ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI? e-Devlet TSK sonuç ekranı! 2022 Mayıs sevk tarihleri ne zaman?

Yurdun dört bir yanından vatani görevini yapmak için Mayıs 2022 sınıflandırma dönemine başvuru yapan er adayları geri sayıma başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Mayıs celp döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlüler için son başvuru tarihi olarak 28 Şubat gösterilmişti. e-Devlet üzerinden başvurularını yapan adaylar, Mayıs ayı öncesinde askerlik yerleri açıklandı mı sorusuna cevap arıyor. Peki, 2022 Mayıs sınıflandırma dönemi sevk tarihleri ne zaman yapılacak?

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI? e-Devlet TSK sonuç ekranı! 2022 Mayıs sevk tarihleri ne zaman?
ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI? e-Devlet TSK sonuç ekranı! 2022 Mayıs sevk tarihleri ne zaman?
GİRİŞ 21.04.2022 13:57 GÜNCELLEME 21.04.2022 13:57

Sağlık sorunu ve herhangi bir engeli bulunmayan her Türk gencinin yapmakla yükümlü olduğu askerlik vazifesinde 2022 Mayıs sınıflandırma dönemine yaklaşılıyor. Bilindiği üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri; bir yılda dört celp takvimini uyguluyor. Şubat, Mayıs; Ağustos ve Kasım aylarında TSK'nın ihtiyaçları doğrultusunda askeralma işlemi gerçekleştiriliyor. Her celp döneminin sınıflandırma işlemleri de bir önceki ayın son haftasında belli oluyor. Yani, 2022 Mayıs askerlik yerleri sonuçları da bu kıstasa dahil ediliyor. Diğer taraftan, Mayıs ayında silahaltına alınmak isteyen er; erbaş, astsubay ve yedek subay adayları son başvurularını 28 Şubat'ta yapmıştı. Peki, askerlik yerleri sonuçları belli oldu mu?

Askerlik Yerleri Belli Oldu Mu?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) resmi internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, seçim ve sınıflandırma sonuçları 29 Nisan Cuma günü e-Devlet üzerinden adaylara duyurulacak. Yani, Şubat ayında yoklamasını yaptıran adaylar; askerlik yerlerini internet üzerinden öğrenebilecek. İnternete erişimi olmayan veya e-Devlet hesabı bulunmayan adaylar; yaşadıkları ilçedeki askerlik bürosuna giderek vatani vazifesini yapacağı yeri öğrenebilir.

Askerlik yerleri açıklandı mı?

Sevk Tarihleri Ne Zaman?

29 Nisan'da askerlik yerlerini öğrenen adaylar, yine TSK'nın açıkladığı bilgiler doğrultusunda; 12 Mayıs Perşembe günü itibariyle sevk olacak. Yalnız, bütün adaylar 12 Mayıs günü kışlaya alınmıyor. Burada da gruplandırma yöntemine gidilmiş. Yani, 1'nci grupta yer alan adaylar 12 Mayıs'ta; 2'nci gruptaki adaylar 9 Haziran'da ve 3'üncü gruptaki adaylar 21 Temmuz günü kışlaya giderek teslim olacak. Er, Erbaş, Astsubay ve Yedek Subay adayları hangi grupta yer aldıklarını yine e-Devlet'teki sonuç ekranı vasıtasıyla öğrenebilecek.

Sevk tarihleri ne zaman?

Kovid-19 Testi Ne Zaman Yaptırılmalı?

Son 2 senedir ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi nedeniyle asker ocaklarında da yeni bir uygulamaya gidildi. Kışladaki vaka sayılarını en aza indirebilmek; diğer bir ifadeyle hastalığın önüne geçebilmek için adaylardan Kovid-19 testi isteniyor. Testin de son 48 saat içinde yapılması elzem. TSK, 2022 Mayıs Sınıflandırma Dönemi adayları için hangi tarihlerde Kovid-19 testinin yapılacağını belirtti. Buna göre, 1'inci gruptaki adaylar 11-12 Mayıs'ta; 2'nci gruptakiler 8-9 Haziran'da ve son olarak 3'üncü gruptakiler 20-21 Temmuz'da Kovid-19 testini yaptırmakla sorumlu.

Test Sonucum Pozitif Çıkarsa Ne Olur?

Belirlenen tarihlerde Kovid-19 testi yaptırıp test sonucu pozitif çıkan adaylar, sonraki sevk döneminde silahaltına alınacak. Yine pozitif çıkmaları durumunda, bir sonraki sevk dönemi beklenecek. TSK'nın istediği tarihlerde test yaptırıp negatif çıkan adaylar doğrudan birliklerine teslim olabilecek. Test sonucu geç çıkan adaylar da, yukarıdaki duruma tabi tutulacak. Yani, negatif sonuçlananlar askerlik şubeleri tarafınca birliklerine teslim edilirken, pozitif çıkanlar sonraki sevk dönemine bırakılacak.

2022 Mayıs sınıflandırma sonuçları e-devlet Ayrıca, ülkemizde gelenekleşen asker uğurlama törenleri de Kovid-19 pandemisi kapsamında yasaklı halde bulunuyor. Asker adayları, birliklerine teslim oluncaya dek, kendini hastalığa karşı korumakla ve çevresindekilere bu yönde telkinlerde bulunmakla mükellef. 

Kovid-19 Testi Yaptırmayanlar

Türk Silahlı Kuvvetleri, er; erbaş, astsubay ve yedek subay gibi her celp döneminde silahaltına aldığı asker adaylarından Kovid-19 testini istiyor. Bu konuda yeni bir açıklama yapılmayana dek, test uygulaması geçerliliğini koruyacak. TSK'nın belirlediği tarihlerde test yaptırmayan bireyler ise, hem sevk edilmeyecek hem de bakaya durumunda bırakılacak.

Bakaya Ne Demek?

Türk Dil Kurumu'na göre "kalıntı" anlamına da gelen bakaya terimi, daha çok askerlik çağındaki bireyler için kullanılmaktadır. Bu terim, askerlik yoklaması yapıp sevk tarihi belirlenmesine rağmen birliğine teslim olmayan kişiler için denilir. Bakaya durumunun tespit edilmesi halinde idari para cezası uygulanır. Yoklama kaçağı, bakaya ve geç iltihak bakayası gibi durumlarda, Askeralma Kanunu'nun 101'inci maddesi devreye girer.

Sevk belgesi ne zaman?

Sevk Belgesi Ne Zaman Alınacak?

Yine TSK'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, sevk belgesi de Kovid-19 testinin yapılacağı günler arasında teslim alınabilecek. Yani, Mayıs 2022 sınıflandırma döneminin 1'nci grubunda yer alan adaylar 11-12 Mayıs'ta, 2'nci gruptakiler 8-9 Haziran'da ve 3'üncü gruptakiler 20-21 Temmuz'da sevk belgelerini temin edebilecek. Belgelere, e-Devlet üzerinden ulaşılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı