İki yüzlülüğe çarpıcı tepki: Ders olarak izleteceksin!

Alman basınında, Karabağ Savaşı sırasında 'katil' olarak nitelendirilen SİHA'ların bugün Ukrayna'daki başarıları nedeniyle 'kurtarıcı' olarak lanse edilmesinin çok değerli olduğunu vurgulayan Mete Yarar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 15.03.2022 11:00 GÜNCELLEME 15.03.2022 13:42
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Almanya merkezli Bild gazetesi, Azerbaycan'ın Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını geri almak için başlattığı operasyonda kullandığı Bayraktar TB2 SİHA'lardan rahatsız olmuş, yaşananlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutarak, "Erdoğan'ın katil drone'ları" manşetini atmıştı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimlerinde de savunmada elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Bayraktar TB2 SİHA'lar, Almanya basınının ikiyüzlü tutumunu da ortaya çıkarmış oldu.

Karabağ Savaşı sırasında, Bild tarafından 'katil' olarak nitelendirilen TB2'ler bugün Ukrayna'da 'umudun silahı'na dönüştü.

"ALMAN İKİYÜZLÜLÜĞÜ DERS OLARAK İZLETİLMELİ"

Yaşananları TVNET'te değerlendiren Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, bu sürecin okullarda izletilmesi gerektiğini söyledi.

Yarar, "Bu yaşanan süreci, çocuklara ders olarak izleteceksin. Her uluslararası öğrencisine göstereceksin. Her şeyin nasıl yaşandığını, dış politikalardaki tuzakların nasıl bertaraf edildiği anlatılmalı" diye konuştu.

"DIŞ POLİTİKADA KURULAN TUZAKLAR"

Yarar'ın Alman gazetesinin ikiyüzlü tutumuna ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle:

"Karabağ Savaşı'nda Türk SİHA'larının ismi neydi Almanlar için? 'Erdoğan'ın katil SİHA'ları...' manşet buydu. Alman Bild gazetesinde. Şimdi ne? Ukrayna'nın kurtarıcısı. Aynı SİHA'lar. Bugün Alman Şansölyesi geldi, ne sordular? Büyük gerilimler var Almanya'da Türkiye'ye silah ambargosu uyguluyorsunuz. Bu konuda herhangi bir şey yapmayı düşünüyor musunuz sorusuna cevabı olmadı.

Bu yaşanan süreci, çocuklara ders olarak izleteceksin. Her uluslararası öğrencisine, her şeyin nasıl yaşandığını kitap üzerinden değil gerçeklikler üzerinden okunabileceği bir dönem. Harp tarihindeki pusulardan, tuzaklardan bahsetmiyorum. Bildiğiniz dış politikadaki tuzaklar. İkili davranışlar, hor görmeler, aşağılamalar...

ABD kararname ile Golan Tepeleri ile İsrail'e verdi, başka bir ülkenin toprağını verdiler. BM maddesinde Kudüs'ün statüsü belliyken, ona ve onun altına imza atan devletlerin imzasının hiç önemli olmadığını gördük."

YORUMLAR 35
  • kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    sen konuş sabaha kadar dinlerim vatanını sevdiğin için
    Cevapla
  • Ayyıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Heykel üretiyor yetmedi alfabe üretiyor, giyim kuşam, laiklik üretiyor, nutuk üretiyor nasıl yeterlimi ..oda yetmedi saman ,soğan patates de üretiyor
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah KUDÜS Bizimdir. Bizim kalacaktır.
    Cevapla
  • TC. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu alet buğdayda üretiyormu ??
    Cevapla
  • Kafkas-75 2 yıl önce Şikayet Et
    Saman da üretiyor, lazım mı...
    Cevapla
  • Netitrebet 2 yıl önce Şikayet Et
    O alet buğday üretmiyor ama , o alete sahip olmazsan, uzunca bir süre elindeki buğdaydan oluyorsun.
    Cevapla
  • hüdayi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sapla samanı karıştırma gevşek
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Gavur gavurluğunu yapıyor her zaman. Sen onların dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da senden asla memnun kalmayacaklardır. (Bakara 120)
    Cevapla
  • TurkogluTurk 2 yıl önce Şikayet Et
    @Türk ismili kardesim haklisin , Gavur gavurluğunu yapıyor her zaman. Sen onların dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da senden asla memnun kalmayacaklardır. (Bakara 120) ama ne yzikki iceridekiler ne demeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt