Mersin’de yanan ormanların yerine 115 bin fidan dikildi

Türkiye Diyanet Vakfı’nın orman yangınlarının akabinde başlattığı “1 İyilik 1 Fidan” kampanyası kapsamında Mersin Tarsus’ta 115 bin fidan dikildi.

Mersin’de yanan ormanların yerine 115 bin fidan dikildi
Mersin’de yanan ormanların yerine 115 bin fidan dikildi
GİRİŞ 25.03.2022 11:32 GÜNCELLEME 25.03.2022 11:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fidan dikim töreninin ardından konuşan Mersin Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Dr. Şaban Kondi, Danimarka Türkiye Diyanet Vakfı’nın destekleriyle 115 bin fidanın dikiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Geçen sene orman yangınları nedeniyle yanan ağaçların yerine yenilerini dikerek geleceğe yeşil bir Türkiye bırakmak için Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1 İyilik 1 Fidan sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Müftü Kondi, “Biz öyle bir dinin mensubuyuz ki: ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin’ buyuran Peygamber (s.a.s) Efendimizin ümmetiyiz. Ağaçlarımız hem bizlere bu vatanı emanet eden ecdadımızın örtüsü hem de hayatta olan bizlere sağlık veren büyük nimetlerimizdir. Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkemizin her alanında olduğu gibi topraklarımızın ormanlaşmasına ve çevremizin güzelleşmesine dair önemli organizasyonlara imza atıyoruz. Bugün fidanlarımızı topraklarla buluşturduk hayırlı ve bereketli olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Geçen yıl vuku bulan elim orman yangınları sebebiyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Danimarka Türkiye Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çelik ise “Danimarka Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1 İyilik 1 Fidan kampanyasına destek vererek 115 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Bağışta bulunarak bu hayra vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Fidan dikim törenine Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Fatma Haral Efe, Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri ile Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • nail 2 yıl önce Şikayet Et
    gezi zekalılar nerdesiniz biraz da siz ağaç dikin de gezi zekalı olmadığınızı ispat edin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar