Emekli ve memur maaşlarına zam müjdesi! Asgari ücrete zam yapılacak mı?

AK Parti, 1 Temmuz’da emekli ve memur maaşlarına zam yapılacağını, asgari ücretlilerin de durumunun değerlendirileceğini açıkladı. Bunun yanında 3600 ek gösterge ve EYT’lilerin durumu da yıl sonuna kadar belli olacak. Peki emekliye, memura ve asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Emekli ve memur maaşlarına zam müjdesi! Asgari ücrete zam yapılacak mı?
Emekli ve memur maaşlarına zam müjdesi! Asgari ücrete zam yapılacak mı?
GİRİŞ 03.04.2022 08:55 GÜNCELLEME 03.04.2022 09:02
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu memur-emekli maaşları, 3600 ek gösterge ve asgari ücret artışıyla ilgili müjde verdi. Birkaç gün önce maaşlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıl ortasına geldiğimiz zaman durumu değerlendirerek gerekeni yaparız şeklinde açıklama yapmıştı. Açıklamanın ardından Akbaşoğlu "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" dedi. 
 

ASGARİ ÜCRETE, EMEKLİ VE MEMURA ZAM MÜJDESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" dedi.

3600 ek gösterge konusunda da bu yılın ilk yarısında Temmuz ayında yasal çalışmanın ortaya çıkacağını belirten Akbaşoğlu "EYT'li kardeşlerimizle ilgili ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız" dedi.

Sözleşmeli personellerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu "Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesini yaptı.

TEMMUZ'DA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Memur ve emekli maaşlarına enflasyon oranına göre zam yapılacak. Enflasyon farkı oluşması durumunda memur maaşlarına bu oran da yansıtılacak. Ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5'lik zammı yüzde 7.5 olarak güncellediklerini açıkladı. Böylece memurlar yüzde 30.5 oranında zam almış oldu.

1 Temmuz’da yapılacak zam oranı da enflasyona göre belirlenecek. Yüzde 7.5 olarak belirlenen ek zammın üzerine enflasyon rakamı eklenecek. Böylece vatandaş enflasyon altında ezilmemiş olacak.

SON ENFLASYON ORANI NE KADAR ÇIKTI?

Tüketici enflasyonu 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,81, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 16,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,44 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 25,98 arttı.

YORUMLAR 51
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Memur olarak çalışan o kadar mühendis var yoksulluk sınırı altında maaş alıyorlar en az yüzde 40 zam yapılması gerekiyor Temmuz zammı memuru sevindirsin
    Cevapla
  • Es esli 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhtarlar hepsi aynı işi yapmıyor 6 kişi lik köyde bir muhtarlar 60000 kişilik mahallede ki muhtarlar aynı parayı alıyor memur lar gibi derecelendirme altlarına bir araba versinler
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu muhtarlar ne iş yapıyorlarki,maaşları asgari ücrete çıkarılıyor,koy muhtarın yerine bir ortaokul talebesi,muhtardan daha iyi yapar,yapacağı ikemetgah,nufus sureti,fakirlik ilmuhaberi vermek.ve en azından rüşvet yemez,dürüst yapar. öyle muhtarlar varki 3-5 bine fakirlik kağıdı,semtte oturmaya düzmece ikemetgah veriyorlar.
    Cevapla
  • Vatann 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhtarlık artık bir hizmeti olmayan bir kurum kaldırılmalı Dünyada muhtarlık yok Nüfus onların işini yapıyor Muhtarlar ne yapıyor???? Onlara verilen maaşı köylere harcayın
    Cevapla
  • Millet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ssk bagkur emekli maaslari asgari ucretle ayni olsun muhtar a yapildi emeklilere de yapilsin ezdirmeyin eflasyona
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da