İstanbul'da ele geçirilen sikkelerde önemli tespit

İstanbul'da ele geçirilen sikkelerin ön ve arka yüz incelemelerinde, 2 tanesinin yurt dışında düzenlenen ünlü müzayedelerde, 3.1 milyon sterline satılan ve dünya üzerinde 2 adet olan sikkelere benzerlikleri tespit edildi.

İstanbul'da ele geçirilen sikkelerde önemli tespit
İstanbul'da ele geçirilen sikkelerde önemli tespit
GİRİŞ 01.04.2022 11:15 GÜNCELLEME 01.04.2022 11:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyon düzenledi. Fatih, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Şişli ve Kadıköy'de 5 adrese yapılan operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda farklı tarihi dönemlere ait olduğu değerlendirilen Helenistik, Geç Roma, Emeviler, Erken Bizans ve Osmanlı dönemine ait 89 sikke, Türk İslam dönemine ait olduğu düşünülen altın varaklı süslenmiş çerçeve içerisinde hat levhalar, Osmanlı Padişahlarına ait olduğu düşünülen fermanlar, beratlar, diplomalar, takdirnameler, tapu senetleri, Geç Bizans dönemine ait olduğu düşünülen seramik vazo ve kadın başlı ile hayvan başlı figürlerin de aralarında olduğu 394 obje ele geçirildi.

Ele geçirilen sikkelerin ön ve arka yüz incelemelerinde, 2 tanesinin yurt dışında düzenlenen ünlü müzayedelerde,  3.1 milyon Sterline satılan ve dünya üzerinde 2 adet olan sikkelere benzerlikleri tespit edildi. Sikkeler üzerinde incelemenin sürdüğü belirtildi.

Toplamda 22'si fildişi olmak üzere 483 tarihi eserin ele geçirildiği operasyonda yakalanan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Ele geçen sikke ve objelerin ise detaylı incelenmeler için ilgili müze müdürlüklerine teslim edileceği kaydedildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    sikkesi bol bir ülkemiz var. Bizimdir kesin.
    Cevapla
  • Karakurt5561 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu define işi serbest olmalı,yerin altında onlarca hazine boşuna durması kimin ne işine yarıyacak.Bulan devlete haber verecek ,satışı yapılacak ve devlet bir kısmını alacak.Şimdiki düzenlemede müze alıyor değer(kaç yıl sürer bilen yok) biçiyor,ondan sonra ödeme yapıyor ki ödeme alanı henüz duymadım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'