YKS yazılı deneme sınavı ne zaman? 81 ilde düzenlenecek sınavın detayları belli oldu!

Türkiye genelinde Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş (YKS) sınavına hazırlanan milyonlarca Üniversite adayı, adeta ders kitaplarına ve öteki kaynaklara kilitlenmiş durumda. Bu dönemde yapılacak deneme sınavları ise son derece kritik öneme sahip. Beras Yayınları'nın hazırladığı Avrupa standartlarındaki YKS deneme sınavı için gün belirlendi. Peki, YKS Yazılı Deneme Sınavı ne zaman ve giriş ücreti ne kadar? İşte, YKS Yazılı Deneme Sınavı başvuru sayfası...

YKS yazılı deneme sınavı ne zaman? 81 ilde düzenlenecek sınavın detayları belli oldu!
YKS yazılı deneme sınavı ne zaman? 81 ilde düzenlenecek sınavın detayları belli oldu!
GİRİŞ 11.04.2022 20:26 GÜNCELLEME 11.04.2022 21:19

Ülkemizdeki milyonlarca Üniversite adayı, YKS maratonunda en iyi dereceleri elde edebilmek için büyük çaba gösteriyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2022 yılının TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) tarihlerini adaylara duyurmuştu. Bu sene, 18 Haziran Cumartesi günü TYT sınavı; 19 Haziran Pazar günü AYT ve YDT sınavları yapılacak. Üniversite tercihine giden yolda üç sınavda hayati öneme sahip. Bu yüzden, sınava kalan az sürede adayların YKS yazılı deneme sınavı gibi eğitim odaklı etkinliklere katılması öneriliyor. Peki, YKS Yazılı Deneme Sınavı ne zaman yapılacak? İşte sınav ücreti ve başvuru ekranı...

YKS Yazılı Deneme Sınavı Ne Zaman Düzenlenecek?

YKS Yazılı Deneme Sınavı, bu yıl 14 Mayıs Cumartesi ve 15 Mayıs Pazar günlerinde Beras Yayınları öncülüğünde düzenlenecek. 14 Mayıs Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT), 15 Mayıs Pazar günü de Alan Yeterlilik Testi (AYT) yapılacak. Dileyenler, sınava yüz yüze girmek yerine çevrim içi erişim sağlayabilecek. Adaylar, YKS Yazılı Deneme Sınavı sayesinde, Türkiye genelindeki rakipleriyle kendilerini kıyaslayacak. 

YKS Yazılı Deneme Sınavı ne zaman?

Sınav Ücreti ve Başvuru Detayları

EYazılı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, YKS Yazılı Deneme Sınavı için adaylardan 50 TL'lik ücret talep ediliyor. Bu tutar, hem TYT'yi; hem de AYT'yi kapsıyor. Adaylar, bu sınav sayesinde Türkiye genelindeki sıralamalarını öğrenmekle kalmayıp; yanlış yaptıkları soruların çözümlerine karekod sistemiyle ulaşacak. Üstelik, sınavda 250 ham puan ve üzerinde derece elde eden kimseler, Beras Yayınları'nın anlaşmalı olduğu okullardan yüzde 10 ile 20 arasında indirim kazanacak.

YKS Yazılı Deneme Sınav Ücreti

YKS YAZILI DENEME SINAVI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Sınava daha çok 12'nci sınıf statüsündeki öğrenciler katılım sağlıyor olsa da, 9, 10 ve 11'inci sınıftaki öğrencilerin katılımı da mevcut. Sınav stresi ve heyecanıyla başa çıkmak isteyen Üniversite adayları, deneme sınavları sayesinde korkularıyla yüzleşiyor.

TYT ve AYT Sınavlarının Soru Sayısı ve Sınav Süresi

ÖSYM'nin resmi internet adresinde, ufuktaki TYT ve AYT sınavlarının soru sayıları ve sınav süreleri duyuruldu. Böylece, TYT sınavında öğrencilere 120 soru sorulacak ve 135 dakikalık zaman tanınacak. Cumartesi günü yapılacak bu sınavın akabinde, Pazar günü bu kez AYT sınavı düzenlenecek. AYT sınavında da 160 soru için 180 dakikalık süre tanınmış durumda. TYT'de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimlerden sorular gelecek. AYT'de de Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Fen Bilimleri ve Matematikten sorular yer alacak. 

TYT ve AYT soru sayısı ve sınav süresi

YKS 2022 Ne Zaman?

ÖSYM idaresinde sürdürülen TYT ve AYT sınavları, bu yıl 18 Haziran ve 19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. TYT sınavı 18 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak. AYT sınavı da 19 Haziran Pazar günü 10.15'te yapılacak. Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı ise, AYT'den sonra; Pazar günü saat 15.45'te başlıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı