemelen kuşatma için geliyorlar. İçeriye girecek olan da özel personelin içeri girmesini kolaylaştırma görevi üstlenecek."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 71
  • emekli pöh 2 yıl önce Şikayet Et
    adam olanlarıda harekat başlamadan angarlarındayken uzun menzilli füzelerle imha etmiş zaten metebey, adam eline deynek bile almaadan gidecek ortamı olüş tumasa o konvoyu yapa cak kadar aptalmı,,,tanklaada girer füzeylede kılıc kak kan oynatmazlar,,,,aynı 64 km kon voy gibide dünya kınar seyreder anca,,,afganistanda pazarları helekopterle taradılr kim kılını kıpırdadtı, mış, muş lar ancaa,,,,
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Cariacik turkiyede ortada,siz ithal arabaya bindikce basimiz dik olamaz.herkesde hakedmeden emekli
    Cevapla
  • cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu konvoy yem. Ben olsam gemileri vururum. Onlar daha büyük zaiyat. Sonra bunların icabına bakarım. 70 denizaltıya gelince onlarda bir yerde kafa çıkaracaklar mecbur.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizden hiç kragu almamış sürü halindekargular gidip imha debilirler.
    Cevapla
  • canacan 2 yıl önce Şikayet Et
    savaş uzayacak 3. dünya savaşı çıkacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!