TTB'den algı operasyonu! Başhekimi hedef aldılar

Hekimleri sağlık sistemini kilitlemeye çağıran TTB, 3 günlük grev kararı almıştı. Grevin ilk gününde Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Dr. Şenveli ile grevdeki doktorlar arasındaki tartışmanın görüntüsü gündeme oturdu.

GİRİŞ 15.03.2022 02:07 GÜNCELLEME 15.03.2022 04:39
Bu Habere 526 Yorum Yapılmış

Daha önce doktorlara seslenerek 'Sağlık sistemini kilitleyin' çağrısı yapan Türkiye Tabipler Birliği (TTB), 14-15-16 Mart'ta grev kararı almıştı.

Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi'nden sosyal medyada yayılan bir videoda, Başhekim Dr. Muzaffer Şenveli ile grevdeki doktorlar arasındaki tartışma gündeme oturdu.

Videoda, Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli, grev yapan doktorların dinlenme odasına girerek acil vakaların alınmadan evlerine gönderildiğini söylüyor. Bunun üzerine görüntüleri kaydeden anestezi doktoru “Acil vakalar alınıyor efektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor” diyor. Şenveli de “Bir vakanın acil olup olmadığına sen karar veremezsin” yanıtını verirken, odada bulunan bir başka anestezi doktoru ise “Ben acil olup olmadığına karar verebilirim” diyor.

'ACİL HEKİMİN GREVİ OLMAZ'

Başhekimle beraber gelen hastane görevlisi, "Serviste bugün ameliyatı olan hastalar geri gönderilmiş. Hasta mağduriyeti yaşandığıyla ilgili bize şikayet geldi." diye araya girerken, grevdeki doktor, "Hasta mağduriyetiyle ilgili hasta şikayette bulunabilir. Biz de gerekli cevabı yazarız. Ben mevcut odamdan çıkmıyorum." diyor. Başhekim Şenveli ise, "Acil hekimin grevi olmaz. Acilin olmaz, yoğun bakımların olmaz." diye sözünü tamamlıyor.

Sosyal medyada yayılan video TTB'nin algı operasyonu sonucu, Şenveli'nin 'paketleyin' sözü üzerinden Başhekime siber zorbalık yapılırken, acil serviste ve yoğun bakımda grev yapılmaması gerektiğine dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları grevdeki doktorlara tepki gösterdi.

 

YORUMLAR 526
  • erk 2 yıl önce Şikayet Et
    ben esnaf olarak bundan sonra grev yapan hiçbir doktorun işini yapmayacağım. bakalım nasılmış anlasınlar herkesi böyle yapmaya davet ediyorum. ekmek yiyemeyince. görevli bişey getirmeyince kasap et vermeyince ciyak ciyak nasıl bağıracaklar bakalım. aslında gönlümden geçen iyi bir meydan dayağı yemeleri
    Cevapla
  • Aybuke 2 yıl önce Şikayet Et
    Ttbb ye uye olduklarini nerden biliyorsunuz sadece ttbb nin eylemi degil bu tum hakkini arayan hekimlerin .ttbbnin cani cehenneme hekimler köleniz degil bu sekilde davranamazsiniz insanlar canlarini ortaya koyarak calistilar bumu karsiligi ?yasal haklarini savunamazlarmi? Terorist ilan etmektemi karsiligi? Hicbir hekim bir insanin canina kast etmez bilakis kurtarir .!!!
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşmayın.3 gündür bel ağrısı çekiyorum .Sizin eylemleriniz yüzünden hastanelere gidemiyorum. Neymiş efendim acil değilmişim. Acıyı çeken sizmisiniz. Hak arayacaksanız insanları mağdur etmeden arayın. Ayrıca bu yaptığınız eylemler TTB gibi örgütleri mutlu etmekten başka bir işe yaramıyor. Yazıklar olsun size.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç boşuna ajitasyon yapmayın. Acil beyin ameliyatı olması gerek bir hasta geçen hafta doktorların saçma sapan isyana kalkışmasından dolayı ameliyat olamadı ve öldü. Bunun hesabı bütün doktorların üstündedir!
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir doktorun savunmasına hiç benzemiyor Aybuke.
    Cevapla
  • İbrahim ERDURAN 2 yıl önce Şikayet Et
    doktorlar neyse de cerrah lar iş bırakıyor kaçıyor devlet doktor bulurda ha diyince cerrah bulamaz.
    Cevapla
  • Aklc 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın sağlık bakanının bir şeyler yapmadı gerek
    Cevapla
  • veli 2 yıl önce Şikayet Et
    daha önceden sağlık çalışanları basın açıklaması yapmıştı. hastane başhekimleri katılanların hepsine soruşturma açtılar. acaba neden doktorlar iş bırakınca soruşturma açılmıyor anlamadım. başhekim bey ve hanımlar size soruyorum cevapp onlar devlet memuru değilmii. haaa pardon onlar siz gibi daktır ondan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak