18 Mart resmi tatil mi? 18 Mart’ta okullar ve üniversiteler tatil mi? Devlet daireleri ve bankalar…

18 Mart Çanakkale Zaferi, bu yıl Cuma gününe denk geliyor. Dedelerimizin, 1915 yılında İtilaf Devletleri’ne ait Birleşik Filo’ya karşı verdiği mücadelenin 107’nci sene-i devriyesi yurt genelinde kutlanacak. Vilayetlerdeki Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler ve Hükümet yetkilileri, her yıl 18 Mart gününü yad eder nitelikte etkinlikler düzenlemektedir. Peki, 18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil mi? Yurt genelindeki milyonlarca öğrenci ve kamu çalışanı, 18 Mart gününün tatil olup olmadığını araştırıyor.

18 Mart resmi tatil mi? 18 Mart’ta okullar ve üniversiteler tatil mi? Devlet daireleri ve bankalar…
18 Mart resmi tatil mi? 18 Mart’ta okullar ve üniversiteler tatil mi? Devlet daireleri ve bankalar…
GİRİŞ 14.03.2022 18:18 GÜNCELLEME 14.03.2022 18:18

Tarihte Çanakkale Deniz Zaferi olarak da geçen 18 Mart Çanakkale Zaferi, bir asrı aşkın süredir ülkemizde kutlanıyor. O dönem, İtilaf Devletleri’nin komutasındaki Birleşik Filo, Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Osmanlı İmparatorluğu’nu saf dışı bırakmak ve savaşı neticelendirmek istiyordu. Asıl amaçları ise, Bolşevik İsyanı’na konu olan müttefikleri Çarlık Rusya İmparatorluğu’nu kurtarmaktı. Birleşik Filo, İstanbul’dan da geçerek Rusya’ya yardım ulaştırmak istiyordu. Fakat kahraman dedelerimiz, Çanakkale önlerinde İtilaf Devletleri’nin savaş gemilerine karşı günümüze dek uzanan bir direniş ortaya koydu. Savaş, kesin olarak Osmanlı zaferiyle sonuçlanırken, 1. Dünya Savaşı’nda da önemli yer edindi. Peki, bu yıl 18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil olarak mı geçiyor? 18 Mart Cuma günü okullar, üniversiteler; devlet daireleri ve bankaların çalışıp çalışmayacağı araştırılıyor.

18 Mart Cuma Günü Resmi Tatil Mi?

18 Mart Çanakkale Zaferi bu yıl Cuma gününe denk geliyor. Ancak, Çanakkale Zaferi ülkemizde “resmi tatil” statüsünde değil. Sadece ulusal çapta bu güne özel kutlamalar yapılıyor. Etkinlikleri, vilayetlerde bulunan Valilikler, Kaymakamlıklar; Belediyeler ve Eğitim kurumları organize ediyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi için öğrenciler Türk bayrakları ve kendi okullarının flamaları ile geçit töreni düzenliyor. Şimdiye dek, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 18 Mart’ın durumuna ilişkin bir açıklama da yapılmadı. Önceki yıllarda da 18 Mart günü tatil olarak geçmiyordu.

18 Mart okullar ve üniversiteler tatil mi?

Okullar ve Üniversiteler Kapalı Mı?

Anaokulu, ilkokul, ortaokul, üniversite ve diğer eğitim-öğretim kurumları 18 Mart Cuma günü faaliyetlerini sürdürecek. 18 Mart Çanakkale Zaferi için eğitim yuvalarında etkinlik planlamaları yapılıyor. Genellikle şiir dinletisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi temalı tiyatrolar ve okul idarecileri tarafından günün anlam ve önemine özel konuşmalar organize edilmektedir. Bu nedenle, 18 Mart Cuma günü okullarda ve üniversitelerde eğitim devam edecek.

Bankalar ve Devlet Daireleri Çalışacak Mı?

18 Mart Cuma günü tüm özel ve kamu bankalarında ve devlet dairelerinde çalışmalar devam edecek. Son dönemde, sadece kar yağışı gerekçe gösterilerek devlet dairelerindeki faaliyetlere 1 gün süreyle ara verilmişti.

18 Mart bankalar ve devlet daireleri açık mı?

Ulaşım, güvenlik ve sağlık gibi hayati sektörlerde çalışan personeller ise, asgari ölçütte olmak suretiyle çalışmalarına devam etmişti. 18 Mart Çanakkale Zaferi için banka ve devlet kurumlarında etkinlik düzenlenebilir. Fakat, her zamanki gibi sabah saat 09.00 ile akşam 17.00 aralığında müşteriler ağırlanacak. 12.30-13.30 saatleri arasında da öğle arası izni uygulanacak.

Yıl İçerisindeki Resmi Tatiller!

Türkiye’de bir yıllık zaman zarfı içerisinde uygulanan 8 farklı resmi tatil bulunmaktadır. Bunlar, senenin 15 gününe denk gelmektedir. İşte, ülkemizde uygulanan resmi tatiller…

  • 23 Nisan

  • 1 Mayıs

  • Ramazan Bayramı

  • 19 Mayıs

  • Kurban Bayramı

  • 15 Temmuz

  • 30 Ağustos

  • 29 Ekim

2022 resmi tatiller

Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs Pazartesi gününe, Kurban Bayramı da 9 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik