İstanbul'dan sonra bu kez de İzmir'de ağaç katliamı

İstanbul Beşiktaş'taki Çırağan Caddesi üzerindeki koruma kapsamında bulunan 112 çınar ağacının CHP'li İBB tarafından kesilmesinden sonra bir ağaç katliamı haberi de CHP'li İzmir Büyükşehir'den geldi.

GİRİŞ 24.03.2022 20:28 GÜNCELLEME 26.03.2022 10:59
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Kültürpark'ta 15 palmiye ağacı kesilirken kırmızı palmiye böceği yüzünden İzmir'deki palmiyelerin birçoğunun hasta olduğu tespit edildi. Larvaların ağacı içten içe yediği, ağaçları yaşlandırdığı ve ağaçların ölümüne neden olduğu belirtildi. 

"CHP'Lİ TUNÇ SOYER DÖNEMİNDE 1900 PALMİYE KESİLDİ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin rehabilitasyon yerine ağaçların ölümünü beklediği ileri sürüldü. AK Parti İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, İzmir'de Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde 1900 dolayında palmiye ağacının kesildiğini söyledi.  Fikret Mısırlı ağaçların kurtarılmasıyla ilgili hiçbir Zirai mücadele yapılmadığını, ağaçlar için ayrılan ödeneğin başka alanlarda kullanıldığını savundu. 

Mısırlı, "Kültürpark ve diğer yerlerdeki ağaç kayıplarının başlıca sebebi gerekli bakımların yapılmamasıdır. Önümüzdeki günlerde ayakta kalan 4500 dolayındaki palmiye ağacına sahip çıkmamız lazım. Aksi takdirde bu ağaçların yeniden hayata kazandırılması mümkün değil." dedi. 

"2021 YILINDA 80 MİLYON LİRALIK BİTKİ ALIMI YAPAN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BU AĞAÇLARI KURTARMAK İÇİN KAYNAK AYIRAMAZ MIYDI"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılında 80 milyon liralık bitki aldığını söyleyen Fikret Mısırlı " Bu kaynağın bir kısmını bu ağaçların rehabilitesi, bu ağaçların ilaçlanması ve sağlıklarına yeniden kavuşması için harcanamaz mıydı? Çok rahat harcanırdı, ancak en kolay yol bu ağaçların kesilmesi" dedi. 

BEŞİKTAŞ'TAKİ ÇIRAĞAN CADDESİ'NİN SEMBOLÜ ÇINAR AĞAÇLARI CHP'Lİ İBB'NİN KURBANI OLMUŞTU

İstanbul Beşiktaş'taki çınar ağaçlarının kesilmesine en büyük tepkiyi AK Parti İstanbul İl Teşkilatı göstermişti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Beşiktaş Çırağan Caddesi'ndeki çınar ağaçlarını kesmesine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla tepki göstermişti.
Kabaktepe, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu caddeden kaç kere gözümü koca çınarlardan ayıramadan geçmişimdir bilmem. 'Ağaçlı Yol' diye anılan Dolmabahçe-Çırağan hattından söz ediyorum. En sevdiğim caddelerden biridir. Çınarların kesilmesiyle yüzü tamamen değişti. İstanbul'un bir güzelliğini daha yok ettiler" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • Tual 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey tunç soyer o testere ellerini ağaçlarımızın üzerinden ÇEK
    Cevapla
  • bayburtlu Ethem 2 yıl önce Şikayet Et
    oy veren arkadaşlar bu ağaç katliamının vebali sizdedir
    Cevapla
  • Fakur 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlıktan izinsiz ağaç kesene her ağaç için 100 bin TL para cezası verin ...ayriyeten her 1 ağaç içinde 100 ağaç diktirtin yadayı çıkarın ....zor değil iktadar sizde...uygulamayı da yapın...
    Cevapla
  • B gz 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bizde 2023 te bu ağaçlar gibi chpkk yı kökünden keseceğiz inşallah
    Cevapla
  • gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    maksat ağaç değil tarihten gelen şeyleri silmek... hep bu millete Osmanlı Torunu olduğunu unutturmaya çalışmıyormusunuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!