Optimar'dan sokak hayvanları anketi: Sorumluluk kimde?

Optimar Araştırma, sahipsiz/başıboş hayvanların sorumluluğunun Büyükşehir ve il Belediyeleri"nin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Optimar'dan sokak hayvanları anketi: Sorumluluk kimde?
Optimar'dan sokak hayvanları anketi: Sorumluluk kimde?
GİRİŞ 14.04.2022 10:33 GÜNCELLEME 14.04.2022 10:35
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Optimar Araştırma'dan sahipsiz/başıboş hayvanların sorumluluğuna ilişkin dikkat çeken bir anket yapıldı. 

26 İlde 2500 katılımcı ile yüz yüze gerçekleştirilen ankette, sorumluluğunun hangi kuruma ait olduğu sorusunu yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 54,2'si sokak hayvanlarının sorumluluğunun Büyükşehir ve İl Belediyeleri'nde, yüzde 19,7'si İlçe Belediyeleri'nde, yüzde 11,6'sı Tarım ve Orman Bakanlığı'nda, yüzde 10,1'i Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nda ve yüzde 4,4'ü ise İçişleri Bakanlığı'nda olduğunu belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    hangi birini besleyeceksin ordu gibi kalabalıklar hepsi toplanıp uyutulmalı
    Cevapla
  • Konya 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler sokaktaki tüm hayvanları toplayıp barınağa koymalı. bu hayvanlar ne kadar kısırlaşsada bir araya geldiklerinde genelde çocuklara saldırıyorlar o yüzden belediyeler sorumluluğunu yerine getirmeli şayet toplmıyorlarsa vir ısırma vakasında o ilin belediye başkanı hakkında davacı olunmalı
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    TC . 5199 kanununa göre, Tarım ve Orman bakanlığının sorumludur. Her ilde il hayvanları koruma kurulu, Valinin başkanlığında, hayvanların korunması ve mevcut sorunlar ile çözümlerine yönelik olmak üzere toplanır. a ) Büyükşehir belediye başkanları, İlçe belediye başkanları, b) İl çevre ve orman müdürü, c) İl tarım müdürü, d) İl sağlık müdürü, e) İl millî eğitim müdürü, f) İl müftüsü, g) Belediyelerin veteriner işleri müdürü, h) Veteriner fakülteleri olan yerlerde fakülte temsilcisi, ı) gönüllü kuruluşlardan valilik takdiri ile seçilecek en çok iki temsilci, j) İl veya bölge veteriner hekimler odasından bir temsilci.
    Cevapla
  • daver 2 yıl önce Şikayet Et
    tamamını zehirleyecen başta besleyenleri
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkenin başı kimse sorumluluk onda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'