Büyükataman'dan Akşener'e 'S-400' cevabı!

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘S-400’lerden acilen kurtulmalı’ sözlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Büyükataman'dan Akşener'e 'S-400' cevabı!
Büyükataman'dan Akşener'e 'S-400' cevabı!
GİRİŞ 05.03.2022 14:06 GÜNCELLEME 05.03.2022 14:06
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘S-400’lerden acilen kurtulmalı’ sözlerine ilişkin, “Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırıda Rusya’nın, Ukrayna hava sahasını kendi hava sahası gibi kullanmasıyla hava savunma sistemlerinin değeri bir kez daha anlaşılmıştır. Önce İP Başkanı, ardından da CHP’nin gamlı baykuşu Faik Öztrak devlet ciddiyetinden uzak bir şekilde verdikleri beyanlarda S-400’lerin acilen iade edilmesi gerektiğini vurgulamışlardır” dedi.

MHP'nin ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma’ etkinliği kapsamında Bursa’nın Nilüfer ilçesinde toplantı düzenlendi. Toplantıya MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Bursa milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan Büyükataman, “31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP-İP-HDP ortaklığı ete kemiğe bürünmüştür. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin ‘Yavaş ve İmamoğlu bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir’ sözleri hafızalardaki yerini korumaktadır. 18 Ekim 2021 Pazartesi akşamı ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmî Twitter hesabından Osman Kavala’nın serbest bırakılması hususunda bir açıklama yapılmış, 9 devletin büyükelçisi de bu açıklamaya iştirak ederek devam eden bir davanın failiyle ilgili Türkiye’ye hukuksuz bir çağrıda bulunmuştur. Bağımsız yargıya müdahale teşebbüsüne karşı çıkması gerekirken aynı talebi Kılıçdaroğlu da ısrarla seslendirmiş, İP Başkanı da her zamanki gibi Kavala’ya dolambaçlı sözlerle yeşil ışık yakmıştır. Böylece zilletin kimlerden emir aldığı, akıl babaları bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Kılıçdaroğlu’nun ‘İstanbul Kanalı’ ile ilgili yabancı ülkelerin Türkiye’deki büyükelçilerine yolladığı rezil mektup da unutulmaması gereken bir alçaklıktır. Türkiye’nin iç meselesi olan bir konunun yabancılara şikâyet edilmesi Atatürk’ü suiistimal etmek için ağzından düşürmeyenlerin gerçek yüzünü göstermektedir” dedi.

'TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALMIŞLARDIR'

İYİ Parti lideri Akşener’in ‘S- 400'lerle ilgili açıklamasına da değinen Büyükataman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, 2012 yılında hava sahasını korumak maksadıyla patriot almak için tüm adımları atmış ancak NATO müttefikimiz ve stratejik ortağımız ABD, Türkiye’yi bu sistemlerden mahrum bırakmıştır. ABD’nin eski başkanı Trump bile Türkiye’nin haklılığını ortaya koyan cümleler sarf edebilmişken Türkiye’deki ihanet korosu bir türlü Türkiye’den yana tavır koyamamaktadır. Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırıda Rusya’nın, Ukrayna hava sahasını kendi hava sahası gibi kullanmasıyla hava savunma sistemlerinin değeri bir kez daha anlaşılmıştır. İP ve CHP ise Türk milletinden özür dilemek yerine aynı kelimelerle ve sıcağı sıcağına Türkiye’yi hedef almıştır. Önce İP Başkanı, ardından da CHP’nin gamlı baykuşu Faik Öztrak devlet ciddiyetinden uzak bir şekilde verdikleri beyanlarda S-400’lerin acilen iade edilmesi gerektiğini vurgulamışlardır. ABD’ye ‘Neden partriotları vermiyorsun? F-35 savaş uçağı projesinden Türkiye’yi hangi hakla çıkartıyorsun ve parasını ödediğimiz uçakları bize nasıl oluyor da teslim etmiyorsun?’ diyemeyen zilletin, tek hava ve kara savunma sistemi; ABD ve AB’nin kendilerine bahşedeceği iktidarlarında Türkiye’ye kimsenin saldırmayacağı kandırmacasıdır. Bunun adı ihanettir, bunun adı mandacılıktır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    S 400 lerden kurtulacaksak bunlarıda ucuna bağlayıp fırlatmalı bari boşa gitmesin
    Cevapla
  • Abdurrahman Kubat 2 yıl önce Şikayet Et
    Milletimiz bunları daha anlayamadıysa başına balyoz yediği zaman anlar. Hava sahamız yolgeçen hanımı? Etrafımızı kuşatıyorlar, patriot vermiyorlar, hava sahanı savunmasız bırakmak istiyorlar, neden? Kılıçdaryan, Karaşener in ağbabaları ne diyorsa bunlar da onu diyor. Bunlar ABD ve Haçlıların Türkiye için desteklediği intikam timleri. Dedelerinin intikamını almak için çalışıyorlar, millet ve vatan için yaptıkları ve yapacakları hayırlı, iyi düşünceleri yok. 15TEMMUZ DA canımıza el attılar, Ekim 21de de sofralarımıza el attılar, bunlara fırsat vermemek lazım,yoksa bizleri bir kaşık suda boğacaklar.
    Cevapla
  • Umut 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlardan ve bunun gibilerden vatanımızı korusun
    Cevapla
  • Ergin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce gayri milli unsurlardan kurtulmamız lazımdır çünkü bu altılı +1 ülkenin bekası için tehlike arzediyor
    Cevapla
  • SEDAT OKUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Demekki meral ve 6 LI ekip s 400 yerine yüksek tepelere çıkar gelen füzeleri kuş lastiği ile düşürecek başka çare yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cevabı merak edilen o soru: Tarih "Galatasaray" diyor
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!