Son Dakika: İstanbul'da okullar tatil edildi

Son dakika haberi...İstanbul Valiliği, yarından itibaren olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime 14 Mart'a kadar ara verildiğini duyurdu.

GİRİŞ 09.03.2022 13:11 GÜNCELLEME 09.03.2022 15:23
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul için kar yağışı alarmının ardından, İstanbul Valiliği son dakika kararıyla tedbirlerini tek tek açıkladı. Buna göre; İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle dün alınan tedbirleri açıklayan İstanbul Valiliği yeni tedbirleri duyurdu.

Alınan kararlara göre tüm özel ve resmi eğitim ve öğretim kurumlarının 14 Mart tarihine kadar tatil edildiği belirtildi. İstanbul'da, asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla güvenlik, sağlık, ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personel yarın idari izinli sayılacak.

İstanbul Valiliği, kent genelinde beklenen yoğun kar yağışına karşı yeni tedbirler aldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden bugün saat 10.30’da alınan verilere göre 10 Mart 2022 Perşembe günü (Yarın) İstanbul için TURUNCU alarm verilmiştir. Öngörülen raporlar ve beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle;

  1. 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren; İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları,
  2. Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinde 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar faaliyetlere ara verilmesine,
  4. İstanbul’da bulunan Üniversite Rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,
  5. Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.

Saygıdeğer hemşehrilerimizin karla mücadele konusunda alınan önlemlere verdikleri destek ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz.

YÖK'TEN KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İstanbul'da beklenen kar yağışının çevre illeri de etkileyeceğini belirterek, bu illerdeki üniversitelerin valiliklerle irtibata geçerek gerekli tedbirleri almasını istedi.

YÖK'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, İstanbul'da yarın için "turuncu alarm" verildiği hatırlatıldı.

İstanbul Valiliğinin, il genelindeki üniversite rektörlükleri ile yaptığı istişareler doğrultusunda, yükseköğrenime pazartesi gününe kadar ara verildiği bildirilen açıklamada, "Beklenen kar yağışının çevre illeri de etkileyeceği düşünülerek, bu illerdeki üniversitelerin, valiliklerle irtibata geçerek gerekli tedbirleri almasını önemle rica ederiz." denildi.

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ DİĞER İLLER

BİTLİS

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Bitlis Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Mutki, Hizan, Güroymak ve Tatvan ilçelerindeki resmi ve özel bütün eğitim kurumlarında eğitime 1 günlük ara verildiğini açıkladı.

HAMİLE VE ENGELLİ PERSONEL DE İDARİ İZİNLİ

Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

BAYBURT

Bayburt'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime bugün öğleden sonrası için ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda, kar yağışı aralıklarla gün boyu devam edeceğinden, kent genelindeki tüm okulların öğleden sonrası için tatil edilmesi kararlaştırıldı.

İl merkezindeki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine de bu kapsamda ara verildi.

KARS

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kars'ta taşımalı eğitime, Sarıkamış, Selim ve Digor ilçelerinde ise tüm eğitim kurumlarında öğleden sonra eğitime ara verildi.

Kar yağışı, il merkezi, Sarıkamış, Selim ve Digor ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Yağışın etkisini sürdürdüğü bu ilçelerdeki merkez ve köy okulları, bugün öğleden sonra tatil edildi.

Ayrıca il merkezinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildi.

TUNCELİ

Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışının zaman zaman ulaşımı aksattığı belirtildi.

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için il merkezi ve tüm ilçelerde taşımalı eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

YORUMLAR 30
  • Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik sağlık ve ulaşım da görev yapanların hakkını kim verecek. herkes yatacak sa onlar çalışacak sa, hakkk ne olacak.
    Cevapla
  • Sivasspor 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz enayiymişiz o zaman.sivasın soğuğunda belimize kadar gelen karda okula giderdik.öğlene kadar teneke sobanın sıcağında dometes gibi olurdu yüzlerimiz.yanaklarımız soğuktan sivas değimi ile kel (yara) olur çatlardı.mayısta ayında elimizin yüzümüzün çatlakları iyileştirdi.ne günlerdi.fakirdik ama sakiniydik sıcaktık.ahh ahh
    Cevapla
  • Balıkçı 2 yıl önce Şikayet Et
    Restoranlarımız açık, bekleriz...
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer hangi büyük elçi acaba? fransız mı, alman mı?
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Saglam geliyor galiba abartmadılarsa
    Cevapla
  • Şuayip 2 yıl önce Şikayet Et
    En kolayını seçmişler hemen tatil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! PKK'ya kötü haber
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor