Tarım ve Orman Bakanlığında görev değişimi! Pakdemirli yerine Vahit Kirişci atandı
Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.
Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, görevden affını isteyen ve bu talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci getirildi.
Atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.
BEKİR PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA
Bakanlık görevinden affı kabul edilen Bekir Pakdemirli, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 10 Temmuz 2018’den itibaren sürdürdüğüm Bakanlık görevimden ayrılmış bulunuyorum. Görevden af talebimi kabulleri için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, yeni Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi’ye başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.
VAHİT KİRİŞCİ KİMDİR?
Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'ta, Kahramanmaraş'ta doğdu.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitiren Kirişci, yüksek lisansını aynı fakültenin Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesinde tamamladı.
Kirişci, Tarım ve Köyişleri Bakanlığında teknik eleman olarak çalıştı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olarak ders verdi.
1995'te doçent, 2001'de profesör olan Kirişci, bir kısmı yabancı dilde olmak üzere, çok sayıda makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlenen Kirişci, 22'nci dönemde AK Parti'den Adana Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak, Başkanvekilliği görevini yürüten Kirişci, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu ve 23'üncü dönemde aynı göreve yeniden seçildi.
Kirişci, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Tarım ve Orman Bakanı oldu.
İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babası.
-
Arda 3 yıl önce Şikayet EtYeni bakanla hayvanlara verilen GDO'lu yemlerin iptalini, Bill Gates'le yapılan sözleşmelerin iptalini, haftada yüzlerce gebe ineklerin kesilmesinin yasaklanmasını, GDO'lu tarımın yasaklanmasını, ata tohumu satış yasağının kaldırılmasını bekliyoruz.Beğen Toplam 8 beğeni
-
GÜZEL İNSAN 3 yıl önce Şikayet EtBekir PakdemirliBeğen Toplam 1 beğeni
-
Ahmet 3 yıl önce Şikayet EtSayın Bekir Pakdemirli emeğinize sağlık. Bu ülke için pek çok şeyler yaptınız. Allah cc razı olsun.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Aklikitcekici 3 yıl önce Şikayet EtNe gibi mesele.Organik tarim yapmak icin afrikadan toprak kiralamak gibi mi?Yoksa israilden aldigi kanser yapma garantili hibrit tohumlar gibi mi?Beğen Toplam 7 beğeni
-
Tövbekar 3 yıl önce Şikayet EtHayırlı olsun sayın bakanım hiç zaman kaybetmeden tarımsal planlama yapın Gübre, mazot, ilaç, tohum desteği çok acil Birde tarımsal desteklemeyi arazi zenginlerinden ziyade dönümü düşük ancak verimi, ekonomiye katkısı yüksek çiftçilerimizi de destekleyinBeğen Toplam 4 beğeni
-
MASK 3 yıl önce Şikayet EtBu ne bakanı diye sorsam herkes tarım der zaten adamda öyle diyor mpeki orman bakanı kim dsi bakanı kim hatta dkmp var buranın bakanı kim adam tarım da tarım diyor evet tarım önceliğimiz ama orman doğal yaşam su olmassa tarımı ne ile yapacaksınBeğen Toplam 2 beğeni