Rize-Artvin Havalimanı nisanda açılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nisan ayında açılacağını açıkladığı Rize- Artvin Havalimanı Türkiye’nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı. Hhavalimanında yöresel mimariyi yansıtan çay bardağı şeklindeki kulenin yapımı tamamlandı.

GİRİŞ 20.03.2022 07:03 GÜNCELLEME 20.03.2022 09:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Nisan 2017’de temeli atılan, Rize-Artvin Havalimanı’nın üst yapı inşaatında sona gelindi.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışının önümüzdeki ay yapılacağına ilişkin müjdeyi yine bir başka dev yatırım olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış töreninde verdi.

Ordu-Giresun Havalimanı’nın ardından Türkiye’nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nın 100 milyon ton dolgu alanı Aralık 2021’de bitirilmişti. Havalimanı Rize’ye 34, Hopa’ya 54, Artvin’e 125 kilometre uzaklıkta. Yeni havalimanı yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahip.

3 BİN METRELİK PİSTİ VAR

Havalimanının, 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist, 265 metreye 24 metre 3 taksi yolu, 300 metreye 120 metre, 120 metreye 120 metre 2 apron imalatları da tamamlandı.

YORUMLAR 8
  • Mehmet Kabiloğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bölgenin ihtiyacı vardı,hayırlı olsun
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Sivil Havacılık Başkanlığı , uluslarası uçuşlar için yakıt tasarrufu uygulaması başlatmalıdır . Tüm kargo taşımacılığını İstanbul'dan başlatmak maliyetlidir . En doğudaki havalimanlarından Doğu ülkelerine , En batıdaki havalimanlarından Batı ülkelerine uçuşlar yapılabilir .
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Rize'de üretilen çay ve kivileri , soğuk depo kargo uçağıyla , Rize'den Abu Dabi , Doha , Riyad , Muskat ve Kuveyt 'e ihraç edebiliriz .
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    En Doğumuzda olan havalimanlarımızı , Asya ülkeleri ile kargo taşımacılığı ve ticareti için kullanabiliriz . Karadeniz'den çıkan deniz ürünleri buzlanıp şoklanarak , Bakü , Almata , Aşkabat , Tahran ... gibi şehirlere gönderilip , dönüşte onlardan şoklanmış gıda ürünleri , Rize'ye ithal edilebilir .
    Cevapla
  • Wanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölü yatırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar