Bakan Soylu: Adana'daki olaylar için soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana’da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteriye ilişkin "Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Bakan Soylu: Adana'daki olaylar için soruşturma başlatıldı
Bakan Soylu: Adana'daki olaylar için soruşturma başlatıldı
GİRİŞ 20.03.2022 21:27 GÜNCELLEME 20.03.2022 23:47
Bu Habere 193 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan 'Kuytulcu'lar, tüm uyarılara rağmen bugün Adana’da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır. Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir. Ancak bugün, tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi. Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

ADANA VALİLİĞİ: SORUŞTURMA AÇILDI

Adana Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde;

Bugün bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında Furkancılara karşı polisin aşırı güç kullandığına dair haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:

FURKANCILARIN KORSAN ETKİNLİK PROVOKASYONU

Bugün HDP öncülüğünde yapılan Nevruz kutlamaları kapsamında bir etkinlik düzenlenmiş, aynı tarih ve zamanda bu nevruz etkinliğinin yapıldığı alanın çok yakınında bir yerde herhangi bir izin alınmaksızın Furkancılar tarafından da korsan etkinlik düzenlenmesi için taraftarlarına çağrıda bulunulmuştur.

1500-2000 KİŞİLİK FURKAN GRUBUNUN ÇAĞRISINA UYDULAR

Yaklaşık 1500-2000 kişilik Furkan grubunun çağrısına uyan şahıslar saat 14.00’te ilimizin 9-10 noktasında toplanarak gruplar halinde yürümek istemişlerdir. Kendilerine bu etkinliğin yasa dışı olduğu ve dağılmaları konusunda yapılan uyarıları dikkate almadan korsan etkinliği yapma konusunda ısrarcı olmuşlardır.

SON DÖNEMDE YAPILAN EYLEMLER KAMU DÜZENİNİ BOZMAYA ŞEHİRDEKİ GÜNLÜK HAYATI ETKİLEMEYE BAŞLADI

Bu grup aylardan beri yasa dışı gösteri yürüyüşü yapmış, gruba her defasında müsamaha gösterilmiş ve hiçbir güç kullanılmamıştır. Ancak son dönemde yapılan eylemler kamu düzenini bozmaya şehirdeki günlük hayatı etkilemeye başlamıştır.

37 POLİS MEMURUMUZ YARALANDI

Yapılan etkinliğin yasa dışı olduğu hatırlatılıp dağılmaları hususunda yapılan uyarılara rağmen dağılmayan gruplara kademeli olarak müdahale edilmiş ve gruplar dağıtılmıştır. Dağılmamakta ısrar eden bazı gruplara şehrin çeşitli yerlerinde müdahale edilmiştir. Bu gruplar yapılan ikazlara uymadıkları gibi görevli polislere mukavemette bulunup saldırmışlar. Bu saldırı ve arbede sırasında 37 polis memurumuz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır (bir memurumuzun ayağı kırılmıştır). İlgililerin dağılması için yapılan müdahale sırasında iki polis memurumuzun göstericilere orantısız güç kullanıldığı tespit edilmiş olup, konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır.

 

YORUMLAR 193
  • ADİL olmak 2 yıl önce Şikayet Et
    Şiddet mazur görülemez..Mazur gören arızalı kafa kendisine müslüman, milliyetçi yada solcu laik desin farketmez hepsinde var, daha dün 80-90’larda Beyazıt’ta başörtüsü eylemlerinde bizi joplayan hukuksuz polise yan çıkıp “oh olsun” diyen laik solcu arızalı kafa ile bugün yerde yatan insanı joplayanları destekleyip yan çıkan kafa aynıdır..Zalimin ve mazlumun dini milliyeti olmaz. Karşındaki hukuksuz iş yapıyorsa sen aynı şekilde davranamazsın çünkü sen hukuku, adaleti temsil ediyorsun, ne olursa olsun şiddet içermeyen protestolarda anlayışlı olmak gerek, burada söz konusu olan şu yada bu vakıf, düşünce değil, müslüman adil olur.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Polislere yazık.
    Cevapla
  • Cesur 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Müslüman olarak dini kullananlara ve 28 Şubat'taki gibi nereden getirildiği belli olmayan cemaatlere tahammülüm yok
    Cevapla
  • yakup 2 yıl önce Şikayet Et
    bunları tasvip etmemek ayrı. Elinde silah, taş , molotof olmayan insanları sırf gösteri yapıyorlar diye hunharca joplamak tam vahşiliktir , laiklerin faşizmi gibidir. Müslümanım diyen bunu kınar, Allah tan korkar.
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim huzuru bozup teröre odaklı gösteri yapıyorsa ABD polisibgibi vurun olduğun hiç olmazsa mikroplar temizlenir Avrupadaki polisler yapıyor ABD pilisibyapiyorda bizim polisimizin ne eksiği var
    Cevapla
  • İslam ahlakı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın başı ezilmeli bu kuytul denen kişi müslümanlar arasına fitne fesat karıştırma sokmaya çalışıyor buna fırsat vwrilmemeli
    Cevapla
  • asena 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen fiesat veril emeli
    Cevapla
  • YANLIZ KURT 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı