Abdullah Ağar Pençe Kilit Operasyonu'nun amacını açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit Operasyonu başlattı. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, operasyonla ilgili kritik detayı paylaştı. Ağar, "4 temel kamp alanı arasında kalan Zap bölgesi mühürlenecek" dedi.

GİRİŞ 18.04.2022 09:36 GÜNCELLEME 18.04.2022 10:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu'nun başlatıldığını açıkladı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, operasyona ilişkin detayları yayınında anlattı.

OPERASYONUN MERKEZİ ZAP BÖLGESİ

Operasyon'un temel merkezinin Zap bölgesi olduğunu belirten Ağar, Pençe Kilit Operasyonu ile Avaşin-Basyan ve Metina bölgesindeki kamp alanlarının mühürleneceğini söyledi.

Bölgede teröristlerin bulunduğu ve bulunması muhtemel alanların büyük ateş baskısı altında olduğunu anlatan Ağar, harekatın gündüz saatlerinde başladığını, akşam saatlerinde topçu ve fırtına ateşleriyle birlikte karada yoğunlaştığını sonrasında da Hava Kuvvetleri ve SİHA'ların harekete geçmesiyle devam ettiğini anlattı.

Ağar, vurulan bölgelere komandoların ve özel kuvvetlerin de sızmasıyla beraber kara harekatının resmen başladığını belirtti.

Son dakika: MSB: Pençe-Kilit Operasyonu başladıSon dakika: MSB: Pençe-Kilit Operasyonu başladı

Pençe-Kilit Operasyonuna ilişkin sabaha karşı açıklama: Teröristler ağır kayıplar verdi!Pençe-Kilit Operasyonuna ilişkin sabaha karşı açıklama: Teröristler ağır kayıplar verdi!

OPERASYON YEREL YÖNETİM UNSURLARININ İŞ BİRLİĞİNDE İLERLİYOR

Terör örgütü PKK için büyük önem taşıyan Zap bölgesini merkeze alan harekatın, Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetim unsurlarıyla birlikte sürdürüldüğünü anlatan Ağar, bu durumun teröristler için önemli bir darbe olduğunu vurguladı.

Ağar, 2016'dan bu yana sürdürülen operasyonları tamamlayıcı nitelikte olan bu harekatla, 375 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 40 kilometre derinlikteki sınır bölgesinin terör unsurlarından tamamen temizlenmesinin hedeflendiğini söyledi.

"TSK DIŞINDA KİMSE BÖLGEYE GİRMEYE CESARET EDEMEDİ"

Bölgede 1980'den beri faaliyet gösteren PKK'nın bölge hakimiyetinin çok yüksek olduğunu ve önceki operasyonlarda tek mağaradan 240 AK-47 çıkabildiğini hatırlatan Ağar, TSK dışında kimsenin bölgeye girmeye cesaret edemediğini belirtti.

Abdullah Ağar harekatta İHA, SİHA, ATAK helikopterleri, komuta kontrol uçakları, tanker uçakları ve uydular gibi elektronik harp unsurlarından da fazlaca faydalanıldığını dile getirdi.

AMAÇ TÜRKİYE'YE YAKIN ALANLARDA GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURMAK

Temel amacın Irak'ın kuzeyindeki dağlık alanların teröristlerden kalıcı olarak temizlenmesi ve bölge istikrarının sağlanması olduğunu ifade eden Ağar, oluşturulacak güvenli atmosferin bölgedeki travmayı ortadan kaldıracağını söyledi.

Operasyonun PKK'nın güç, etki ve propoganda ürettiği, etki ajanlığı yaptığı bölgeyi hedef aldığını belirten Ağar, PKK'nın bu güçlerinin elinden alınacağını aktardı.

YORUMLAR 16
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet olmak böyle bişedir soğan kafalara duyrulur.
    Cevapla
  • Ersoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yarve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah tüm güvenlik güclerimize güc, kuvvet versin. Rabbim her birini esirgesin. Benim bir türlü anlayamadigim; Kandil'de S400 mü var..? Neden Kandil bombalanip, alti üstüne getirilmiyor ve oralara kara harekati yapilmiyor? Neden 40 km gibi hedef konuluyor..? Neden 50 - 100 km gidilmiyor, neden Bagdat'a kadar kovalanmiyor bu teröristler. 2016 dan beri tam tesekküllü operasyonlar yapiliyor, bir türlü kandil ele gecirilmiyor. Gazeteciler de ellerini kollarini sallaya sallaya gidip bebek katilleriyle ropörtaj yapip geri geliyorlar. Ben cözemedim...
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Oralardaki araziyi ve ortami bilmeden sallamak kolay bir harekati etkileyen bin türlü etken var okadar basit degil
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Operasyona katılan tüm birliklerimize rabbim yardımcısı olsun onları esirgesin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ordumuzu muzaffer etsin kazasız belasız zararsız bir şekilde bitirsin inşallah inleei yıkılıp ter temiz bitmi şekilde döndünler yetti artık yıllardı bu beladan bıktık son noktayı koysun artık nerden zarar geliyorsa orayı yıkaınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?