Bebeğini öldürüp gömen anneye müebbet

Trabzon'da, 2 yıl önce evlilik dışı ilişkisinden doğan bebeğini boğarak öldürüp, fındık bahçesine gömen Pınar Ç. (23), tutuklu yargılandığı davada, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bebeğini öldürüp gömen anneye müebbet
Bebeğini öldürüp gömen anneye müebbet
GİRİŞ 02.04.2022 10:01 GÜNCELLEME 02.04.2022 10:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tonya ilçesi Hoşarlı Mahallesi'nde, 23 Mart 2020'de, fındık bahçesindeki toprağa yeni doğmuş erkek bebek cesedi gömüldüğü ihbarıyla jandarma harekete geçti. Bölgeye, sağlık ve İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı Asayiş Timleri sevk edildi. Ekiplerin bölgedeki aramalarında, fındık bahçesinde toprağa bezle gömülü, yeni doğmuş erkek bebek cesedi bulundu. Savcılık incelemesinin ardından bebek, otopsi sonrası ilçede toprağa verildi. Bebeğin boğulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Pınar Ç., babası M.Ç., yengesi Ş.Ç., amcası Y.Ç., kuzeni O.K., teyzesi F.K. ve teyzesinin eşi A.K. gözaltına alındı. İncelemelerde bebeğin, Pınar Ç.'nin evlilik dışı ilişkisi sonucu dünyaya geldiği belirlendi. Sorgusunda kuzeninin cinsel saldırısına maruz kaldığını öne süren Pınar Ç., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.



KORKTUĞU İÇİN GÖMMÜŞ

Savcılık soruşturması sonrası tutuklu Pınar Ç. hakkında ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz 6 şüpheli hakkında da 1'er yıl 6'şar ay hapis istemiyle Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Karar duruşmasında savunma yapan Pınar Ç., cinsel saldırıya uğrayınca hamile kaldığını öne sürerek, "Bebeği çarşafa sarıp, koltuk üzerine bıraktım. Daha sonra geri döndüğümde öldüğünü gördüm. Korktuğum için de bebeği gömdüm" dedi.



Duruşmada aile fertleri, birbirlerini suçlarken, rızaya dayalı birliktelik yaşandığını savunan O.K. ise bebeğin ölümü ve gömülmesiyle ilgisi olmadığını kaydetti.



Pınar Ç.'yi 'kendisini savunamayacak olan altsoyu öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, 'suçu bildirmemek'ten tutuksuz yargılanan 6 kişinin ise beraatine karar verdi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Baran deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam guzelde bu kürtaj yapipta o bebekleri oldurenlere niye ceza Yok
    Cevapla
  • hidocan almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    kiz gercekten cinsel saldiriya uğramis ise olayin pisikolojik durumu ve manevi durumu değişir! kiza cinsel saldiri yapan kiside tutuklanmali hatta idam edilmeli kizcagiz artik nasil bir bunalima baskiya maruz kaldiysa böyle suc islemis Allah afetsin kimse kizi burdan yargılamasın
    Cevapla
  • Hakan Belçika 2 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun. Bu ceza ödüldür sana. Sen asıl cehennemde yanacaksın ebedi. Bir meleği öldürdün sen , günahsız bir melek. Onun sahibi Allah cc. Bunu senin yanına bırakır mı ? Hem zina yap hem de cezayı meleğe kes. Allah büyüktür çıktı ortaya işte.
    Cevapla
  • Törkiş eyirlayn 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir müebbet idam yada başka bir ceza sana o bebeğin ızdırabı kadar acı veremez, eğer bilerek öldürdüysen o çocuğun vijdan azabı sana bu dünyayı bırak öbür dünyada bile rahat göstermez acılarda boğulursun emin ol. O çocuğun burada dili yok ama ahirette senden çok rahat hesap soracak unutma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki