Bilim Kurulu'ndan Deltamicron açıklaması! Daha öldürücü

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Asya Pasifik'te yeniden bir tırmanış yaşandığına dikkat çekti.

GİRİŞ 14.03.2022 16:29 GÜNCELLEME 14.03.2022 17:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Asya Pasifik'te yeniden bir tırmanış yaşandığına dikkat çekti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de günlük vaka sayılarının düştüğünü hatırlatarak dünyanın genelinin bu kadar şanslı olmadığını dile getirdi.

Asya Pasifik'te yeniden bir tırmanış yaşandığına dikkati çeken Prof. Dr. Şener, "Bu Omicron'un Delta ile kombinasyonu gibi bir kavram söz konusu. Avrupa Birliği'nin bazı ülkelerinde özellikle Fransa'dan bu konuyla ilgili bildirimler geldi. Dünyanın genelinde yeni varyantlar, karma varyantlar gündemde iken vatandaşlarımız Türkiye'nin yaşadığı şanslı atmosferi iyi değerlendirmeli.

'HAVLU ATMAMAK LAZIM'

Tamamen havlu atmamak lazım. Çünkü salgınla mücadele hali hazırda gündemde olmasa dahi sahada aktif devam ediyor. Yatan hasta sayılarında azalma var. Yoğun bakımda yatan sayılarında azalma var. Ayaktan başvuru sayılarında kademeli azalma devam ediyor. Ama salgın bizim gibi ülkeler ve dünyanın geneli için ciddi bir tehdit olmaktan çıkmış değildir" dedi.

'DELTA KADAR ÖLDÜRÜCÜ, OMİCRON KADAR BULAŞICI BİR VARYANT'
Delta ve Omicron'un birleşiminin yeni bir varyant olup olmadığı ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmaya devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Şener, şunları söyledi: "Dünya Sağlık Örgütü bu konuyu izleme altına aldı. Çünkü bizim son 1 yıl içinde en çok korktuğumuz şey; Delta kadar öldürücü, Omicron kadar bulaşıcı bir varyanttı. Omicron hafif seyretse de hasta sayısı fazla olduğundan sağlık tesislerinde hasta yüküne neden oluyor. Delta, Delta Plus'ta ise öldürücülük fazla. Korkulan buydu.

YORUMLAR 11
  • Ccc 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam sizin covid savaştan pek korkmuş anlaşılan. Ukrayna-Rusya savaşı basladigindan itibaren Dünyada konuşulmaz oldu. İkisi de ölümcül diye birini rafami kaldırdılar yoksa?
    Cevapla
  • ÇAGLAR 2 yıl önce Şikayet Et
    istemeyen var üreten var. var ogluda var. bitmeyecek devamı gelecek. bu silahsız ölüm yeni yöntem. tek çözüm var oda ülkemizi kapatmak bunun üzerine bir çözüm kurulması gerekiyor
    Cevapla
  • Mert haksever 2 yıl önce Şikayet Et
    Noldu 25. Hatirlatma dozu mu yaptiracaklar para mi lazim??
    Cevapla
  • tober 2 yıl önce Şikayet Et
    vurun yeni aşıları millete
    Cevapla
  • abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    la he he kimse yemiyor artik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular