Müşterileri başörtülü diye içeri almadılar! Beşiktaş Kaymakamlığı'ndan açıklama

Beşiktaş'ta 'Momo Bebeköy' isimli restoranda tesettürlü müşterilerin içeri alınmadığı iddia edildi. İçeri alınmayan tesettürlü iki genç kız, o anları sosyal medyada paylaştı. Görüntüler büyük tepki topladı.

GİRİŞ 06.03.2022 03:17 GÜNCELLEME 06.03.2022 03:55
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'taki Momo Bebeköy isimli restoran iddiaya göre iki genç kızı tesettürlü oldukları gerekçesiyle içeri almadı. Duruma tepki gösteren genç kızlar, içeri alınmadıkları anları telefon ile kaydetti. Restoran çalışanının genç kızlara "Tesettürlü alamıyoruz. Burası özel mülk. Almak zorunda da değiliz" dediği görüldü. Neye uğradığını şaşıran genç kızlar görüntüleri sosyal medyada paylaştı. İşletmenin tutumu sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki gördü.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI

Çok sayıda paylaşılan görüntüler sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracısı olan işletme hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimat ile inceleme başlatıldı.

BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Beşiktaş Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Beş gün önce Bebek mahallemizde bulunan bir işletmede yaşandığı iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili gerekli inceleme yapılmaktadır. İlçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluş özel sektör işletmelerinde bütün vatandaşlarımız hiçbir ayrım gözetilmeden eşit şekilde bütün hizmetlerden faydalanmakta olup, aksi bir duruma daha önce olduğu gibi bundan sonra da asla müsaade edilmeyecektir" denildi.

Genç kızların konuyla ilgili emniyette şikayetçi olmadıkları öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 63
  • Bulo 2 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş kaymakamlığı bir zahmet ama caddede ki işgalci midyeci ve kokorecciler ve çarşı icindeki isgalciler ilede ilgilensin....
    Cevapla
  • Mustafa Kösem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir de başka açıdan baksak olaya. Adam ve müşterileri İslam dışı bir hayatı benimsemiş ve dindarlardan rahatsız oluyor. Peki bizim dindar kılıklı kardeşlerimiz de niçin onlardan ve yaşantılarından hiç rahatsız olmuyorlar da onların her yaptıklarını yapıp burunlarının dibine giriyorlar. Bu adamların gıda ürünlerinin bile helal olmayabileceğini niye hesaba katmıyorlar. Niye Bebek'te, Etiler'de, Bodrum'da, Marmaris'te fink atıyorlar. Adamlar yarın başörtülülerden kurtulmak için nasılsa gelemezler deyip camilere doluşurlarsa şaşmamalı.
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 2 yıl önce Şikayet Et
    İslamı ve müslümanları dışlayan bu zihniyete sahip insanların işyerinin kapatılması yetmez, daha farklı cezalara maruz kalmalı. Özel mülk diye savunma yapmış. Bir ticarethane keyfine göre davranamaz, ne mal satmakta nede müşteri ayır etmek lüksü yoktur. Eğer müslümanların giyimine kuşamına tahammül edemiyorsan bırakrısn ticareti,Gidersin evine burası benim özel mülküm dersin istediğini alıp almamakta serbestsin.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah hidayet versin o mekan sahibine ve allah razı olsun içeriye almayan kişilerden.içkili yer ise o başörtünü çıkar önce en azından islamın simgesine zarar vermezsiniz
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Maliye ve SGK bu işletmeyle başörtülü memur ve müfettişlerini göndersin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı