Beşiktaş Çırağan Caddesi'ndeki 112 çınar ağacı İBB tarafından kesildi

Beşiktaş Çırağan Caddesi'nde bulunan ve 'korumaya değer' konumunda olan 112 çınar ağacı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kesildi.

GİRİŞ 10.03.2022 17:15 GÜNCELLEME 11.03.2022 22:09
Bu Habere 317 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ta Çırağan Caddesi'nde yol boyunca uzanan çınar ağaçlarından 112 tanesi kansere yakalandıkları gerekçesiyle köklerinden kesildi.

ÖNCE VE SONRA

GEZİCİLER SESSİZ

Gezi Parkında yeri değiştirilen ağaçları bahane ederek sokak eylemleri başlatan ve günlerce ülkeyi yaşanmaz duruma sokan sözde çevrecilerin bu katliama ses çıkarmaması ise dikkat çekti.

İBB'nin asırlık çınar ağaçlarını kesmesine Çengelköy örneğiyle tepkiİBB'nin asırlık çınar ağaçlarını kesmesine Çengelköy örneğiyle tepki

Ağaçların kesilmesi bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanırken, İBB caddeye ağaçların hastalık nedeniyle kesildiğinin belirtildiği bir pankart astı. 150-200 yıllık ağaçların kesilmesiyle ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kentsel Ekolojik Sistemler Müdürlüğü Teknik Müdür Yardımcısı Aydın Çetinkaya, ağaçların yerine yenilerinin dikildiğini belirtti. Hastalıklı toprağın dahi değiştirildiğine değinen Çetinkaya, ağaçların kesilmediği takdirde diğer çınarlara da hastalık sıçrayacağını iddia etti.

"YENİLEME PROJESİ KAPSAMINDA KESİLME KARARI ALINDI"

Özellikle can ve mal kaybı açısından hastalıklı ağaçların ciddi risk taşıdığına değinen Çetinkaya, "Toplamda 112 ağaç hakkında, yenileme projesi kapsamında kesilme kararı alındı. Bunların 66 tanesi dikildi geri kalan 46 tane ağacın çalışmaları devam etmektedir. " dedi. 

VATANDAŞTAN TEPKİ

Caddede sık sık bisikletle gezdiğini ifade eden Murat Kuş, ağaçların kesildiğini görünce çok üzüldüğünü belirterek, "Tabii ki ağaçlarımızın kesilmesi doğayla ilgili her türlü kötü haber, üzücü şeyler. Ben şahsen çok üzülüyorum bunlar bizim geleceğimiz. Ağaç doğa bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından konuya ilişkin tepkisini dile getiren bir açıklama paylaştı.

 

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI ADEM YILDIRIM: AĞAÇLARIN KESİLME NEDENİ REKLAM PANOLARI MI?

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım, CHP'li İBB'nin asırlık çınar ağaçlarını kestiği bölgede incelemelerde bulundu.

Beşiktaş Çırağan Sarayı yolu üzerinde kesilen çınar ağacı köklerinin üzerine beton döküldüğünü vurgulayan Yıldırım, "CHP'li İBB yönetimi tarafından Beşiktaş Çırağan Sarayı yolu üzerinde yüzlerce çınar ağacı kökünden kesilmiş. Tepkiler üzerine asırlık çınar ağacının kökleri ızgarayla gizlenmeye çalışılmış. Ağaç köklerinin üzerine beton dökülmüş.

CHP'li İBB yönetimi asırlık çınar ağaçlarını, cadde üzerine yeni reklam panoları asmak için mi kesti? Özellikle insan yoğunluğunun en fazla olduğu cadde üzerindeki çınar ağaçlarının kesilmesinin özel nedeni reklam panoları mı? Göreceğiz. Sürecin takipçisi olacağız." dedi.

PROF. DR. MEHMET EMİN BİRPINAR'DAN MUHALEFETİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜNE TEPKİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı ve İklim Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar konuyla ilgili iki yüzlü yaklaşımlara tepki göstererek "Muhalefetin ağaç kesimine bakışı Biz kesersek 'hasta ağaçlardı' AK Parti keserse 'doğa katliamı'" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA, HABER7
YORUMLAR 317
  • Hadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Gezici adiler nerde...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Gezici soytarıların derdi ağaç değildiki siz hala anlamadınızmı? Onların tek derdi vatanı devirmekti
    Cevapla
  • Zeynel 2 yıl önce Şikayet Et
    Boyalı ve iki yüzlü bi medya bunları görmez .ksanki ağları kesilmeiç hani sizin çevreciliğiniz sahte çevreciler
    Cevapla
  • Sinan Tek 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarihiagaclari kesmenin cezasi yokmu Chp yapinca suc olmuyormu
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesele ağaç değil sen hala anlamadınmı?diyen zihniyet iş başında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular