Yalçın Topçu, Ömer Seyfettin ve Mehmet Emin Resulzade'yi andı

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Ömer Seyfettin ve Mehmet Emin Resulzade’nin vefat yıldönümlerinde önemli mesajlar verdi.

 Yalçın Topçu, Ömer Seyfettin ve Mehmet Emin Resulzade'yi andı
Yalçın Topçu, Ömer Seyfettin ve Mehmet Emin Resulzade'yi andı
GİRİŞ 06.03.2022 12:30 GÜNCELLEME 06.03.2022 12:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yerli Düşünce Derneği (YDD) tarafından, Ömer Seyfettin ve Mehmet Emin Resulzade’nin vefat yıldönümleri için düzenlenen amma toplantısına video konferans ile katılan YDD Onursal Başkanı Yalçın Topçu şunları söyledi:

“Değerli Hazirun;

Bu gün milletimizin iki büyük değerli evladını, ahirete irtihallerinin seneyi devriyelerinde anmak e anlamak için birlikteyiz.

İşte bu değerlerimizden biri olan ve “Bu millet alim değildir ama ariftir. Bu irfanı sayesinde pek çok şeyi okumuşlardan daha iyi sezer, fark eder ve bilir.” sözlerinin sahibi, milli ve manevi değerlerimizi öne çıkartan eserleri ile de  gönüllerimizde taht kuran, milli edebiyatımızın kuruculardan olup ,aynı zamanda da milli mücadelemizin bayrak isimlerinden, şair, yazar,  asker, veteriner ve öğretmen merhum Ömer Seyfettin’dir.

Merhum Ömer Seyfettin 11 Mart 1884 de Gönen’de doğmuş ,6 Mart 1920 de İstanbul da henüz 36 yaşında iken vefat etmiştir.

Milli bilincimizin büyük mimarlarından merhum Ömer Seyfettin’in;

“Türklüğe kasteden düşmanlar hain emellerine hizmet için hep böyle milliyetsiz, arzuları ile yaşar, mukaddesat tanımaz, esaslarını inkâr etmiş mahlûkları arar bulurlar.” sözünün   günümüz içinde geçerli  olduğunu ne yazık ki devlet ve millet hayatının her alanında görüyoruz.

Yine onun; “Korkma, sen Türk’sün! Türkler hiçbir vakit, hiçbir yerde, hiçbir şeyden korkmazlar.” sözleri ışığında bunlarla ve bunların iplerini tutan güçlere karşı, ülkemiz ve bütün gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz için de göğsümüzü siper ediyoruz.

Ve onun; “Bir milletin tabii hudutları, dağlar ve ırmaklar değildir. İstinad ettiği milletin lisani ve dini sınırlarıdır.” sözlerini de her daim aklımızda tutuyoruz.

Edebiyatımızda  Türkçülük akımını başlatan kısacık ömrüne büyük başarılar sığdıran rol modelimiz ve Türk Milletinin büyük evladı merhum Ömer Seyfettin’i vefatının seneyi devriyesinde rahmetle, saygı ve şükranla anıyoruz.

Milletimizin bir diğer büyük evladı ise; “Bir Kere Yükselen Bayrak Bir Daha İnmez.” sözüyle, Türk-İslam Dünyası ve diğer mazlum milletler için bağımsızlığın parolası olmuş, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı,31 Ocak 1884 Bakü Novxanı doğumlu ve “Türküm bu açıdan kendimi mutlu hissediyorum!” diyen merhum Mehmet Emin Resulzade’dir.

Siyaset ve devlet adamı, gazeteci, yazar, büyük bir özgürlük savaşçısı ve mütefekkir olan merhum  Mehmet Emin Resulzade’nin; “Sen bizimsin, bizimsin duɾdukça vücutta can, yaşa, yaşa, çok yaşa, ey şanlı Azeɾbaycan!” haykırışı, fikirleri, ülküsü, hayat felsefesi, millet ve vatanperverliğinden  alınan ilham iledir ki, bu gün Can Azerbaycan’ın öz  toprağı Karabağ’da hep bir ağızdan “BİR KERE YÜKSELEN BAYRAK, BİR DAHA İNMEZ” denilmiş ve Karabağ otuz yıl sonra Bakü’ye kavuşmuştur.

Büyük Atatürk’ün kendisine, 28 Mayıs 1918'de gönderdiği mesajında;

“Men dünyaya senden üç sene erken göz açmışam. Ancag Türk aleminde Türkün bayrağını sen galdırmışsan ve bayrag enmesin deye, men senin elinden alıb Türkiye üzerinde dalğalandırmışam. Enmez demişsen bu bayrag, enmeyecektir" dediği, Türk Dünyası'nın Büyük Evladı Mehmet Emin Resulzade, 6 Mart 1955 de vefat etmiş kabri Ankara’da, Cebeci Asri Mezarlığı’ndadır.

Türk Dünyasının büyük evladı, bayrak şahsiyeti merhum Mehmed Emin Resulzade’yi vefatının yıldönümünde rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz.

Büyük şairlerimizden merhum Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın bir şiirindeki; “Milletler büyük evlatlarıyla soluk alırlar." sözünü hatırlatarak sözlerime son verirken, Türk Milleti’nin varlık vesilesi olan değerlerimizi iyi anlayacak nesillerimizin ellerinde, şan ve şerefle dolu maziden, yine şan ve şerefle dolu atiye uzanacağımıza olan inancımla sizleri saygıya selamlıyorum.

Merhumların ve tüm geçmişlerimizin aziz ruhları için El-Fatiha“ dedi

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Serdengeçti 2 yıl önce Şikayet Et
    “Dalgalanır bayrak, Dalgalanır fatihâlar bayrakta.” Selam olsun devlet vatan bayrak için baş koyanlara.
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben sen o değil biz varız.Biz biz yapan büyüklerimizi rahmetle anıyoruz.
    Cevapla
  • FATİH GÜL 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin!
    Cevapla
  • Akıncı Beyi 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Milletin Büyük Evlatlarına Rahmet ve Saygıyla.
    Cevapla
  • Yalnız Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun değerli başkanım.Rahmetli Muhsin Başkanımın Sadık yol arkadaşı yolun yolumuzdur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe yeni sezonun ilk transferini yaptı! Prensipte anlaşıldı
Yusuf Tekin üniversite sınavlarıyla alakalı çok değerli bir adım attı