İçişleri Bakanlığı'ndan düzensiz göçmen açıklaması

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla etkin mücadele edilebilmesi amacıyla “Düzensiz Göç İle Mücadeleye Yönelik Huzur” uygulaması gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan düzensiz göçmen açıklaması
İçişleri Bakanlığı'ndan düzensiz göçmen açıklaması
GİRİŞ 16.04.2022 10:50 GÜNCELLEME 16.04.2022 11:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Uygulama,  yabancı uyruklu şahısların kalabileceği metruk yerler, yoğunlukla ikamet ettikleri bölgeler, umuma açık eğlence mekanları, tır garajları, terminaller, limanlar ve balıkçı barınakları, toplu taşıma durak ve istasyonlarında  38.181 personel ve 183 dedektör köpeğin katılımıyla 8.399 noktada yapıldı. 

1,629 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Huzur uygulamasında; 6.434 metruk bina, 11.073 umuma açık yer, 486 terminal ve 3.549 diğer yerler olmak üzere toplam 21.542 yer kontrol edildi. 4’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 28 organizatör gözaltına alındı,  1.629 düzensiz göçmen yakalandı.

45’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 817 aranan şahıs tespit edildi, 1077’si yabancı uyruklu ve 63’ ü Türk vatandaşı olmak üzere toplam 1.140 şahsa idari yaptırım uygulandı.

Uygulamada; 13 kamyon-kamyonet-otobüs-otomobil düzensiz göç amacıyla kullanıldığı tespit edildi. Ayrıca 1  adet ruhsatsız av tüfeği, (5) adet ruhsatsız tabanca, (3) adet kurusıkı tabanca, 21 adet mermi, 2 adet kesici/delici alet, muhtelif miktarda uyuşturucu madde 790 paket kaçak sigara ve 1 adet sahte kimlik elde edildi.

YORUMLAR 13
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    7-Bu aşamada birçok sivil toplum örgütünün de mültecilerin geri dönüşü için gösteriler yaptığını kaydeden Sıddıki, halihazırda Pakistan’da 2 milyona yakın mültecinin kaldığını aktardı. 8-Avrupa'nın, sosyal hayatı ve asayişi bozmamak için mültecilere kapılarını kapattığını vurgulayan Sıddıki, Türkiye'nin de topraklarında Suriyelileri çok uzun süre ağırlamayı düşünmemesi gerektiğini savundu.
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    3-Birleşmiş Milletler’le daha aktif işbirliği yapılması gerektiğini kaydetti. Sovyetler Birliği'nin 1979'da Afganistan'ı işgalinden sonra milyonlarca mültecinin Pakistan’a geldiğini ve Pakistan’ın yaptığı hataları Türkiye’nin de tekrar etmemesi gerektiğini söyledi. 4-İlk zamanlarda Pakistan dışından gelen yardımlarla mülteciler konusunda ekonomik sıkıntı çekilmediğini anlatan Sıddıki, ancak toplum düzeninin bozulduğunun yıllar sonra fark edildiğini dile getirdi.
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    “Mülteci sorunu, Türkiye’yi de Pakistanlaştırabilir” “Afgan mülteciler, Pakistan'a kendileri ile beraber silah ve uyuşturucu getirdiler ve Pakistan'a yeni bir atmosfer aşılamaya başladılar." Pakistanlı mülteci uzmanı Cavit Sıddıki anlatıyor. Cavit Sıddıki ülkesindeki terör olayları ve suçların önemli ölçüde yıllar önce kabul edilen mültecilerden kaynaklandığına dikkat çekerek Türkiye'ye tavsiyelerde bulundu.
    Cevapla
  • davut 2 yıl önce Şikayet Et
    snuç sınır dışı edildimi yoksa vatandaş mı oldular
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    nereden çıkartıyorsunuz vatandaş oldu balonuna inanıyorsunuz Vatandaş olmak için bir sürü süreç var o kadar bazı yayın organlarında yazdığı gibi basitmi kaçtane gördünüz kaçağın vatandaş olduğunu
    Cevapla
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    adli işlemlerin ardından serbest bırakılmışlardır muhtemelen..
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar düzensiz göçmenin yakalanması büyük bir güvenlik sorunu, bunlar nerede, ne zaman, nasıl ülkemize gelmişler. Yani sınırlarımızdan geçiş bu kadar rahatmı. Şimdi bu yakalananlar ne olacak, sınırdışımı, yoksa geçici bir belge verilip yine elini kolunu sallayacaklarmı.
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Göz yumanlar var başka nasıl gelsinler ? Avrupa’ya, Amerika’ya bakın kaçak gruplar girip barınabiliyor mu oralarda ? Denemesi bedava. ABD’ye gitmeye çalışsınlar Amerikan polisinden dayak yiyip geri gelirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!