Uzmanlardan İstanbul için 'Çöl tozu' uyarısı: Perşembe, cumaya dikkat!

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, ‘çöl tozu’ uyarısında bulundu. İstanbul dahil Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz'i uyaran Ökten tarih verdi: 'Pencerelerinizi kapalı tutun…'

GİRİŞ 28.03.2022 14:19 GÜNCELLEME 28.03.2022 14:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Mart ayında özellikle İstanbul'da etkili olan kar yağışları ile ilgili önemli bilgiler veren ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla vatandaşları önceden uyaran Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, uyarılarına devam ediyor.

METEOROLOJİ UZMANINDAN İSTANBUL'A UYARI

Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların artacağı bilgisini paylaşan Ökten, "Nisan ayının ilk günü Lodos'un etkisiyle sıcaklıklar 20 dereceyi geçecek. Ufukta kar görünmüyor" dedi.

'PENCERELERİ KAPALI TUTUN'

Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisini kaybettiği günlerde Türkiye'de çöl tozlarının etkili olacağını belirten Ökten, Perşembe günü çöl tozlarının ülkeye giriş yapacağını söyledi.

"Ülkemize gelen çöl tozları Libya çöllerinden gelmektedir" diyen Meteoroloji Uzmanı Ökten, "Perşembe günü tüm İstanbul, Marmara geneli, Batı Karadeniz, Ege ve Batı Akdeniz pencerelerini kapalı tutmalı. Çöl tozu çok yoğun olacak. Ev içleri tozla dolabilir. Çöl tozu Perşembe ve Cuma olmak üzere 2 gün etkili olacak. Cumartesi günü havadaki çöl tozları tamamen yok olacak" ifadelerini kullandı.

'KIRMIZI' SEVİYE RİSK

Ökten, geçtiğimiz günlerde yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbulluları 'çöl tozu' konusunda uyarmış, "Dikkat! Mart ayının son günü yoğun çöl tozu etkili olacak. Özellikle ülkenin batısında gökyüzü kahverengi olacak.

Astım hastaları tedbirli olmalı. İstanbul için Kırmızı seviye çöl tozu riski var..." demişti.

YORUMLAR 14
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    uzman mı. psikolojik sıkıntıları var.
    Cevapla
  • Hakkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çöl tozu topraktaki verimliliği artırır diye biliyorum
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Çöl tozları tarımsal üretim için çok faydalı mineralleri getiriyor ülkemize - Bu mevsimde özellikle yağmurla birlikte toprağa ulaşan çöl tozları gübre etkisi yapıyor - Bu nedenle NİSAN YAĞMURLARI bereketin habercisi olarak görülür
    Cevapla
  • Osman Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah acıdı halimize; mazoda elektriğe zam geldi diye sulama suyu gönderdi, gübreye zam geldi diye çöl toz bulutu ile minarel gübre gönderdi.
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet aynen öyle mineraller çöl tozu olarak taşınıyor
    Cevapla
  • Harbimi 2 yıl önce Şikayet Et
    Çöl tozu bulutu mineral he mi?
    Cevapla
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ne mültecisi biter ne mayını şimdide toz geliyorrrr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor