Van'da dağlık bölgede kayak yapan İtalyan ekibin 4 üyesi çığ altında kaldı

Van'ın Gürpınar ilçesi kırsalında dağda kayak yapan 12 kişilik İtalyan ekibin 4 üyesinin çığ altında kaldığı, arkadaşları tarafından kurtarılan dağcılardan birinin ayağının kırıldığı bildirildi.

GİRİŞ 31.03.2022 01:51 GÜNCELLEME 31.03.2022 01:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Vali Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı uyruklu kayakçılardan oluşan grubun, havaların ısınmasıyla çığ riskinin yaşandığı Gürpınar'ın dağlık bölgesinde kayak yaptığını belirtti.

Söz konusu ekipte yer alan İtalyan kayakçının ayağının kırıldığını kaydeden Bilmez, "Bölge, sürekli çığ tehlikesinin yaşandığı bir yer. Bu ekip orada kayak yapıyormuş. İtalyan vatandaşı kayakçı, ayağını kırmış. Bilgi üzerine olay yerine helikopter gönderdik. Olayda ayağı kırılan İtalyan kayakçı, jandarma helikopteriyle bölgeden alındı." bilgisini verdi.

Yaralı dağcı jandarma helikopteriyle hastaneye kaldırıldı

Olayın bildirilmesinin ardından Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına bağlı helikopterle bölgeye yönlendirilen AFAD ve UMKE ekipleri, yaralanan 61 yaşındaki dağcı Paola Favero'yu olay yerinden alarak Jandarma Helikopter Filo Komutanlığına getirdi.

Burada bekleyen sağlık ekiplerince müdahale edilen yaralı dağcı, ambulansla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, gazetecilere, 112 Acil Servis'e yapılan "Gürpınar ilçesinde çığ düştüğü" ihbarı üzerine çalışma başlattıklarını söyledi.

Helikopterle 4 AFAD ve 3 UMKE personelini bölgeye gönderdiklerini anlatan Körpeş, şu bilgileri verdi:

"Kırkgeçit bölgesinde Bağrıyanık Mahallesi'nden 12 turist ve bir Türk rehberin bölgeye gittiğini, 4'ünün üzerine çığ düştüğü ihbarını aldık. Çığ altında kalanların üzerinde takip cihazı olduğu için müdahale edilmiş ve kurtarılmış. Bununla ilgili bir kazazede de yaralanma söz konusu. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı helikopteriyle arkadaşlarımız bölgeye giderek aldı ve hastaneye sevki sağlandı. Diğer 12 kişilik grubun en yakın mahalleye intikalleri sağlanıyor. Herhangi bir problem yok. Şu anda her şey kontrol altında."

Zirve tırmanışı dönüşü çığ düştü

Eşiyle çığ altında kalan ve yara almadan kurtulan İtalyan dağcı Patrızlo Vıvıanı, AA muhabirine, arkadaşlarıyla 3 bin 684 rakımlı Başet Dağı'na zirve tırmanışı yaptıklarını anlattı.

Zirve tırmanışından inişten kısa süre sonra bölgedeki bir kar parçasının koptuğunu, eşi ile kar altında kaldığını belirten Vıvıanı, arkadaşları tarafından kısa süre içinde çıkarıldıklarını aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Mert MALATYALI 1 yıl önce Şikayet Et
    ayak yapmak için güzel ülkemde onca kayak merkezi varken, İtalyanların kayak için Van' ın seçilmesi bana manidar geldi
    Cevapla
  • ajans 1 yıl önce Şikayet Et
    ajan olmasın bunlar apler varken van olmaları manidar
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    oralara kayak yapmaya gidilmez taaa italyadan başka iş peşindedir onlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'