İBB'nin asırlık çınar ağacı katliamına Çengelköy örneğiyle tepki

Beşiktaş Çırağan Caddesi'nde bulunan 'korumaya değer' konumdaki 112 çınar ağacı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kesildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, katliama Çengelköy'deki tarihi çınarı kurtarma örneğiyle tepki verdi.

İBB'nin asırlık çınar ağacı katliamına Çengelköy örneğiyle tepki
İBB'nin asırlık çınar ağacı katliamına Çengelköy örneğiyle tepki
GİRİŞ 11.03.2022 10:48 GÜNCELLEME 11.03.2022 22:08
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ta Çırağan Caddesi'nde yol boyunca uzanan çınar ağaçlarından 112 tanesi kansere yakalandıkları gerekçesiyle köklerinden kesildi.

İBB'DEN KATLİAM İTİRAFI

Ağaçların kesilmesi bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanırken, İBB caddeye ağaçların hastalık nedeniyle kesildiğinin belirtildiği bir pankart astı. 

ÖNCE VE SONRA

ÇENGELKÖY ÖRNEĞİ İLE TEPKİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İBB'nin ağaç katliamına sosyal medya hesabından Çengelköy'de bulunan tarihi çınar üzerinden verdiği bir örnekle tepki böyle gösterdi:

Beşiktaş Çırağan Caddesi'ndeki 112 çınar ağacı İBB tarafından kesildiBeşiktaş Çırağan Caddesi'ndeki 112 çınar ağacı İBB tarafından kesildi

Çengelköy’ün asırlık çınarı 2017’de yaşadığımız büyük bir fırtınada yerinden sökülmüş, bu hale gelmişti. 

Köklerine bakınca ağır hasta olduğunu da anlamıştı uzman arkadaşlar.

Bir bebeğe nasıl bakılırsa öyle bakmış, tedavi etmiş, canlandırmıştık.

Sonuç mu? Çook güzel oldu!

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI ADEM YILDIRIM: AĞAÇLARIN KESİLME NEDENİ REKLAM PANOLARI MI?

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım, CHP'li İBB'nin asırlık çınar ağaçlarını kestiği bölgede incelemelerde bulundu.

Yıldırım, CHP'li İBB'nin asırlık çınar ağaçlarını kestiği bölgede incelemelerde bulundu. Beşiktaş Çırağan Sarayı yolu üzerinde kesilen çınar ağacı köklerinin üzerine beton döküldüğünü vurgulayan Yıldırım, "CHP'li İBB yönetimi tarafından Beşiktaş Çırağan Sarayı yolu üzerinde yüzlerce çınar ağacı kökünden kesilmiş. Tepkiler üzerine asırlık çınar ağacının kökleri ızgarayla gizlenmeye çalışılmış. Ağaç köklerinin üzerine beton dökülmüş. CHP'li İBB yönetimi asırlık çınar ağaçlarını, cadde üzerine yeni reklam panoları asmak için mi kesti? Özellikle insan yoğunluğunun en fazla olduğu cadde üzerindeki çınar ağaçlarının kesilmesinin özel nedeni reklam panoları mı? Göreceğiz. Sürecin takipçisi olacağız" dedi.

GEZİCİLER SESSİZ

Gezi Parkında yeri değiştirilen ağaçları bahane ederek sokak eylemleri başlatan ve günlerce ülkeyi yaşanmaz duruma sokan sözde çevrecilerin bu katliama ses çıkarmaması ise dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 79
  • Biz Türküz 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadım bu ağaçları insanların sormadan nasıl kesiyorlar sanatçıyım diyen Tarkan nerede sanatçıyım diyen Cem Yılmaz nerede bunları göremiyor musun sanatçıyım diyen kişiler
    Cevapla
  • gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    chp hasta zihniyeti yapmaz,yıkar.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben yerine ağaç dikileceğini düşünüyorum,yapılmaması kusura bakmayın ama hem hainlik hem gerzekliktir,oraya havayı ve güzelliği katan o ağaçlardır,sağlık ve maneviyatını düşünmeyen bir yönetim güruhu olsada cebini düşünür..ağaçsız bırakmak ahmaklıktır.
    Cevapla
  • altınadam 2 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun 1969 da ilk defa geçtiğim o yola bir karadenizli olarak bayıllmıştım. şimdi ağaçların kesilmesi beceriksiz,kifayetsiz, vizyonsuz bir yönetimin Türkiyeyi sokacak olduğu durumu gösteriyor. yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi