Türkiye'den ilk: Konya 2023 Dünya Spor Başkenti ilan edildi

Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu'nun programında, Konya'nın 2023 Dünya Spor Başkenti olduğu açıklandı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, organizasyonla kentin adının tüm dünyada duyulacağını söyledi.

GİRİŞ 21.03.2022 16:09 GÜNCELLEME 22.03.2022 08:29
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu’nun İtalya’da düzenlediği programda 2022 yılı Dünya ve Avrupa Spor Başkentler ile Avrupa Spor Bölgesi olacak şehirlere ödülleri verilirken; Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkenti olacağı açıklandı. Programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’nın ‘2023 Dünya Spor Başkenti’ seçilmesinden mutluluk duyuyorum. Şehrimizin marka değerine katkı sağlayacak bu tür organizasyonlar ayrıca Konya’nın isminin tüm dünyada duyulmasına ve birçok organizasyonun yapılmasına vesile oluyor. Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkentliği hayırlı olsun” dedi.

Konya, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe) tarafından 2022 Yıllı Ödülleri Töreni’nde “2023 Dünya Spor Başkenti” ilan edildi.

ACES Europe tarafından İtalya’nın Torino şehrinde düzenlenen ödül programına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 10 bin yıllık Çatalhöyük şehri Konya olarak, bu yıl 9-18 Ağustos tarihleri arasında İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını ve Konya’nın bu kapsamda “2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti” ilan edildiğini anımsattı.

2022 Dünya Spor Başkenti seçilen Madrid, Avrupa Spor Başkenti seçilen Lahey, Avrupa Spor Bölgesi seçilen Piemonte ve Medimurje şehirlerini tebrik ederek sözlerine devam eden Başkan Altay, “Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından Konya’nın ‘2023 Dünya Spor Başkenti’ seçilmesinden ayrıca mutluluk duyuyorum. Şehrimizin marka değerine katkı sağlayacak bu tür organizasyonlar ayrıca Konya’nın isminin tüm dünyada duyulmasına ve birçok organizasyonun yapılmasına vesile oluyor. Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkentliği hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, Konya’nın böyle büyük bir unvanı kazanmasında destekleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu Başkanı Gian Francesco Lupattelli’ye ve federasyon yetkililerine teşekkür etti.

TÜRKİYE’NİN İLK, AVRUPA’NIN İKİNCİ ŞEHRİ

Konya, küresel çaptaki en prestijli spor unvanlarından biri olan “Dünya Spor Başkenti” unvanını almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise Madrid’den sonra ikinci şehri oldu.

Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkenti olmasıyla ilgili resmi açıklama ACES Europe’un merkezi Brüksel’de yapılacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Konyamıza hayırlı, bereketli olur inşaAllah, başkanıma ve tüm destek verenlerden Allah razı olsun
    Cevapla
  • Emre Karadavut 2 yıl önce Şikayet Et
    Konya bu kadar güzelleme yapılacak bir yer değil bir çevre yolu yok yanlış sulama nedeniyle her yer obruk oldu Hollanda Konya kadar değil ama adamlar tarım ülkesi biraz örnek alın Allah rızası için....
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Çevre yolu yok mu? Konya diye başka bir yerde mi yaşıyorsun
    Cevapla
  • anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    ben tarım başkenti ilan edilmesini isterdim
    Cevapla
  • adem emre 2 yıl önce Şikayet Et
    haber 7'nin haberlerini okurken ortalık o kadar güllük gülistanlık ki
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Seni konyaya davet ederiz öyleyse, hatta Şeb-i aruz törenlerinde gel...Ne olursan ol GEL...
    Cevapla
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    yine bal çalmışlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!