AÖF sınavları ne zaman? 2022 Açıköğretim sınav soru sayısı artırıldı mı, kaç soru sorulacak?

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi bahar döneminde öğrenciler ara sınav ve final sınavlarına katılacaklar. Mezun olmak isteyen veya başarısız derslerini vermek isteyen öğrenciler ise yıl sonunda düzenlenen yaz okulu sınavlarına katılacak. AÖF sınav giriş belgeleri, anadolu.edu.tr adresi üzerinden erişime açıldı. Peki AÖF soru sayısı artırıldı mı, kaç soru sorulacak? İşte yıl sonu ortalamasına yüzde 30 etki edecek vize sınavı soru sayıları...

AÖF sınavları ne zaman? 2022 Açıköğretim sınav soru sayısı artırıldı mı, kaç soru sorulacak?
AÖF sınavları ne zaman? 2022 Açıköğretim sınav soru sayısı artırıldı mı, kaç soru sorulacak?
GİRİŞ 27.03.2022 09:50 GÜNCELLEME 27.03.2022 09:50

Ön lisans ve lisans eğitimlerini açıktan sürdüren yüzbinlerce öğrenci için Anadolu Üniversitesi akademik takvimini yayınladı. Bahar dönemi ara sınav ve dönem sonu sınav tarihleri de belli oldu. AÖF sınavlarına hazırlık yapan öğrenciler sınavlara kaç gün kaldığını merak ediyor. Dönem içerisinde düzenlenecek ara sınavlar yıl sonu ortalamasına %30, final sınavları ise %70 etki edecek. Açıköğretim Fakültelerinin aldığı karar doğrultusunda not ortalaması 35'in üzerinde olan adaylar dersi başarıyla tamamlamış olacak. Geçtiğimiz güz döneminde öğrencilere sorumlu oldukları her ders 20 soru yöneltilmişti. AÖF sınav giriş belgeleri, adayların erişimine açıldı. Peki AÖF sınavları ne zaman, kaç soru sorulacak? İşte Anadolu Üniversitesi sınav tarihleri ve soru sayıları...

Okulların kapanış tarihi belli oldu! MEB Okullarda önümüzdeki ay 9 günlük tatil yapacak!Okulların kapanış tarihi belli oldu! MEB Okullarda önümüzdeki ay 9 günlük tatil yapacak!

2022 Anadolu Üniversitesi Akademik Takvimi!

 Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan takvime göre AÖF vize sınavları olarak da bilinen ara sınavlar 02-03 Nisan tarihlerinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Dönem sonu sınavı (final) sınavları ise 21-22 Mayıs'ta yapılacak. Açıköğretim Fakültesi başarısız olan veya mezun olmak isteyen öğrenciler için telafi veya bütünleme sınavı düzenlemiyor. Ancak yıl sonunda yaz okulu sınavları organize ediliyor. Bahar döneminin sona ermesinin ardından yaz okulu sınavları 13 Ağustos tarihinde yapılacak.

AÖF Sınavlarında Kaç Soru Sorulacak?

Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınavlarında güz dönemine kıyasla herhangi bir değişiklik yapılmadı. AÖF ara sınavlarında öğrencilere sorumlu olunan her dersten 20 soruluk bir test sınavı uygulanacak. Soruların cevaplanması için adaylara 30 dakika sınav süresi verilecek. AÖF sınavlarında yanlış cevaplanan sorular, puan hesaplamasında doğru yanıtları etkilemektedir. 

Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı!

AÖF ara sınav giriş belgeleri, Anadolu Üniversitesi tarafından erişime açıldı. Sınav yerlerini sorgulamak isteyen adaylar direkt olarak buradan görüntüleme işlemini yapabilirler. Sınav giriş belgeleri, sınava girerken adayların yanında olmalıdır. Sınav giriş belgesinde adayların sınava katılacağı okulun adı, açık adresi, salon ve sıra numarası ile beraber adayın fotoğrafı bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin sınavda uymaları gereken kurallar sınav giriş belgesinde belirtilmiştir.

ATA AÖF ve AUZEF Sınav Takvimi Açıklandı!

Türkiye'de üç üniversitede açıktan ön lisans ve lisans eğitimi veriliyor. Anadolu Üniversitesinin yanında İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi de sınav takvimini öğrenciler ile paylaştı. AUZEF bahar dönemi ara sınavları 16-17 Nisan'da, tarihlerinde ATA AÖF vize sınavları ise 9-10 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Anadolu Üniversitesi Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Açıköğretim'de üniversite eğitimi alan öğrencilerin diploma sahibi olabilmeleri için yakalamaları gereken bir başarı oranı bulunmaktadır. 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümü mezuniyet şartları değişiklik göstermektedir. İşte AÖF mezuniyet şartları;

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’