Selçuk Bayraktar'dan MİUS müjdesi: Türkiye'nin meydan okuması!

Selçuk Bayraktar, tüm Türkiye'yi heyecanlandıran bir paylaşım yaptı, insansız savaş uçağı (MİUS) müjdesini verdi. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, savunma sanayiinde devrim niteliğinde olan projenin önemlerini anlattı.

Selçuk Bayraktar'dan MİUS müjdesi: Türkiye'nin meydan okuması!
Selçuk Bayraktar'dan MİUS müjdesi: Türkiye'nin meydan okuması!
GİRİŞ 12.03.2022 16:49 GÜNCELLEME 12.03.2022 16:49
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'dan tüm Türkiye’yi heyecanlandıran İnsansız Savaş Uçağı 'MİUS' paylaşımı geldi.  Selçuk Bayraktar mesajında, "Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi." ifadelerine yer verdi. Peki Türkiye’ye katkısı ne olacak? MİUS nedir? MİUS’un önemi ne? Envantere girdiğinde avantajları ne olacak?

Gelişmeleri A Haber canlı yayınına katılan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar değerlendirdi:

"Benim tanıdığım Bayraktarlar boşa konuşmazlar. Bir iddia olsun bir propaganda olsun diye bu şekilde bir cümle kurmazlar. Belli ki işi çok iyi bir noktaya getirdiler ve bununla ilgili bir paylaşım yaptılar. Hem Türkiye, hem insanlığa hem de Bayraktar Teknoloji'ye hayırlı olsun.

ÇOK ÖNEMLİ BİR MEYDAN OKUMA

Bu çok önemli bir meydan okuma çünkü stratejik ve jeopolitik bir katmanın aygıtı savaş uçağı. Ve siz bu savaş uçağını insansız olarak inşa etmeye dair bir fotoğraf ortaya koyuyorsunuz. Burada bir meydan okuma yapıyorsunuz.

Bu dünya jeopolitiğinde de son derece önemli bir inisiyatife denk gelecek. Jeopolitik katmanın kendine özgü bir takım silah sistemleri var. Bunlardan bir tanesi savaş uçaklarıdır ve bunların imkanları ile kabiliyetleri son derece önemlidir. Mühimmat çeşitleri de çok önemli. Stratejik seviyede nasıl bir etki ortaya koydukları.

SİHA İLE SAVAŞ UÇAĞI KARIŞTIRILMASIN

Hava savunma ve hava taarruz sistemleri ve birçok özelliği içinde barındıran bir sisteme denk geliyor. SİHA'lar ile savaş uçakları karıştırılmasın. Savaş uçağı doktrini çok daha başkadır. Bayraktarlar İHA'larla yola çıktı SİHA'lar vardı, şimdi MİUS'a ulaştılar. Şu anda Türkiye'ye dair çok önemli bir jeopolitik inisiyatif şekillenmekte.

Bizim en önemli hassasiyet alanlarımızın başında savaş uçağı katmanı ve savaş uçağının kullanmış olduğu sistemler ve bunların üretmiş olduğu teknolojik üstünlük buna karşılık geliyor bu mesaj. İşte ortaya konulan meydan okuma budur.

Hem Türkiye açısında hem coğrafyamız açısından son derece önemli bir gelişmeye karşılık geliyor. SİHA'lar tam anlamıyla bir taarruzî sistem. Ama kendini koruması ancak kendisinin teknolojik altyapısıyla sınırlı. Ama savaş uçağı tam bir platform, yani bir diğer savaş uçağı ile savaşma kabiliyeti olan hava hedeflerini de imha edebilen havadaki üstünlüğü ortadan kaldırabilen ve havada üstünlük sağlayabilen bir sistemdir.

PİLOTA ÜSTÜNLÜK SAĞLADIĞINIZ TAKDİRDE BÜTÜN İNİSİYATİFİ ALIRSINIZ

Savaş uçaklarının uçuş sürelerinin kısıtlı olması bir dezavantajdır ama bir savaş uçağı 24 saatten fazla uçuyor. Elektronik karşı tedbirleri var, radar sistemleri gelişmiş ve manevra kabiliyeti son derece yüksek bir karşınıza gelen pilota üstünlük sağladığınız takdirde ellerinden bütün inisiyatifi alırsınız.

İşte insansız savaş uçaklarının böyle bir özelliği var. En önemli özelliklerinden biri de feda edilebilir. İçinde insan olan bir savaş uçağını feda edemezsin ama bir insansız savaş uçağını gerekirse görev şartları gereği feda edebilirisiniz."

KAYNAK: AHABER
YORUMLAR 85
  • Abit Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Harikulade benki onların yolunda hasır olayım ayaklarına taş değmesin yeterki. Onlar için ömrümün sonuna kadar çevrelerinde çelik duvar olayım vatanım milletim ve inanç değerlerim için. Bütün varlığımla onları koruyan kalkan olmaya her an hazırım.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür çok güzel bir haber vatanımıza hayırlı olsun. Süpersonik uçaklar yapmayı da nasip etsin inşallah yaradan
    Cevapla
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Gram kadar sevmem akp yi ama muhalefete bakıyorum da hepsini toplasan bir adam etmez Türkiye için mevcut yönetimi seçmek lazım
    Cevapla
  • Baybora 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünyada ülkeler imkanları musaitince silahlanirken kılıçdaroğlu ukrayna savaşından 1o gün önce biz bu s400 yüzleri kimin için aldik kime kullanacağız hangarda bekletmek içinmi aldik .. iktidara gelince s400 leri rusyaya geri vereceğiz dedi ... aynı benzerlikte aksenerde böyle konuştu ... bunlar türkiyenin dört bir tarafının düşmanla çevrili olduğunu sanki bilmiyorlar .... eğer bunlar iktidara gelirse sanırım bayraktarı azerbaycana taşıyacaklar.... azerbeycanda böyle bir çalışma olduğunu duydum .... korkmayın dünya devi bayraktara engel olamayacaklar ....
    Cevapla
  • Ömer karabacak 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah CHP ye millet ittifakına bu güzide vatanı teslim etmesin. Ukrayna lıları Suriyelilerin gidecek yerleri var fakat Türk milletini hicbir ülke kabul etmez gencler imiz uyanık olması gerekir.
    Cevapla
  • F.Y 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet aynen size katılıyorum...Eğer bunlar iktidar olurlarsa doğu ve güney doğuda, suriyede bir tane İHA VE SİHA uçurmazlar.... ondan sonra terör örgütünün değirmenine şu taşımış olurlar....onların da tam istedikleri bu zaten.
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Bayraktar grubuna başta sayın Selçük Bayraktara teşekür ederim. Allah yolunuzu açık eylesin. Teknolojiler Ülkemizin gelişmesine gençlerin kendilerini geliştirmesine hayırlı olsun. İyiki varsın Bayraktar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’