Bekçilik deneme sınavı ne zaman yapılacak? Tarihler belli oldu! Sınav giriş ücreti...

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ataması yapılacak 3 bin 250 bekçi adayı için bekçilik yazılı deneme sınavı yapılıyor. Resmi Gazete'de kararın yayınlanmasıyla beraber 2022 içerisinde bu sayıda atama yapılacağı netleşmişti. Öte yandan, Bekçilik deneme sınavı tarihi ve sınav giriş ücreti de açıklandı. İşte, deneme sınavı hakkında merak edilen her şey...

Bekçilik deneme sınavı ne zaman yapılacak? Tarihler belli oldu! Sınav giriş ücreti...
Bekçilik deneme sınavı ne zaman yapılacak? Tarihler belli oldu! Sınav giriş ücreti...
GİRİŞ 12.04.2022 17:19 GÜNCELLEME 12.04.2022 17:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'de bekçi olma hayali kuran binlerce genç, Resmi Gazete'de yayınlanan "3 bin bekçi alımı" kararı sonrasında çalışmalarına hız verdi. Bu doğrultuda, Mülakat Merkezi tarafından Bekçilik Yazılı Deneme Sınavı yapılmış ve 35 binin üzerinde aday Türkiye'nin farklı bölgelerinden sınava katılmıştı. Adayların ülke genelindeki sıralamalarını bu deneme sınavı sayesinde öğrenmesinden ötürü yeni sınav talebi oluşturuldu. Mülakat Merkezi de yeni sınav için tarih belirledi. Böylece, Bekçilik Yazılı Deneme Sınavı tarihleri bekçi adaylarına duyuruldu. Peki, sınav ücreti ne kadar? İşte, bekçilik deneme sınavına başvuru ekranı...

YKS yazılı deneme sınavı ne zaman? 81 ilde düzenlenecek sınavın detayları belli oldu!YKS yazılı deneme sınavı ne zaman? 81 ilde düzenlenecek sınavın detayları belli oldu!

Bekçilik Yazılı Deneme Sınavı Ne Zaman Düzenlenecek?

Bekçilik sınavı, en az fiziksel parkur ve sözlü mülakat kadar önemlidir. Hatta bu sınavı geçemeyen adaylar, bekçilik hayallerine de veda eder. Ülkemizde, Bekçilik Yazılı Deneme Sınavı 15 Mayıs Pazar günü yapılacak. Sınava giren adaylar, çözemedikleri soruları karekod vasıtasıyla okutup çözümüne ulaşacak. Hatırlanacağı üzere ilk sınav Mart ayında yapılmıştı. Bu sınava, o dönem 35 binin üzerinde insan katılım sağlamıştı. Mayıs ayındaki sınava ilk günden 15 binin üzerinde insan başvuru yaptı.

Bekçilik yazılı deneme sınavı ne zaman?

Bekçilik Deneme Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

Bekçilik Yazılı Deneme Sınavı başvuruları, Mülakat Merkezi'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Adaylar, aşağıdaki linke tıklayarak internet üzerinden sınav başvurusunu gerçekleştirebilir.

BEKÇİLİK YAZILI DENEME SINAVI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

Linke tıkladıktan sonra açılan sayfadan, adınızı ve soyadınızı; cep telefonu numaranızı, TC kimlik numaranızı, e-Mail adresinizi ve buna benzer temel bilgilerinizi sisteme ekleyeceksiniz. Sınava girmek istediğiniz şehri veya sınavı online ortamdan çözüp çözmek istemediğinizi de aynı sayfa üzerinden kararlaştırabilirsiniz.

Sınav Ücreti Ne Kadar?

Mülakat Merkezi'nin Bekçilik Yazılı Deneme Sınavı için adaylardan istediği ücret 75 TL'dir. Adaylar bu ücreti internet üzerinden, banka kartı veya kredi kartı ile kolaylıkla ödeyebilir. Ödemeler, SSL sertifikasyonlu yüksek güvenlik sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Bekçilik Sınav Ücreti

2022 Yılında Kaç Bekçi Alınacak?

İçinde bulunduğumuz 2022 yılı için şimdilik 3250 bekçi alımı yapılacağı bizzat Resmi Gazete'de yayınlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, alt birimlere bu civarda bekçi alınacağını kamuoyu ile paylaştı. Ve bu alımın, belirli kademeler halinde 18 bin kişiye yükseltilmesi bekleniyor. 

Adaylarda Aranan Şartlar!

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

  • En az 167 cm boyunda olmak,

  • Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

  • Askerlik ödevini tamamlamış olmak,

  • Zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı fiilden dolayı hapis cezası yatmamış olmak,

  • Türk toplum anlayışına göre kötü şöhretli tanınmamak,

  • Kamu haklarından mahrumiyet cezası almamış olmak,

  • Memuriyet engeli bulunmamak,

  • Silah taşıma konusunda engeli bulunmamak,

  • Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

  • Alkol ya da uyuşturucu tedavisi görmüş ya da görüyor olmamak

Kadın Bekçi Alımı Yapılıyor Mu?

İçişleri Bakanlığı'nın alt birimlerine alınan bekçiler için herhangi bir cinsiyet ayrımı yapılmıyor. 2017 yılından bu yana, erkek adaylar alındığı gibi kadın adaylar da alınıyor. Hatta ilk gün Bekçilik Yazılı Deneme Sınavı için başvuru yapan adayların önemli bir bölümü kadınlardan oluşuyordu.

Bekçilik sınav soru sayısı

Bekçilik Yazılı Deneme Sınavında Kaç Soru Var ve Ne Kadar Süre Veriliyor?

Bekçilik Yazılı Deneme Sınavına girecek adaylar, 120 dakika içerisinde toplam 100 soruyu doğru cevaplandırmaya çalışacak. Bu soruların  20 sorusu Türkçeden, 20 sorusu Genel Kültürden, 15 sorusu Matematikten, 15 sorusu Sosyal Bilimlerden, 15 sorusu Fen Bilimlerinden, 15 sorusu da Hayat Bilgisinden gelmektedir. Adaylar, 100 sorunun en az 50 sorusunu doğru cevaplamakla mükelleftir. 50'den daha az soruyu doğru cevaplayan adaylar ilk turda elenecek.

Bekçilik Online Eğitimi Var Mı?

Bekçilik sınavına girmeyi düşünen bireylerin aklına takılan konular arasında, bu konuya ilişkin online eğitim veren bir kurumun olup olmadığı bulunuyor. Mülakat Merkezi, adayların bu noktadaki ihtiyacını karşılayabilmek adına online eğitim hizmeti veriyor. 5 hafta sürecek eğitim için istenen ücret 500 TL tutarında. Bekçilik eğitimi kursuna kaydolmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

BEKÇİLİK ONLİNE EĞİTİMİ İÇİN TIKLAYIN.

Bekçi Maaşı Ne Kadar Oldu?

2022 yılının ilk günlerinde bekçi maaşında da güncellemeye gidildi. Bekçilere ödenen ücret, eğitim-öğretim geçmişlerine göre değişiklik gösteriyor. İşte, 2022 bekçi maaşları...

  • İlkokul mezunu: 6 bin 535 TL

  • Lise mezunu: 6 bin 767 TL

  • Üniversite mezunu: 7 bin 707 TL

YORUMLAR 3
  • Furkan Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    18 bin alım olmayacakmıydı 3 bin cok az sınav asiri derecede zor olur özellikle matematik ve fen bilgisi soruları elemek için ellerinden geleni yapacaklardır
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırı var mı
    Cevapla
  • Celal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bekçi ismini değiştirin bence! eski ,demode kaldı bence! çevre koruma polisi olabilir !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu