Meral Akşener: İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına hayır diyemeyiz

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığıyla ilgili, "İkisinin de adaylığına 'hayır' diyemeyiz" dedi.

GİRİŞ 04.04.2022 22:09 GÜNCELLEME 05.04.2022 01:22
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV100 ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın programına konuk oldu.

Candaş Tolga Işık, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili Akşener'e, "Sayın Kılıçdaroğlu seçilebilir mi sizce?" diye sordu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞIYLA İLGİLİ CEVAP VERDİ

İttifakın üzerinde anlaştığı bir aday olması halinde saygı duyacaklarını belirten Akşener, "Herkesin üzerinde anlaştığı bir aday neden seçilemesin? Herkesin çalışabileceği, üzerinde anlaştığı bir aday seçilebilir." dedi.

Işık daha sonra sorusuna devam ederek, "Peki Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş aday olur mu?" diyerek devam etti.

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN ADAYLIĞI İÇİN 'HAYIR' GİBİ BİR TAVRIMIZ YOK"

İmamoğlu ve Yavaş'ın popülaritesine saygı duyduğunu belirten Akşener, "Bu iki arkadaşımızın adaylığı için bizim 'Hayır' gibi bir tavrımız yok." şeklinde konuştu.

Meral Akşener'in konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Hayır olmaz diye bir durumumuz yok. Kılıçdaroğlu, 6 genel başkanının inisiyatifine bıraktı işi. Orada çıkan karara uyacağız. Cumhur İttifakı bileşenleri bizim adayımızı çok merak ediyor. Bizim önceliğimiz bu sistemin değiştirilmesinde ortaklaştırılması. Tayyip Bey, düşmanlığı üzerinden bir sistem değil bu."

Akşener'in diğer açıklamaları;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV100 canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

2023 yılında yapılacak seçimlere değinen Akşener, kendisine yöneltilen 'HDP'siz nasıl iktidar olacaksınız' sorusuna, ittifak ortaklarına yüklenerek cevap verdi.

"HDP İLE MASADA DEĞİLİZ"

Altı parti liderinin bir araya geldiği ve bildiri imzaladığı toplantıları örnek gösteren Akşener, "HDP ile o masada değiliz." diye konuştu.

"HDP PKK İLE ARASINA MESAFE KOYAMIYOR"

HDP'nin masada olması durumunda kendilerinin olmayacağını belirten Akşener, "HDP'nin PKK ile arasına mesafe koyamadığını görüyoruz. HDP'ye oy veren vatandaşları PKK'lılıkla suçlamıyoruz." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU HDP-PKK İDDİALARINI REDDETMİŞTİ

Akşener'in açıklamaları, ittifak ortakları CHP'nin HDP ile PKK arasındaki bağı her fırsatta inkar etmesini akıllara getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'ye açılan kapatma davası sonrasında, "Siyasi partileri topluma farklı şekillerde tanıtmak veya terör örgütleriyle onları bağlantılandırmak asla doğru değil" diyerek sayısız delile rağmen ittifak ortaklarının teröre bulaşmadığını savunmuştu.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylık ihtimallerini bitirdiKılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylık ihtimallerini bitirdi

KILIÇDAROĞLU İKİ İSMİ DE VETO ETMİŞTİ

İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığı hakkında bir soruya yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki ismi de bir kez daha veto ederek, 'Görevlerine devam edecekler' demişti.

YORUMLAR 69
  • manisalı 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin fikrinizi soracaklarda bu kadar benzemezi niye bir araya getiriyorlar foto yu gösterirler aday bu derler olay biter
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hacı rumuzlu mankurt, Alır alır bekle, tüm milliyetçi geçinen vitrin güzellerini de tasfiye ettmiş, daha yeni Koray ve Yavuz efendi tasfiye edildi, sözde iyi özde kötü partinin içi fetöcü kaynıyor, hdp ye laf edeni mıral sokağa atıyor, bunu sokaktaki vatandaş bütün çıplaklığıyla görüyor, alacağı oy %6 yı geçmez, nokta....
    Cevapla
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ittifakın başında 6partinin başkanı heleki kilictaroglu ve akşener aday olamıyorlar da yazıklar olsun madem bu ülkeyi yönetme kabiliyetinin yok brakin parti başkanlığını .sizin kendinize giveni biz yok yıllardır bı basarisizliginizi birilerinin ardına sığınarak gecistirmeyin bu konuda kilictaroglu kutluyorum adayım diyor haklida
    Cevapla
  • yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Meral, Parlamenter sistemi bu millet kaldırdı. Başkanlık sistemini seçti. Seçimle gelen sistemi kafanıza göre neyi he diyerek kaldırıyorsunuz. siz kimsiniz? Kimin adına çalışıyorsunuz. Size oy verenler iyi düşünüp vermeliler. Menfaatleriniz uğruna Abd ve AB nin gazı ile inşaallah yolda kalırsınız.
    Cevapla
  • umuma sakın 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına hayır diyemezsen zelenski'yi de unutma.Çünküoda SOROS üretimi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil