Son dakika haberi: İnfaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama: Acı haber geldi!

Bursa'da infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüste meydana gelen patlamada 1 görevli şehit oldu 4 görevli de de yaralandı. Vali Canbolat yaptığı açıklamada "Olayın terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

GİRİŞ 20.04.2022 12:24 GÜNCELLEME 20.04.2022 12:26
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Olay, saat 07.30 sıralarında Osmangazi ilçesinde meydana geldi.

Cezaevine göreve giden infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüste henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

1 ŞEHİT, 1'İ AĞIR 4 YARALI

Patlamada büyük hasar gören otobüste, ilk belirlemelere göre 1 kişinin şehit olduğu, 1'i ağır 4 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

BAKAN SOYLU: YAKIN ZAMANDA FAİLLER ELE GEÇİRİLECEKTİR

Patlamanın meydana geldiği noktada inceleme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör eylemini gerçekleştirenlerle ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Yakın zamanda failler ele geçirilecektir, umudumuz odur" ifadelerini kullandı.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bursa'da ceza infaz memurlarını taşıyan servise yapılan saldırıda şehit olan ceza infaz memurunun kimliği belli oldu.

Saldırıda 36 yaşındaki Cengiz Yiğit şehit olurken, 1'i ağır olmak üzere 4 memur yaralandı. Memurlardan 2'si taburcu edildi.
1986 Ağrı Hamur doğumlu, 3 çocuk babası Cengiz Yiğit, 2009 yılında Van'da işçi olarak göreve başladı. 2011'de gardiyan olan Yiğit Cengiz, ağustos ayında Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olmuş, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevine geçici görevle çalışıyordu.

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan araçta meydana gelen patlamaya ilişkin, "Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalanacaktır." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, sosyal medya hesabından, "Bursa'da infaz koruma memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, infaz koruma memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulundu.

İlk verilere göre olayda uzaktan kumandalı bir el yapımı patlayıcının kullanıldığının değerlendirildiğini aktaran Bozdağ, "Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalanacaktır." mesajını paylaştı.

VALİ'DEN CANBOLAT'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: UZAKTAN PATLATILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, patlama sonrası açıklama yaparak 1 görevlinin şehit olduğunu, 1'i ağır 4 kişinin yaralandığını belirtti.

Patlama nedeniyle ilgili konuşan Vali Canbolat, "Cezaevi aracının geçişi sırasında ağacın dibine bırakılan el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını değerlendiriyoruz. 1 kişi şehit oldu, biri ağır 4 yaralı var. İçişleri ve Adalet Bakanları Bursa'ya geliyor. Olayın terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

DHA MUHABİRİ 'TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR' DEMİŞTİ

DHA muhabiri Esra Türker canlı yayında "Cezaevi personellerini nöbet değişimi için almıştı servis aracı, cezaevi yolunda bir patlama meydana geldi. Cezaevi personellerinin ilk ifadelerine göre bir terör saldırısı ihtimali üzerinde duruluyor. Bursa Emniyet Müdürü de şu anda olay yerinde incelemelerini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 71
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun asmayıpta besleyen demokrasi kisvesi
    Cevapla
  • BAYBURT'LU RECEP 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şehidimize Rahmet eylesin. Yaralılarımıza ACİL ŞİFALAR versin. Yuvarlak masacılardan bu konuyla ilgili bir açıklama duyan oldumu??? Allah'ın lâneti vatan hainlerinin üzerine olsun.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc. pkknında hdpnin de her evden bir oy hdpye diyen kılıçdaroğlununda destek veren chpli ninde, dahli olan herkesin belasını versin.
    Cevapla
  • ZaZa12 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalleşlik bit tek pkk nın yapacağı bir iştir Askerimiz dağları bombaladıkça bunlar daha çok sinsilik yapacak o yüzden millet olarakta gözümüz açık olmalı
    Cevapla
  • Durmuş 1 yıl önce Şikayet Et
    şehidimize Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'